|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Kupih Leadtek 1000T DVB-T i nis ne vidim :)
Dakle uzo sam na kraju balade karticu iz naslova i sad skeniram kanale vec sat vremena i nemrem nis ulovit.. pa ne znam u cemu je stvar. Ako se netko konkretnije kuzi imam sljedece postavke: European Frequency Table, Slow (High Sensitivity), Bandwidth 6/6MHz, 7/7MHz, 7/8MHz i 8/8MHz.. ono sta me najvise muci je taj bandwidth, na kolko da ga stavim i sta to tocno znaci? do sad sam skeniro na 8/8 na sad isporbavam se po redu i dalje nis ne nalazim. I kaje ovaj sensitivity, hoce li lakse naci kanal na high ili low?? malo mi je sve to dvosmisleno ![]() I sto se moje antene tice..imam ogromnu antenu na krovu kuce na stapu od koja 3metra, ide u video i iz videa u moju TV karticu... nakon sto nis nisam naso usteko sam direktno u TV karticu i jos uvijek nista... ideje ?
![]() |
#2 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Kakva ti je vidljivost prema odašiljaču?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Možda nisi pokriven signalom, neznam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() Zivim u Novom Zagrebu, Botinec.. to je oko 4km juzno od Savskog mosta. Jel mogu uhvatit signal (AKO SAM POKRIVEN) sobnom antenicom?? mislio sam probat sve kaj mogu ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Secret Undercover Agent
|
evo nesto o pokrivenosti signalom.. http://www.dvb.org/about_dvb/dvb_worldwide/croatia/ odasiljaci u Zagrebu dakle pokrivaju cak do Slovenije... edit: vidim da je forum jos uvijek "zmrdan".. evo mozda cete ovako lakse pratiti link...
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
|
probo sam i sa MyTheatre programom..podrzava skeniranje samo jednog kanala.. i otkrio da frekve 522 i 754 MHz postoje samo na 8MHz bandwidthu pa pretpostaljam da trebam trazit na 8. Uglavnom on javlja NO SIGNAL! u meduvremenu sam probo i sa sobnom antenom..koja ima pojacalo - isto sranje. ne hvatam nista. onda sam u njen ulaz ustekao svoju antenu i time dakle pojacao svoj signal no i DALJE nisam nis ulovio.. kaj sad?? ponestalo mi ideja za danas ![]()
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajd nabaci koji screen shot programa i opcija.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Secret Undercover Agent
|
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Sljeme ti je na UHF 27, HRT Prisavlje UHF 56 Bandwidth 8. OFDM modulacija. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Secret Undercover Agent
|
Skuzio sam da je 8 ali ja imam 7/8 i 8/8.. jel to 8/8 onda? ne kuzim te oznake njihove... i kakva je to modulacija? ja tu nemrem nis modulirat ![]()
![]() |
#12 |
Super Moderators
|
Pa kaj nemaš neke AUTO opcije? Da li ti je scan bio završio pa nije ništa našao ili... Probaj stavit na fast scan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Secret Undercover Agent
|
nemam nista auto..imas gore shotove SVEGA sto imam u vezi kanala.. program nije bas bogat opcijama. scan je zavrsio kompletno jedno 15ak puta..i nije nista nasao. Isprobao sam sve kombinacije..sporo, srednje, brzo , 6,7,8 MHz i tako dalje.. probo sa 2 antene, s pojacalom i tako dalje.. probo sam i sa drugim programom, MyTheatre, no on samo javlja NO SIGNAL.. no njemu nekak ne vjerujem 100% jer ne znam ni dal je to sve dobro nastelano jer taj program za razliku od ovog JE krcat opcijama ![]() bilo bi odlicno kad bi postojo neki programcic koji samo testira da li postoji DVB signal tj. da li ga hvatam... da barem TO iskljucim kao moguci problem...
![]() |
#14 |
Super Moderators
|
Možda si nekaj krivo podesio? Pogledao si na siteu da li ima kakvih novijih drivera ili fixeva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Secret Undercover Agent
|
skinuo sam odma nove drivere sa sitea ali windowsi kazu da "u njima nema novijih"... htio sam reinstalirat kompletnu karticu, i natjerat ga da instalira te drivere, ali nakon restarta windowsi automatski instaliraju iste drivere... e a na CDu postoje 2 hotfixa ali za windowse..posto imam SP2 nisam ih instaliro i obraco paznju na njih..eo to su fixovi KB822603 i KB896626. budem bacio pogled na microsoft.com da vidim za kaj sluze... a sto se podesavanja tice, nisam mogo nis krivo ovdje podesit jer NEMA nista za podesit :confused: mogu vam stavit i slike i ostatka cijelih settingsa no na drugoj slici mozete vidjet s lijeve strane 4 ikone: 1. je channel settings, 2. capture settings (device, capture format, image format..), 3. video settings (MPEG-2 codec, rendered, hardware acceleration, brightnes/contrast...), 4. general settings (i tu su pizdarije poput timemode-24h, "switch channels with number pad" i slicno).. sve u svemu JAKO siromasno opcijama... budem sutra posvetio vise truda MyTheatreu pa mozda s njim nes uspijem.. ima li jos koji prog? e da, kartica dode s BDA driverima..svi dizu frku oko tih drivera.. ja ne kuzim kaje to i kaj ja sad imam od toga.. Edit: evo prvi fix je fix za SP1 pa ga nemrem ni instalirat, a drugi sam instaliro upravo..nek se nade. No nekak sumnjam da cu sad odjednom nac sve kanale ![]() 2nd Edit: nis nisam naso.. doduse nisam resetiro nakon instalacije fixa jer nes skidam s neta no nije mi ni reko da moram resetirat pa brijem da nije bitno..
"I can resist everything except temptation" Zadnje izmijenjeno od: Denzil. 05.01.2006. u 23:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Secret Undercover Agent
|
NAPREDAAAAAK!!!!
WHEEEEEEEEEEEEE :clap: :clap: :clap: :clap: ![]() Ne znam da li je zbog restarta nakon fixa (sumnjam) ili zato jer sam antenu spojio na sljedeci nacin: dakle antena sa krova u video, i izlaz iz videa SAMO u moj komp. Prije je bi spojen izlaz jos na TV u dnevnoj. To jucer nisam mogo probat jer je moj stari MORAO gledat TV ![]() NAPREDAAAAAAAAK :clap: :clap: :clap: :burn:
![]() |
#17 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Svaka cast, ja mislio da ce se vec sve razvuc kao Geil ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
BTW Prodo sam GEIL ![]() evo slika je prejebena, ja zadovoljan...jos samo da smislim nesto s antenom ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja sam uzeo Yakumo DVB-T stick(Ve-mil 522kn) i sa antenom što dopđe uz stick ništa nije ulovio. Onda sam spojio sobnu antenu sa pojačalom na to i stvar je proradila za čas. Probaj posuditi od nekoga sobnu antenu pa vidi da li ćeš s njom vidjeti.
![]() |
#21 |
Secret Undercover Agent
|
Probo sam i sa sobnom i nisam nis lovio... i kakav je taj stick? jesi zadovoljan? Kakva ti je slika? Bas me zanima jesu li ti stickovi ekvivalentni PCI karticama...
![]() |
#23 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ja sam razmišljao da si kupim dvb-t karticu (sad imam analognu), pa me zanima da li ja kod digitalne mogu uštekat u zid antenu?? (imam kabelsku) i hoću li moći gledat sve programe ili samo hrvatkse?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Secret Undercover Agent
|
Pa ja nisam ekspert ali kolko sam shvatio u DVB-T karticu mozes ustekat samo i ISKLJUCIVO obicnu antenu. Ako oces kablesku ili satelitsku ustekat nutra moras imat DVB-S. S kao sattlite T kao Terrestrial. Dakle kolko ja znam ![]()
![]() |
#25 |
Guest
|
znači otpada to...hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
ali ako doma imas samo kabelsku uzmi analogni tuner.. DVB-S za digitalnu satelitsku a DVB-T za digitalnu zemaljsku televiziju. Tak je najjednostavnije ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
rekoh da već imam analognu tv karticu...svi hvale kvalitetu slike na digitalnom, pa sam zbog toga mislio je kupit...makar, nemogu se požalit ni na besplatnu kabelsku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
Koliko vidim, ljudi se zaletavaju kad je u pitanju DVB-T. ![]() Dakle, vaša novokupljena DVB-T kartica će radit isključivo uz vanjsku antenu, popularnu riblju kost. Sobne antene u DVB-T slučaju ne pomažu. Kod kupovine ovih kartica slobodno zaračunajte dodatnih 100 kn za antenu, nosač i koaksijalni kabel ![]()
![]() |
#30 |
Secret Undercover Agent
|
Kolko sam ja do sada naucio iz osobnog iskustva, sve pomaze sto nema digitalni signal u sebi ![]() a jel zna netko kako da "pojacam" signal? ili barem konekciju tj. prijelazni otpor na antenskim spojevima?? jer cim mi signal padne na kojih 90% slika mi pocne trzat..ako padne jos malo to je negledljivo.. moj problem je sto mi antena ide na jedan cvor gdje se racva na 3 djela: 2 TVa i moj komp.. tak da mi je svaki komadicak signala bitan ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|