|
![]() |
#1 |
VW Test Driver
Datum registracije: Dec 2005
|
nemogu dobiti boju preko tv-outa
ovako imam Leadtek winfast px6600td grafičku, i spojio sam ju s tv-om preko s-video kabla! i dok sam to sve sredio najebo sam se užas! i nekako sam uspio dobiti boju i sve! međutim danas više nikako da dobim boju, pokušao sve načine ali nejde i nejde! imam instaliran tv tool, tamo stavio na clone ali ništa, smanjo rezoluciju na 800x600 i neće i neće! što je najbolje kada palim komp u onom uvodnom ekranu prije onog dobrodošli mi je boja na tv--u ali kako dođe do onog dobrodošli tako nestane boje! što me zajebava, molim vas pomoć, čitao sam po forumu, i pisali su ono da isprobavati s.video, compositive i sl i izborniku ali boju neda nikako! dajte mi neko rješenje molim vas jer ću poludjeti!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Trebaš pogledat kakav mod izlaza je izabran, PAL (koja verzija). Meni je PAL/B i ima boje, na nekima nema. To štelaš u nView meniju kad izabereš TV i device settings, pa imaš modes ili tako nekako.
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
od LemilicE
|
Stavi da ti je TV kao secondary display. Onda samo klikneš na TV (br. 2) i onda ti ne bi smijelo biti sivo. Probaj da niti ne uključiš signal prema njemu nego ga konfiguriraj prije enejblanja TV-OUTa Pretpostavljam da si skinuo od negdje modani bios, pa ti je zato default NTSC Trebao si paziti i u nibitoru izabrati PAL, a ne NTSC ako je slučaj sa biosom...
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Imamo istu karticu ...Isti problem . Probao sam i ja sve i svašta . 10ak vrsta drivera , više načina spajanja , one Pal/b ,pal/c , pal/italy i ine postavke , a boje nema pa nema . I za Božić našla žena rješenje . Kupila mi dvd player , neko smeće za 250 kuna koje čita sve šta mu ubacim unutra . ...... :clap: :clap: I ima sve boje . A ja moju karticu platio soma i šesto , bez boje i dan danas na TV-u. Utješno ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A da karticu s TV-om spojite pomoću kompozitnog kabla? Nije problem u kartici neko vašem TV-u.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
kako kod koga, može bit i stvar i u grafičkoj i u televiziji. meni na jednoj televiziji radi, na drugoj ne, o jednom liku na ovoj drugoj da...probaj prikopčat komp sa cinch kabelom, a ne sa scartom. onda bi trebalo radit
![]() |
#9 |
Guest
|
Ja sam imao problem jer sam imao naizgled isti drek dva kabela jedan svhs -> kompozitni, a drugi svhs -> kompozitni ili SVHS. Ovaj donji je imao vise pinova na sebi i na njemu sam dobio sliku, dok kod ovog prije nisam, tj ne sliku, vec boju. |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ja sam imao Galaxy 6600gt i koristio sam joj tv-out neko vrijeme, bio je odličan. Nvidia driveri sada imaju dovoljno opcija za podešavanje i nije ti potreban tv-tool. Za spajanje sam koristio adapter koji se dobije s karticom (onu ciglicu) i onda do telke običan rca ((cinch) kabel, pa onda to na scart adapter za telku. I sve je radilo super.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
od LemilicE
|
Citiraj:
Ako ti je tv spojen cijelo vrijeme i iz nekog razloga iskopčaš monitor iz struje (dok pc radi), kad ga opet uključiš nestane ti slike na monitoru. Driver automatski prepaci da je primary TV, onda upali TV i vrati nazad na mnonitor. To me koštalo jednog formatiranja XPa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VW Test Driver
Datum registracije: Dec 2005
|
rješio sam stvar, bilo je problem to što sam na onom adapteru koji pretvara iz s video u scart imao i ulaze za chinc a na jih sam imao prikopčan dvd, kad sam ih ištekao pojavila se boja!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|