|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
remote desktop na računalo
Pozdrav. Ovako, trebam klijentu omogučiti spajanje na računalo koje će cijelo vrijeme raditi, za rad na knjigovodstvenom programu. U uredu imam optiku, znam da bi trebao napraviti neki port forwarding i dinamički dns kako bi se klijent mogao spajati neometano na računalo u svako doba dana i noći. Problem je što imam u uredu onaj neki t-comov internet modem za telefoniju i internet, na kojem se nemože ništa od toga raditi. statičku IP nemam. Pitanje, koje opcije imam da to namjestim, kupnja routera? kakvog, gdje ga spajam(modem tcom, vjerojatno nesmijem dirati). Ima li kakva druga , opcija, da me ne košta novaca i ponajviše vremena ili je to jedino riješenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Najbezbolnije? Jel baš mora biti RDP? Ne može biti npr. AnyDesk? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Preporučio bi AnyDesk također, mislim da bu za ovaj scenarij minimalno zafrkacije jer osim njega netreba ništa podešavat niti opremu dirat/dodavat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Generalno i najjednostavnije trebaš složiti NAT s svoje privatne IP adrese na public adresu, da netko može iz vana k tebi doći do PC-a. Znači trebaš router gdje možeš slagati NAT ili port fwd. Najbezbolnije nešto tipa AnyDesk i gotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
ScreenConnect ili ConnectWise. Free je za 2 kompa i 1 konekciju. Napraviš si domenu, tipa: pero.screenconnect.com Logiraš se s U&P i imaš listu kompova na koje se možeš spojiti. Imaš i 7 ili 15 dana Free Premium, gdje imaj na umu da namjestiš sve, jer kad ti nestane Premium, više nećeš moći pristupiti kako naprednim tako niti osnovnim postavkama.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Dali je moguće na Anydesk napraviti konekciju a da druga strana ne mora potvrdit vezu. Znači automatski, Ja sa mobitela zovem svoje računalo i da se ono spoji bez da se mora potvrditi veza.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Pa na tom računalu na koje se treba spojiti staviš korisničko ime i onda postaviš u postavkama unattended password. To bi trebalo biti to. https://imgur.com/a/bv5sr8Q Ima i ovdje informacija https://support.anydesk.com/Sharing_your_Desktop |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
ljudi, može pomoć...? i meni treba nešto slično... imam desktop računalo koje mi se ne da fizički na tjednoj bazi seljakati 300-tinjak km vamo-tamo... na tom stolnom računalu su mi svi važni poslovni podaci, nemam ništa u cloudu naravno, nije mi baš opcija puštati stolno računalo otključano dok nema nikoga kod kuće par dana u tjednu, dakle, prva presumpcija ![]() s druge strane, imam prahistorijski laptop iz 2012. godine, koji nije baš hardverski doživio današnja vremena anymore... volio bi se direktno putem laptopa spajati na svoj stolni komp, tako da ne moram prebacivati nikakve podatke putem USB flash memorija, vamo, tamo, pa onda ne znam šta sam od radnih naloga i kada za koju firmu odradio itd. koji bi bio neki najjednostavniji i najbolji način?
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
zerotier + rdp |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Rustdesk i ne treba ti Zerotier/Tailscale, ako upalis u Rustdesku da se spajas na pc preko relaya. Meni je Rustdesk + Tailscale standardni setup, ali je korisno da moze raditi i bez Tailscalea te se app moze pokrenuti i bez instalacije (npr kad si na nekom tudjem kompu i sl). RDP u winsima ne koristim bas cesto, izbjegavam ga ako mogu :/ Edit: hmm ne ide sa zakljucanim pc-em, ignoriraj onda. Neka ostane ako nekom zatreba nesto slicno
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
perplexity i chat gpt mi kažu da sve to ide sa zaključanim winsima; chrome remote desktop, microsoft remote desktop, teamviewer, anydesk... dok mi je chat gpt i rekao da instaliram VPN za veću sigurnost -> zašto? dali je to stvarno nužno?
![]() |
#17 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Alien hoće file sharing, tu najbolje ići na Zerotier i RDP po potrebi. Shareu i RDP-u se pristupa preko Zerotier adrese, da ne bude zabune.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Uredno imam lozinku stavljeno na svoje računalo i spajanje izvana s RustDeskom ili Anydeskom radni normalno. Ulogiram se u RD i AD i ponovno logiranje u Lin/Win. Naravno ako ne želiš da netko upali monitor i vidi kaj radiš onda uključiš Privacy da se ekran zacrni.
![]() |
#19 |
Premium
|
Ja se zapravo zelim spojiti na maticni komp i uredivati fajlove na njemu, raditi dokumente u wordu i da se spremaju na disk kompa... Kako bi rekao "pocucati" podatke s maticnog stolnog kompa, uredivati fajlove u wordu i kada ih spremim, da budu sejvani na stolnom kompu, na laptopu mi ne trebaju... I da, naravno da stolni komp kod kuce bude pod lokotom
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
Kaj ti nije jednostavnija solucija Google Drive + Cryptomator? Dakle imaš 15GB besplatnog prostora, kreiraš kriptiran folder unutar gdrive-a i spremaš nutra sve dokumente kojima pak imaš samo ti pristup i doma na glavnom kompu i na svakom drugom , bitno je samo da da s obje strane imaš oboje instalirano. P.S.- imaj na umu da ak doma stolni komp ode offline nemaš pristup tim podacima. Ovo što sam ti predložio je naravno online i imaš na svakom računalu lokalnu kopiju kojoj samo ti imaš pristup
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
ne, pa jednostavnije mi je da se nekako spojim na svoj kućni komp i onda udaljen prek svog laptopa "kopam" fajlove koji mi trebaju i piskaram šta mi treba, sejvam, sejvalo mi se na disku od kućnog kompa i to je to... ne da mi se ništa imati tako u oblaku, moram pratiti dokumentaciju i radne naloge i kada sam šta napravio p.s. djelujem tako konzervativno, sjećam se kada sam kupio ovaj komp, odmah je bio riknuo i morao poslati za zg na reklamaciju, nije ga bilo ohooho, i onda sam malo radio na prastarom kompu od ćaleta, na drugom prastarom prijenosniku, i onda sam se izgubio u svemu tome kada mi se vratio nazad komp, nisam imao blage di sam šta odradio... itd.
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa zato ti kažem - Cloud je u konkretnom slučaju mnogo jednostavnija solucija a uz cryptomator ne trebaš se bojat da će google gledat tvoje podatke ili itko drugi jer se podaci kriptiraju prije slanja u cloud. I imas 2 gotove solucije, uvijek online, napravi si lokalni backup na stolnom kompu i miran si. Sve ovo ostalo su nepotrebne komplikacije u tvom slučaju koje na kraju dana imaju potencijal da ne rade baš tad kad će ti trebati. Alternativa ti je kao što su kolege već preporučile Anydesk i slični programi pod uvjetom da ti je računalo doma uvijek upaljeno. Biraj ![]()
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja koristim Team Viewer za takve potrebe na redovitoj bazi, i šljaka dobro, ali koristim povremeno i cloud varijantu što tomek spominje. No nekako mi je "ugodnije" spajat se na komp remotely.
![]() |
#24 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
AnyDesk ili Rustdesk bi tu trebali šljakat. Složi se na kompu unatended access, metne metne password za spajanje i to bi trebalo bit to. Komp ako je lockan sa ruge strane te dočeka windows login screen i pičiš samo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ja bi tu najbolje slozio NAS (TurnKe yili DIY nebitno) i onda i Laptop i komp (i mobitel po potrebi) citaju/snimaju sve sa NASa i tkoa imas svoj privanti cloud sa prostora kolko zelis i vozi misko.. Jasno to je nesto sto zatjeva investiciju/kupovinu NASa i diskova ali dugorocno mi se cini kao (naj)bolje rjesenje plus naj fleksibilnije za dalje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|