Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.01.2006., 12:11   #1
mmx
Registered User

Datum registracije: Jan 2006
Tv/FM karta V-Gear Cyclone TV vs. Manli TV Tuner/FM Radio Card

Evo odlucio sam se uzeti i neku od TV/FM karti pa sad ocekujem malo komentara jer ne planiram platiti za TV/FM kartu vise od 250,00 Kn.
Kod HG-spota sam nasao =
V-Gear Cyclone TV tuner Card with FM = 251,00 Kn.
( http://vgear.com/products/list.asp?ProdID=AMVG1-003-041 )
a kod Ve-Mila =
Manli TV Tuner/FM Radio Card = 206,03 Kn.
( http://www.manli.com.hk/index.asp?fi...uct2.asp&id=66 )

Sta je bolje uzeti od ovoga ili mozda nesto trece.. :confused:

Ako imate kakvu sugestiju prijedlog ili neko bolje rijesenje za isto kuna, samo dajte i gdje mogu uzeti...

Pozdrav
Staro 10.01.2006., 21:09   #2
Tooma
Premium

Tooma's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
cimer mi ima tu manli karticu i nikako je nisan uspija nagovorit da radi s driverima i softwareom koji se dobije s njom na cd-u
proradila je kad san stavija software i drivere od svoje kartice

neko je tu na forumu pisa da je i v-gear kartice tesko nagovorit da rade

ja bi ti savjetova da malo pogledas leadtekove modele
Enermax 460w, eg465ax-ve(g)fma
Gainward GF4 Ti4200 (260/520 MHz)
2x256MB Corsair TwinX512-3200C2
2xSegate Baracuda 80GB sata (Raid 0)
2x IBM Deskstar 40 GB
Pioneer DVD+-RW DVR-107D
Cretaive Live Player 5.1
bolje zivit pet dana kao kralj nego jedan dan kao prosjak
Tooma je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2006., 00:36   #3
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Evo pogledaj u moj sig...

Eto ja imam tu V-Gear CycloneTV... frendovi mi je kupili pred par mjeseci za rodjendan.

Sta rec? Software nije bajan, ali radi normalno i bez problema. Slika je izvrsna. buduci da ja imam jaaako dobar signal tu di jesam (golim okom vidim odasiljac na Ucki, dalekozorom onaj na Cresu i Krku ..i jos par ostalih), cak i na unutarnju antenu s integriranim pojacalom ima zadovoljavajucu sliku (malo snjezi ali hvatam HRT 2, RTL, Novu, RiTV, KanalR, RAI Uno, RAI Due, Italia1, Rete4... za HRT 1 moram okrenut antenu ravno u zid da bude okrenuta prema Ucki... ali tamo je stalno politika )

Sta se tice zamjerki, imam par, no nista preznacajno:

a) originalni sofware pri snimanju ima zvuk samo ako je kartica spojena preko vanjskog Line In konektora na zvucnoj. Pri normalnom gledanju TVa ne treba uopce nikakav audio kabel jer zvuk salje preko PCI sabirnice. Jedino je problem sa snimanjem. Ali problem je samo u origigi software-u jer sa drugim programima radi normalno (recimo normalno snima sa iuVCR kad se podesi ulaz za zvuk na unutarnji AUX_IN)

b) sporo prebacivanje programa u origigi software-u. Ono, nije odmah nego nakon cca sekunde, sekunde i pol... mozda dvije No to me ne smeta jer nisam "power chanell switcher"

c) nemogucnost browsanja po teletextu preko daljinca. Teletekst se moze ukljucit, ali jos nisma skuzio kako ga pomaknut sa pocetne stranice uz pomoc daljinca. Inace sa misem sve radi normalno. Nije najbolja TXT aplikacija koju sam vidio, ali posluzi.

d) Daljinski radi samo sa origigi aplikacijom.

A sad mozda jos koja informacija... Timeshifting radi normalno (uz prije spomenuti uvjet da je Audio spojen preko Line In).

Sta se tice podrske od nezavisnih TV aplikacija... Radi DScaler, ali kad sam ja probavao pred koji mjesec, znao mi je zblokat komp pa sam odustao od njega... radi ChrisTV,i to radi vise nego dobro. Daje odlicnu sliku, brzo mijenja programe, sve 5... ne koristim ga jer mi s njim ne radi daljinac

Sto jos... aha, da... daljinskim se moze ugasit komp (kad se koristi originalna aplikacija).

Sta se tice FM radia, dobijes s karitcom poprilicno dugi komad antene (zica u T obliku) s kojom imam odlican prijem i cujem sve stanice kao i na liniji. Originalna aplikacija za FM radi i preko daljinca s tim da se s daljinskim moze prebacivati i izmedju aplikacije za FM i TV.

Sad, da li vrijedi tu lovu? Pa ne znam, ja mislim da je to solidna kartica za tu lovu. Ako hoces samo gledat TV na kompu i slusat radio.

Ako oces snimat redovito neke serije i snimat ih poslije za kolekciju na DVD/CD... onda bolje odi na neku skuplju karticu, po mogucnosti sa hardverskim MPEG2 koderom.

Ako ti ne treba FM, razmisli i o Leadtek TV2000XP RM koja kosta oko 200kn, nema FM, navodno ima bolji soft i navodno je daljinski bolje podrzan od strane drugih nezavisnih programa. S tim da sam nesto u zadnje vrijeme nacuo da nema bas najbolju kvalitetu slike jer ima neki stari chip. No o njoj ce ti morat reci netko tko ima iskustva s njom, ja ti samo napominjem kao opciju u izboru za cca 200-250kn.

Sta se tice Manlija... mozda bolje da izbjegavas jer su jako cesti komentari da ima problema sa driverima.

Ne mogu ti rec da li da uzmes ovu CycloneTV od V-Geara ili ne. Sve ovisi sta ocekujes od kartice. Ja sam s njom zadovoljan jer mi snimanje nije toliko bitno (a i ako bas hocu, uvijek imama iuVCR), a za gledanje telke i slusanje radija je OK.

Eto... toliko.

Pozdrav

P.S. E da, timeshifting mi nije radio sa aplikacijom koja je dosla na CD-u, ali s njihovog site-a sam skinuo noviju verziju programa i sad radi normalno. Malo je glupo sta imaju samo za update Cyclone USB, ali aplikacija radi normalno i sa PCi verzijom. Site im je malo zbunjujuci
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2006., 00:58   #4
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
uzmi si leadtekovu tv2000 expert ili kako se vec zove...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 16.01.2006., 08:56   #5
mmx
Registered User

Datum registracije: Jan 2006
Sta mislite o AVerTV GO 007 Plus/FM ona je u HG spotu 285,00 Kn
A sajt je http://avermedia.com/cgi-bin/product...sFM.asp?show=1

Da li neko ima ovu karticu i kako se pokazala...
Jer se jos odlucujem sta da uzmem do petka
Staro 16.01.2006., 11:15   #6
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Originally posted by nicko_029
uzmi si leadtekovu tv2000 expert ili kako se vec zove...
Well, covjek je reko da ne da preko 250kn za TV karticu. A ova dodje cca. 400kn
Ali ako moze i zeli dat 400kn za TV karticu, njoj ide i moja preporuka
JC Denton je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke