|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() Pozz ![]() Zanima me ima li Esportaša tu i kakve su šanse za zarađivanje u tome ako smo ful dobri. Npr u ranije doba sam igrao call of duty 2 i ut99, ut 2003, ut 2004, ut3 do besvjesti i bio izvrstan u tome. Zanima me znate li možda kako to pretvoriti u veći uspijeh. Hvala ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Ako si igra te igre koje navodis ocito si zakasnia na esport train i kasno ti se joinat jer si star, a htjeli ili ne to utjece na performanse u top tier esportu. Kako pocet ako si mlađi? Igrat igru u kojoj mislis da si "izvrstan" a da ima competitive esport scenu (npr. csgo), pocet sa regionalnim online kupovima i turnirima, adria.gg i esl eventovima, utuc 10-15 tisuca sati, ubost neku low tier organizaciju za koju ces/cete igrat, bit dobar s timom da budes prepoznat na regionalnoj sceni, ubost bolju organizaciju i doc na neki jaci lan turnir i to je tek pocetak di si daleko od zarade... Grind je hard i malen postotak uspije, sretno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Streaming - biti dobar nije dovoljno. Igrati za timove - gotovo nemoguće u RH. Raditi nekakav content za YT ili nešto slično. Biti nekakav coach npr. ali to je malo tržište. 1. Streaming - biti zanimljiv/dobar/drugačiji će ti dovesti gledatelje. Kod 99% streamera to se gradi godinama. Prvih godinu-dvije, 10-30 gledatelja je max. Zarada nikakva, osim ako se probiješ na nekih 300+ gledatelja dnevno. Treba streamati svaki dan, biti konzistentan, zanimljiv, dobar u igri i možda, ali možda kroz par mjeseci/godina dobiješ koju kunu. Tisuće sati treba utrošiti u igru i streamanje. 2. Igrati Esport u timu - imaš generalno dosta igara koje se igraju trenutno (League of Legends, CS:GO, Overwatch, Tarkov, WOW, COD, Valorant, Apex itd. Da bi dospio u tim, ne da moraš biti ful dobar, moraš biti najbolji, doslovno 0.0001% igrača, i čak ti ni to ne garantira uspjek i zaradu. Ako pričamo u RH trenutno, ne znam jel imaš sve skupa 20-tak PRO Esport igrača. Trebaš se full time time baviti, igrati 300-tinjak sati mjesečno, natući par tisuća sati da bi uopće rekao, dobar sam u ovoj igri. A o talentu da ne pričam. ![]() I kada misliš da si dobar, onda te pojede klinac od 16 godina. Da bi uopće došao do Esporta, moraš prvo igrati po turnirima po vatrogasnim domovima i online da vidiš kako je to igrati u timu. I isto tako, uložiti tisuće sati. 3. YT i content ti je možda najveća šansa. Uzmi igru u kojoj si dobar, radi nekakav content, možda ti se isplati, to je danas dobar i unosan posao. Uzmi u obzir, to što si dobar, ne znači baš ništa. Tečan engleski da ne pričam, dobar komp isto tako. ![]() Mislim, da je lako, svatko dobar bi bio visoko. Imam par frendova koji su bili Challenger u League of Legends. Nikada lipe od toga nisu zaradili, a bili su u top 1000 na kontinentu npr. Ne kažem da ti to nisi, ali nekako sumnjam, kad vidim što si od igara spomenuo. ![]() Jedostavno mislim da ne znaš kakvo je vrijeme došlo, i biti izvrstan u tome 2004. je danas smijurija. Govori ti netko tko je imao 8000sati u COD2 i bio na turnirima po cijeloj RH. No-life dan i noć, od svega sam eventualno zaradio nekakvu Logitech opremu i pehar. ![]() ![]() Neću ti ubiti želju i maštu, no mislim da ne vidiš pravu sliku onoga što se nudi i svojih afiniteta/mogućnosti. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 23.11.2022. u 15:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
![]() Pozdrav, odlicno napisano! Hvala puno. Nadam se da ce tvoj info pomoci i drugima koji imaju takva pitanja/zagonetke. Od igri sam igrao do besvijesti i Day of Defeat Source, u clanu. 3 na 3, bili smo vrlo dobri na clanbaseu ali to je bilo davno. Onda je poceo faks i sve i nisam v više bio posvećen. Al imam super reflekse (vozim wolt (dostave hrane) el. Romobilom po noći (mraku al imam svijetlo) tj večeru po Ri di su nam ceste i nogostupi prepuni rupa) ![]() Ostalo mi iz dana fps-ova. Odrastao sam na tome Hvala puno na info ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: SniperWolf. 25.11.2022. u 14:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Ako u nečemu ne uživaš, neće niti biti rezultata. Doslovno mora biti opsesija. Ako ništa ne igraš trenutno, ekvivalent je pitanju; "Vidim u sportu ima dosta novaca, kojim da s sportom bavim da to unovčim...". ![]() Znači, dalek je put pred tobom, ako ništa ne igraš trenutno i ganjaš samo nešto gdje bi na kraju novčio. Ako ti to nije ljubavi i opsesija, ništa od toga. Faker, po mnogima najbolji League of Legends igrač svih vremena, došao je jedan dan iz škole i rekao tati, ja više ne želim školu, želim igrati profesionalno igre. Istočnjaci kao istočnjaci su mu to omogućili. Čovjek igra 10 godina, 300-400h mjesečno. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
I encompass, and I eclips
Datum registracije: Jul 2010
|
Citiraj:
top. ugl. najlakše ti je krneut sa streamom ali moraš bit jebeno dobar i kupit masu viewsa i uć kod nekog da te gurne, inače ovako sad ad ćeš ti uz posao i sve bit uspješan e sportaš nećeš jer koliko god mislio da si dobar, vjeruj mi kad odeš na višu razinu vidjet ćeš da i nisi. Uvjet za počet je da si u ono diamond plat ligama u tim igrama šta oćeš igrati konstantno, da daješ ljudima dobar sadržaj, tips tricks sugestije da skupljaš lovu za nekog, donacije, svaki view lajk pozdraviš afirmiraš...
![]() |
![]() |
#10 | |
woot!!!
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
![]() Pozz hvala svima na info ![]() Nisam se šalio, puno toga u igrama je senzormotoričko tj odaziv oko -ruka a ja to imam jako brzo ![]() ![]() Naravno ostalo je taktika i uigranist i ooznavanje igri... tima, svega |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2020
|
Koju bis uopće igru igrao sad, jer one koje si nabrojao gore definitivno više nisu aktualne Poslano sa mog POCOPHONE F1 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|