|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
dužina kabela dvi/vga
ljudi šta je plafon za dvi kabel 5m? šta se dešava na većim udaljenostima? ajmo ovak... šta mogu očekivat na lcd monitoru nakon 10m vga kabela, a šta na 10m dvi kabela? osim slike naravno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Kod mene na faxu su VGA kablovi dugi ... po mojoj procjeni ... nekih 10-15m ... i slika na projektoru je odlicna. Dakle kabal ide direkt graficka-projektor...jaaaaaaako su dugi kablovi i slika je super... za DVI neam pojma...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
kod mene se osjeti na mom lcd-u....sve ovisi koliko si zahtjevan.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
a cuj....ako ti treba 10m, onda ces morat na ici na vga opciju, tako da ti je svejedno... dok sam spojio svoj monitor preko vga, jedan desni dio slike mi je bio malo mutan (primjetis kod citanja teksta), sa prelaskom na dvi, to je nestalo i slika je opcenito malo ostrija.... mozda postoje kakva "pojacala" za dvi signal, ali neznam koliko ti se to isplati kupovat (ako uopce postoji).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
|
nije stvar u produznom.....nego, nakon 5m kabela, jednostavno nema signala....kao sto rekoh, treba ti neko "pojacalo" ako to uopce postoji... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
potrazi malo na netu....ja sad nemam vremena, ispiti i to.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
oke bum malo prosurfo, ali ono da signal pravo-zdravo umre nakon 5m mi se kosi sa svim načelima ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|