|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
leadtek expert tv-kartica i audio-video sinc
ovako, muku mučim sa sinkronizacijom zvuka i slike na expert verziji leadtekove tv-kartice ako snimam u huffyuv kako bi kasnije bacio u xvid, onda stavim da mi je audio master i u principu sve šljaka (ali kad se pogleda file info u vdub-u, onda se vidi da postoji razlika koja je ipak prihvatljiva); ako stavim video za master, ode sve u P.M. ako radim capture direktno u dvd-format (mpeg2, 720x576), kaj god probao imam nakon pola sata kašnjenje zvuka za slikom probao sam mijenjat variable u constant bitrate, stavljat za master video, audio ili none, uvijek isto kak vama to šljaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Koristiš VirtualDub za capture? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
aka Mali Mirko
|
Re: leadtek expert tv-kartica i audio-video sinc
Citiraj:
Napisi koji program koristis za capture, chipset na mbo i ako je taj chipset nforce2 koja ti je verzija audio drivera pa mozda mogu pomoci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
za capture koristim pvr leadtekov software chipset je 875, abit, sa realtekovom onboard karticom gledao sam jučer malo po tv-cards.com forumu i masa ljudi se žali na to; neki se žale samo na probleme kad rade direct-burn tamo se iskristaliziralo da je najvjerojatniji uzrok bugovit software + diriveri jer su ljudi i sa iuvcr-om imali iste probleme @pogi, koju verziju drivera i pvr-a imaš instaliranu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
6611_13WDM.zip za WDM drivere WinFastPVR050601.exe za aplikaciju Inace snimam i sa WinFastPVRom i sa VirtualVCRom, i sa iuVCRom i nema problema. Kod snimanja video codec je huffyuv ili mjpeg, a zvuk ide nekomprimirano. Cak i u mpeg2 sa WFPVRom ide ok. Inace sam i ja imao takvih problema, ali je upgrade audio drivera za soundstorm rijesio stvar. Na starom driveru se znalo desiti i u igrama da zvuk kasni. Probaj naci drugi driver za zvuk na ploci, vjerujem da je tu problem. BTW ja ne preporucam VirtualDub za capture jer on (barem u starijim verzijama) radi samo sa VfW driverima cak i za capture |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
mislim da imam zadnje drivere za zvuk...možda negdje iskopam starije verzije... kad snimam u huffyuv zvuk kasni (prema info-u) oko par desetaka milisekundi pa se ne kuži |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Pa ne snimas valjda u divx/xvid i onda se tuzis da kasni zvuk? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
uspio sam naći verzije drivera i pvr-a koje mi rade ok kad snimam u mpeg2 - ja sam isprobavao zadnju i predzadnju, a ova je valjda ona prije njih; s njom sam odradio većinu prošle godine, ali kad sam promijenio ploču, reko da stavim nove pa nisam više bio siguran od čega sranje dolazi uglavnom, za sada sam miran (valjda, testirao sam jučer navečer par sati dok su mi derišta skakala po glavi pa sam možda nešto i propustio uočiti) sve u svemu, leadtek i software - jesus |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|