|
![]() |
#1 |
OMG, thats the funky shit
Datum registracije: Aug 2005
|
Novi hladnjak i pitanje
Ovako na svoju dragu grafičku ja stavio Zalman VF700-alcu (hvala Athi i Sniperwolfu) Sve super sve tiho no imam jedno pitanje koje me brine tem. GPU-a mi je prije bila 53C u idleu a sada mi je 49 i još sam stavio vent na 12V. Evo sljike http://img67.imageshack.us/img67/6024/picture0238ks.jpg
![]() |
#2 |
|
Ok skužio sam. Temo je takva kakva je u idleu no zato na full loadu nejde preko 53-54C ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Re: Novi hladnjak i pitanje
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Ma dobro je stavljen. Te temp su čisšt noramalne. Meni je idle 51c zalaman vf700cu modan sa šarkonom silent eagle na 5v. Full load mi je cca 58c. Ja zadovoljan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
Citiraj:
Gornji kraj zalmana je na krivoj rupi , obratite pažnju na 2 pasivac. Njemu je limić na kraju pasivca a treba biti po sredini pasivca t.j. gornji kraj poprečnog limića treba ušarafit na rupi niže ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
Tako i treba biti , kod njega donji kraj zalmana ne pokriva cjelu bazu gpu-a t.j. sva sreća što je baza zalmana malo veća pa mu ipak stoji kolko-tolko na gpu. Druga razlika , kod njega na slici donji bakreni dio zalmana je puno udaljeniji od samih konektora za slot. Slika je sa nekog testa grafičkih kartica. http://pcmodding.sk/modules.php?name...article&sid=95 edit: ni donji kraj nije dobro stavljen !! Zalman treba u rupe koje su presječene linijom , evo slike ![]() ![]() Fleks šutiš ?? Mora da sad kopaš po kanti i skidaš grafulju ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: stuc. 12.01.2006. u 15:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() Probaj sad smanjit rpm na 1300 t.j. stavi ga na 5V pa vidi temp. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Ma je na 5V ja ono zatvorim kučište i kad ono ja mislio da sam oglušio a ono komp tih ko ništa
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Kod mene je dobro ![]() ![]() E al kak si to primjetio :confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Dawar, jel imas koji vent na usisu/ispuhu? Da usporedim tvoju rezu sa mojim silencerom 5 rev3? Ja nemam nikakav vent na kucistu, pa daj ako mos, otvori kuciste i onda probaj odvrtit 3dmark2005->feature test->complex Uglavnom, tamo di se trava vrti...odvrti taj test jedno 15 puta (cca. 2-3min ce to trajati) i kazi najvisu zabiljezenu temp. (ako imas rivu)... jerbo meni je na mojoj 6800, vent u 2D modu na 50% te mi je temp. idle 41°C u 3D modu vent je na 90% al se ne sjecam max. temp. budem probao pa postam sliku... evo ga na...otvorena bocna stranica, sobna temp izmjerena na 25°C (termometar), grafa na 400/800 max. temp. 48
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 13.01.2006. u 01:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
meni je u idleu 49 (@ 12V ) i 50 (@ 5V) a u loadu se penje do 53st... sad ste me scimali, sad idem i ja vidjet kak sam svoga stavio...valjda nisam krivo... btw: moj je al-cu led |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
AutoCad & Allplan expert
Datum registracije: Jan 2004
|
ono gore je vise nego ocito da je cooler na krivim rupama (znam, lako je bit general poslije bitke - al nisam prije citao temu) inace na mojoj chajnatečici je iti zalman@5v u zatvoenom dobro provjetrvanom kucistu s nekom srot pastom i idle je cca 42 a load zna doc i do 60. u sobi mi je jako toplo ( u kratkim rukavima sam)
![]() |
#19 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ah.....ipak sam u dobru rupu stavio ![]() i skužio da bi morao usisat kućište ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
Oglas
|
|