|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Zvučnici i headset - prekidač?
Ne mogu naći po forumu, ali zanima me kako to izvesti. Imam 5.1 zvučnike spojene na integriranu karticu (nF2). To radi uglavnom ok*. Htio bih imati opciju prebaciti zvukna headset, koji ima 2 jacka, mic+zvuk. E sad, obzirom da nemam utičnica, zanima me kako da to izvedem? Cilj je da većinu vremena rade zvučnici (TV, mjuza..), a ponekad da isključim zvučnike i uključim slušalice (igre, skype). (Naravno, ne želim preštekavati kablove svaki put) *OT kad sam već tu, imam Abit AN7 ploču i zvučnici su pravilno spojeni, kad pustim DVD film, zvuk je odličan. Ali kad pokrenem npr WinAmp ili TV, zadnji zvučnici ne rade. Jednom sam uspio nešto iščačkati po driverima i radilo je do restarta, onda opet isto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, to je jako nepraktično jer, osim prekapčanja kablova, moraš vjerojatno mijenjat i konfiguraciju zvučne kartice. Mislim da ti je tu najbolje rješenje uzet još jednu zvučnu i na njoj držat sluške. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
tebi treba nesto ovako ili ovako (nadodaj w w w) raspitaj se dobro kako to funkcionira ako imas 5.1 ili "bolji" sustav edit: evo sad sam malo bolje to pogleda na stranicama proizvodjaca ovih dvaju switcheva ima vrlo malo podataka uz samo jednu sliku i koliko ja vidim to je predvidjeno samo za 2.1 sustave ukoliko imas 5.1 sustav problem mozes rijesit sa kip prekidacem sa tri pozicije ja sebi planiram napravit nesto tako medjutim za to necu imat vremena prije kraja drugog mjeseca pa ako se imas volje strpit posalji onda pm i trazi slike
Zadnje izmijenjeno od: Tooma. 09.01.2006. u 16:49. |
||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
TO sam tražio, ali nisam znao ni kako bi tražio (audio switch?) Da, ovo izgleda kao za stereo, ali šteta. Ako naiđeš na nešto za 5.1 (slušalice su stereo, zvučnici 5.1), javi. Ne znam za prekidač - koliko se tu gubi na kvaliteti zvuka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
gubitak ne vjerujem da ces osjetit na standardnim pc zvucnicima, a ni na jeftinijim linijama jedini problem moga bi bit kip prekidac potreban za ovo nisan elektronicar pa se slabo kuzim u te stvari i moran se raspitat oko jos nekih gluposti pa onda iznesen cilu ideju ovde jednostavnije sto mi je palo na pamet je da si negdi na pristupacnom mjestu napravin prekidac za zvucnike te da njih palim i gasim dok su slusalice non-stop ukopcane ako rade zvucnici one se nece ni cut
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
tri brzinska pitanja, da ne otvaram novu temu; dali subwoofer(jak bas) šteti monitoru/kućištu kad je na/pored? frend mi je reko da je subwoofer najbolje staviti na pod ili u kut, da tako daje najbolji bas, jel to istina? logitech x530, dali mi je to najbolji(najači) izbor 5.1 sustava za do 500-600kn? možda sharkoon audics? Zadnje izmijenjeno od: Gogor. 16.01.2006. u 20:20. |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Prvo, riješio sam problem za 5 kuna :-) Kupio onaj adapter za 2 slušalice na 1 walkman, stavio u zvučnu (prednji zvučnici) i uključio i slušalice i zvučnike. Kad mi trebaju samo slušalice, ugasim zvučnike i sve ok. Inače stišam slušalice na njihovom kablelu :-) Gogor: iz iskustva, nemoj stavljati sub na stol, čisto zato što moj npr. ima 15-20 kg i zato što bi mogao imati zdravstvenih problema. Usto, da, najbolje je da je na podu, rupa okrenuta u pod ili u stranu (ne prema tebi). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
dali šetnost subwoofera pored monitora/kućišta vrijedi i za satelite? jer, di bi stavio prednji centralni ako ne na monitor....?? i dali subwoofer šteti zbog vibracija koje proizodi ili zbog magneta? ne01, daj mi pojasni tu okrenutost rupe u pod ili u stranu.... koja rupa, ona kroz koju zrak puše ili ona druga? znači da ga stavim ispod stola di mi je komp, uz zid? koja rupa da bude prema meni, prema "van"? Zadnje izmijenjeno od: Gogor. 17.01.2006. u 10:27. |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo nemoj oko monitora ili na njega stavljat, bit će svega...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|