|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Linkovi i bilješke - HTML stranica
Išao malo testirati Gemini da mi napravi html stranicu koja je programirana u javascriptu. Htio sam da mogu dodavati, editirati i brisati linkove tj. bilješke. Sve se prema u memoriju preglednika i kada se ugasi i upali ponovo se sve učita. Napravljeno je da se mogu i Linkovi i Bilješke exportirati tj. ponovo importirati recimo kada se spremate za reinstalaciju OS-a. Podaci se tada spremaju u json. Napomena: nije potreban nikakav server, samo otvorite fajl u pregledniku. Svaki preglednik ima svoje Linkove i Bilješke ![]() Slobodno editirajte i dodajte što želite. Potrošeno vrijeme za upite i doradu: cca 30 minuta. Link na Demo. Link na github. ![]()
tomek@vz: ajd nemoj | Mali Čile SAD Češka Peru | Windows Free Zadnje izmijenjeno od: spiderhr. 19.06.2025. u 19:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Zgodno. Ja ne bih vjerovao local storage za takvo nešto ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali da, i da imam nekaj s bazom tko mi garantira da bum se mogao spojiti na istu ako nekaj crkne. Sve ima svoje. Ma ovo sam za onak brzinske stvari sklepao. Najčešće bilježim u txt pa onda to u Documents. Nekad mi treba samo privremeno pa se krcaju txt-ovi. Edit: Ništa budem stavio podsjetnik svakih 7 dana da se napravi backup ![]()
tomek@vz: ajd nemoj | Mali Čile SAD Češka Peru | Windows Free Zadnje izmijenjeno od: spiderhr. 19.06.2025. u 18:53. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Iskreno, ovo je app za privremene stvari. Nije prava app gdje bi se ulogirao i spremao sve svoje stvari i otvorio na drugom kompu. Sigurno ima app-ova koje bi mogao instalirati na server i koristiti. Ovo je "igranje" s AI-jem i usputni projektić koji ne mora ni zaživjeti u nekom drugom obliku ali mogao bi. ChatGPT se zna izmotavati nekad, jednostavno u jednoj chat prozoru krene nakon nekog vremena na nekaj drugo. Gemini za sada nije. A i ovo je trebalo biti ono pol' sata utrošeno, max 60 minuta što i je kada u konačnici pogledam vrijeme. Vidiš, možda da mu kažem da napravi notepad s nekom bazom iza... Ustvari za to koristim Bookstack... Napokon da sam našao alat da je sličan bilježnici. Je da ti treba server za to ali instaliraš docker i nutra Boostack.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Nekakav pythong server, recimo, se složi za deset minuta. Ja sam koristio slično za razne HTML aplikacije, doduše bez AI ![]()
![]() |
#9 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Ok sad sam uhvatio malo više vremena pogledat ovo i mislim da bi ovo mogao unaprijediti u neki tray "clipboard-like" app ili ekstenziju u browseru. Mislim da bi, ako želiš da to zaživi, korisnicima trebalo maksimalno smanjiti frikciju pri korištenju appa, odnosno izbaciti šta je više moguće koraka u procesu kreiranja bilješke/linka. Trenutno: 1) moraju otvoriti tvoju web stranicu, 2) kliknit na dodaj bilješku ili link, 3) upisat ime bilješke/linka i 4) upisat bilješku/link Idealno bi bilo kreirati app ili extenziju koja se integrira u browser te omogućava korisniku da desnim klikom odabere "snimi link" ili "nova bilješka" i sl. Ili desni klik na tray ikonu pa odaberu isto to. Time si eliminirao prva 2-3 koraka i znatno im olakšao posao, a povećao šanse da se tvoj izum koristi. Doduše mislim da takvih appova već ima more na netu, ali svejedno provjeri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Primjera radi, Vivaldi ima Notes mogućnosti integrirane u sam web-preglednik, dok ostali to nude kroz razne ekstenzije.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||||
Premium
|