Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.01.2003., 22:57   #1
Shaka
Shaka

Shaka's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Lightbulb Nije ZIMA ako se AMD ima

Ja mislim da je ovo pravo vrijeme za kupnju AMD-a, nema problema sa hladjenjem...Bio sam kratak pri lovi (nisam imao za kooler...jer sam svu lovu spiskao za hladjenje LEDice na zvučniku) pa sam odlučio kupiti AMD bez hlađenja. Frend me je savjetovao i uputio na najjefitnije mjesto za kupnju procesora. Tako smo ja i moj frend jednog hladnog jutra krenuli po moju novu pilu. Nakon poduže šetnje sniježnim parkiralištem zatrpanim krntijama stigoh do svog AMD-a. Gledao me je kao da je znao da ću doći po njega. Podignuo sam ga sa haube Yugića i pitao klošara koliko. Nakon duže prepirke dogovorili smo se 100kn za AMD + 2 porcije čevapa s lukom (hehehehe). Put do doma nikad nije bio duži, svaka sekunda je izledala poput sata. Polako se počela spuštat noć, a s njom i rupica za nožice mom procesoru. Napokon sam ga nabio nutra. Ahhhh nutra je rekoh....moj novi AMD 2003 C++(nije XP, ali to je najbolje što se na haubi nudilo). Skoro stisnuh power gumb, ali me spriječi vatrena misao Nije ukopčan u struju. I dok sam se ja tako gegao do produžnog sjetim se ja da to nije Pentium i da bi ja to malo mogao ogladit. Odjednom mi u uho sa 101inice uleti vijest o tome kako je vani -11...baš hladno...sjetih se ja svog prozora i odlučih gurnut kučise malo van na luftanje...
Upalim komp i radi. Sve super. Igram se ja tako do 2 ujutro, malo mi smeta dim od zadaha, ali to i nije od prevelike važnosti za bacanje pogleda na tetris (ah kako volim tu igru). Malo mi je postalo predosadno igrat tetris..prelagan je na 10-oj brzini..spor je. Vani je malo zahladilo pa sam odlučio malo overclockat moj AMD. Ide super... Sve je dobro dok sunce ne odluči izaći van. A tada se vraćam na stare taktove. Svi mi kažu da sam idiot, ali ja im ne vjerujem. Ne vidim razloga da kupim cooler kad mogu gurnut komp van kroz prozor (btw zivim na 8. katu) i uživat u hlađenu koje mi je priroda podarila. Zašto umjetno kad može prirodno??? Možda shvatim jednog sunčanog dana ili do tada kupim cooler.
Shaka je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2003., 23:23   #2
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Vidis nije losa ideja, barem preko zime.

Sam je probljemcic kaj ja imam krovni prozor pa nemam bas di stavit kuciste. Steta.

A zasto ga mices kad dodje sunce, vani je i ovako zima i po danu.

Ja bi ga stavio na balkon i malo ostavio vrata otvorena, tek tolko da zice mogu proci.
Veky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2003., 23:28   #3
Veky
...
Moj komp

Veky's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
I da ako nije pod krovom, nemoj ga zaboravit maknut kad padne kisa/snijeg.
Veky je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2003., 01:10   #4
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
provokatoru mogu ti reci da me bas lijepo grije dize temperaturu sobe u potkrovlju za lijepih 2 stupnja
Staro 12.01.2003., 02:29   #5
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ma AMD zakon....
oko 19 sati sam po ko zna koji put kopa po kucistu ubacujuci i vadeci diskove, driveove i slicno pokusavajuci naci nacin da instaliram win na formatirani c disk jer je na d particiji bio file kojeg je dos scandisk prijavljivao kao gresku koju moze popraviti samo win scandisk a file se iz dosa nije dao obrisati.

e uglavnom, ocito sam otkacio kabel od CPU coolera pri zadnjem manervu sto nisam ni primjetio u zvuku jer sam taman bacio novo napjanje s dva coolera pa je komp zvucao isto....odjednom su se pocela pojavljivati cudna sranja po ekranu, u sobi je postalo prilicno toplo a ja konj sam samo protljao ruke od zadovoljstva sto se soba fino ugrijala......
onda sam bacio pogled na kuciste u vidio kako se zrak cudno ponasa iznad njega (efekt vrelog asfalta rekli bi ljudi)
odem u bios - temp 89 stupnjeva.....
iste sekunde iscupam kabel od napajanja i iz zajeba dodirnem heatsink.....jos uvejk imam otiske rebara istoga na prstima.....
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2003., 10:28   #6
gospar
Faraon

gospar's Avatar

zvuci njamy
Staro 12.01.2003., 12:38   #7
Shaka
Shaka

Shaka's Avatar

Cool

S vremenom sam postao gladan za procesorskom brzinom i ono što sam dobivao jutarnjom hladnoćom nije mi bilo dosta, a i nije mi se dalo svakih par sati ulazit u bios i ubrzavat FSB. Zato odlučih ja otključat svoj AMD. Ranom zorom odjurim do lokalnog bravara koji se baš danas odlučio trijezniti do podneva...Tako sam se ja smrzavao dok nisam dočekao -> tko čeka dočeka odjeb. Nakon što sam mu pokazao svog ljubimca i objasnio što želim dobio sam super koktel. Mješavina svježih sočnih psovki i noga u dupence. Tako ja pognute glave i slegnutih ramena krenem u grad. Vozim se tramvajem i ugledam multilockov dućan. Na njemu veliki natpis elektroničke brave. Kažem sam sebi: "TO JE SIGURNO TO, RAJ ZA MOG AMD-a!". Sidjem na sljedećoj stanici i udjem u dućan. Unutra svi neki čudno obučeni ljudi...Priđem jednom brkatom za kojeg je bilo očito da je serviser (još je imao svježeg ulja na masnom brku). Objasnim ja njemu kako sam kupio AMD, kako on radi super, kako je nabrijan, ali banana je to što je zaljkučan. Kaže on meni nema problema neka ja dofuram svoju pilu nutra i on i njegovi dečki če ju sredit, bit će otkljućana za deset minuta. Kažem ja na to nema beda, vadim svog ljubimca iz desnog džepa i guram mu ga pod nos. Brkonji su skoro oči ispale kad je vidio moju kockicu. Opsovo mi je svu familiju, prijatelje i sve u vidokrugu. Čopio me sa svojim masnim debelim čevapima za vrat, dignuo pol metra od zemlje i kroz zatvorena vrata bacio van (jako bolno). Dok sam se ja polako u bolovima skupljao s poda i otvarao vrata brkonja mi je odbrusio da se ne vraćam s tom keramičkom AMD stonogom i da ak se mislim pojavit unutra nek si nabavim četveronožni AMG. Vidio sam ja da u Zagrebu nebum našel nikog da mi otključa mog ljubimca. Došao sam doma bacil komp van na hladjenje, spojil se na net i započeo dugu potragu za ključem. Našao sam ga na Cigo's hardver...(tam ima dobrih stvari za modanje->sve po 12kn, isporuka zagaranitirana by ROM Inc.) Odlučio sam to spojit zlatnom niti, s njom se najlakše radi. Zlato sam nabavio iz susjedinog vjenčanog prstena. Tak joj i treba kad mi je povjerila ključeve od stana na čuvanje. Sudeći po veličini prstena dečko joj je bio narkić. Tak joj i treba kad mi tu digiće iz albanije u susjetvo uvozi. Na pati sad... Nakon par minuta topljenja zlata u mikrovalnoj premazao sam procesor i kratko spojio jedina dva pina na poleđini moje AMD 2002 c++ice.Jedina je bedara kaj sad nije dovoljno hladno za poigravanje sa množiteljem...šmrc...ali bit će poslijepodne kad idem u Sibir sa starom ima neki projekt za antropološki institut pa moram ić s njom nekaj radit. Vozdra svima do tada.
Shaka je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2003., 12:54   #8
gospar
Faraon

gospar's Avatar

za rodendan dobijas lutku na napuhavanje sta je previse previse je
Staro 12.01.2003., 13:16   #9
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
Citiraj:
Originally posted by gospar
za rodendan dobijas lutku na napuhavanje sta je previse previse je
kaj te nazivciro malo a?
Staro 12.01.2003., 21:39   #10
gospar
Faraon

gospar's Avatar

ah kad opsujem boga znat ces ali jako talentiran covjek moram priznat mogao bi agentima ispirati mozak rijecima kakva beskonacna vrpca je zastarjela
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2003., 23:05   #11
Shaka
Shaka

Shaka's Avatar

Cool

Bok ekipa mogu vam reci da mi je na putu super...Put do Moskve je bio ok, samo kaj im je hrana u avionu čudna?! Sad čekam vlak da krene. Na ajrodromu me dočekao Dimitirij, neki spaljeni programer koji ide samnom u Sibir (imam osjećaj da će biti ludo). Pisao bi još ali me puno dodje sateliska veza. Usput ćuću je baš krenuo pa da nebi bilo šumova odspajam se ja.
P.S. ponio sam svoju AMD kanticu. Mislim da će Sibir biti odlično mjesto za množenje sabirnica...a i ono prirodno množenje )
Staro 12.01.2003., 23:23   #12
darius
....?

darius's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
neko je definitivno puko ... ko kokica
decko jesi ti zdrav ..? kaj briješ ??
darius je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2003., 23:43   #13
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
on inace jako jako mrzi AMD. toliko da je poludio, poceo pisati putopise s njim u ruci.
cuvajte se do slijedece price naseg vjernog putopisca Shake
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno