|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2002
|
![]() Hi, prvi put se javljam pa sorryte, ak' sam kaj zeznuo! Citao sam malo o ovim problemima sa gaiwardom itd. Mozda ovo i nije za novu temu, ali ja imam slicnih problema sa ABITOM GF4 Ti 4200 OTESO-om. Samo kaj ja nemam pink screen, vec mi se boje sj**u i onako kao da imam snjeg na ekranu i tilt. To se u pocetku dogadja rijetko, ali kasnije se zna i do 15-ak puta dnevno. Stroj mi je totalno neupotrebljiv. Inace sam karticu kupio u HG-SPOTU. Ajd, ako netko zna kakbi se to moglo rijesiti.... HVALA Inace moj stoj je: Athlon XP 2100+ i na njemu je THERMALTAKE VOLCANO 7+ Cooler 256Mb DDR PC 400 Rama - SAMSUNG DFI AD77 Infinity ploca MAXTOR 60Gb, 7200 UATA 133
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: nVIdia & Gainward GF4 ti4200
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Daj malo više informacija Dali si klokao FSB,mem,proc Kad si zadnji put delo čisti instal Na koliko ti je mem I tako to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Nemoj me plashit!! Sad narucih OTESa da zamijenim gainwarda! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
jel to isti problem? nakon reseta je i dalje tu, pa onda nestane kad ugasis stroj kompletno i opet upalis? mislim moze bit sto stvari, ali ako je ovakvog tipa da ti je ekran i dalje sje* u pocetnom bios ekranu gdje broji memoriju to lagano upucuje na isti problem ko i kod nas sa gainwardom.
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ovak... nis mi nije overclockano... Sve je na standarnim brzinama. memorija mi radi na 400MHz-a, proc na 1733MHz-a FSB je 133MHz-a! Neznam jel isti problem kao i kod vas, ali meni se to danas desilo 3 puta! I sada sam kupio novo napajanje (imao sam 300W) od 400W P4 ready MS-ovo... I za sada mi se problem ne desava. Meni se to iskljucivo desavalo kada sam u windowsima... u dosu nikada! Ja sumnjam na napajanje... sada sam kupio novo... i cekam dal ce se ponovo desiti.
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
E neznam da li sam napomeuo... Imam WIndowse XP PRO! Instalirani prije par dana... dakle cisti! Eto jos mi se ne desava! Za sada je sve oke! Ja se nadam da je napajanje!
![]() |
#8 |
PC Ekspert
|
Drzim fige...Inace, nekaj sam procito da 3.3V i 5V moraju bit 28A ak oces vozit gf4 na novoj mashini... (Iako sam i ja sumnjo na napajanje, kupio novo i nije mi pomoglo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
Daj mi reci di da to provjerim. Na kolko mi je ampera 3.3V i 5??? Ja sam imo starno lose napajanje. Sad isto nije neko, ali je bolje... za sada mi se nije srusio system!
![]() |
![]() |
#10 |
PC Ekspert
|
Manual? Websajt proizvodjaca sa karakteristikam napajanja? Samo napajanje (NEkakava naljepnica ili nes)? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Super Moderators
|
Kod mene piše na napajanju-3.3-28A +5-35A Ja isto imam tu ploču DFI AD 77 i jako sam zadovoljan. Piše ti u uputstvima da ta ploča zahtjeva min 300W. Možda te klalo napajanje ![]() E da,moj ti je savjet da memoriju staviš na 333 i onak oštre setinge-ići će ti brže nego na 400 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Jutros me stari zbudio da mu treba nesto podhitno napisati i kresnuo mi je. Ali samo jednom. Sada stroj radi vec neko vrijeme i nista. Inace bi se srusio vec jedno 3 puta! Jer to kada krene, onda se srusi jedno 3-4 puta! Daj mi samo reci kak da stavim mem. na 333 i zakey??
![]() |
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
333 zato kaj je brže Za tu ploču mislim da je izašao i novi BIOS-ja još nisam stavljao jer mi dela fino A da nisi zaboravil nekaj onak bez veze-npr VIA 4/1 ili nekaj slično? Mislim,nemoj se pjenit u stilu nisam ja baš početnik i tak to... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne, ma nema frke. Sve sam stavio. Evo sad mi se nis ne desava sa strojem. Ja jos uvijek sumnjam na napajanje. Da mozda treba biti neko kvalitetnije. Inace bi mi se sad vec stroj srusio jedno 5 puta! Daj mi reci... di se u biosu ploce stavlja mem na 333mhz-a? HVALA
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Nemam pojma...ovak na pamet ![]() Budem pogledal pa ti budem napisao kasnije |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
![]() Evo da napisem i svoj zakljucak! Mislim da sam sve rijesio napajanjem! Iskljucio sam sa ploce FDD koji ionako ne koristim. Od tada mi VGA radi super (barem za sada ![]() Memoriju sam stavio na 333MHz-a u BIOSU i kao da sam dobio oko 500 3D Marksa vise (mjereno u 3D Marks 2001). Sada u jos iskljuciti 2 USB porta koja sam montirao na plocu, a skuzio sam da mi netrebaju! Ja se nadam da sam sve rijesio sa napajanjem, odnosno iskljucivanjem nepotrebnih uredjaja! Sajet svima - kupite posteno napajanje ![]() Imam jedno pitanje! Da li mogu spojiti u kuciste jos jedno napajanje koje ima svoj zasebni kabel za struju ?? Recimo da je situacija ovakva: 1. Napajanje - MS 400W P4 Ready - napaja MBO 2. Napajanje - neko bezveze 300W - napaja CD-RW, DVD, HDD, ladicu za HDD (koja sada nije spojena) itd. Da li je to izvedivo?? Mislim da li moze tako system raditi?? HVALA
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
Memoriju sam stavio na 333MHz-a u BIOSU i kao da sam dobio oko 500 3D Marksa vise (mjereno u 3D Marks 2001 Evo,lijepo sam ti rekao ![]() Ovo sa flopijem je fakat čudno... Malo si još pregledaj po biosu,narihtaj sve kak treba,istestiraj, i to ti je to A ako imaš KVALITETNO 400w napajanje drugo ti fakat ne treba... E,sad sam se sjetio...ja kabel od napajanja držim na posebnoj liniji-jedamput sam ga uštekao u "lopova" i kuja od ploče se nije htjela postat,sve se upali,ventilatori delaju,i to je sve. Fina guzica od ploče ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
E danas mi se stroj srusio 4 puta. I to saki puta kada sam citao clanak sa PC EKSPERTA. I to offline. Skinuo sam onaj clanak o BIOSIMA i citao to offline i srusio se 4 puta. Svaki puta su mi Windowsi prijavili - kao da je driver od grafike odgovoran za nestabilnost. Sada skidam bas Abitove Drivere i novi BIOS za karticu... ak' to nece raditi, idem u HG-SPOT po ovu karticu. Uopce me ne dira! : ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
O.
![]() |
![]() |
#21 |
Super Moderators
|
Ma da,ta ploča ima par stvari kaj su uključene "pod normalno",mislim agp 8x i slično, nemrem se napamet sjetit... Ak buš se zajebaval sa biosom-e onda će oni tebe sa garancijom Ajd ti lijepo provjeri prvo hardware i bios |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
Sada (od kada sam stavio nove abitoe driere) se stroj ne rusi. Isprintao sam si onaj clanak o biosu (pceskspert) i podesio bios otprilike tako, kako su preporucili. Sada cemo viditi... nebum jos flashao bios od grafike ili od ploce... jos cu sve jednom provjeriti! Neznam kaj je sa time ![]()
![]() |
#24 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Dvojci se događa ista greška na istom mjestu na potpuno različitim strojevima. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() Hm, kolko se ja sjecam, dao sam 92% Radeonu 9700Pro... hm hm. Ja bih samo htio da ATi sredi drivere (dobro je to kaj znam da su par bitnih kitova u nvidia driver odjelu djelu presli u ATi) i to je to. I onda da jos maznu triplehead foru igranja Matroxu! Ah, dreams... ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Super Moderators
|
na kojem ti je OS-u taj R8500? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Da je neka standardna ATI greška-moralo bi se još nekak manifestirat Većinu grešaka za XP su rješili sa novim driverima i SP1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30 |
Super Moderators
|
Pa probaj malo pronjuškat po www.rage3d.com forumu,možda je netko imao isti problem? Ili pričepit odgovornog sa pceksperta ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|