|
![]() |
#1 |
CreativityIsDead
Datum registracije: Dec 2005
|
matična i proc?
e jel mi se isplatit uzet ovu kombinaciju: ASUS A7V880, VIA KT880 + WI FI B CARD , FSB400, 4xDDR/400 dual channel, AGP8x, 5xPCI, U/ATA133x2 ports, RAID 0,1:S/ATAx2 ports, USB 2.0, Gigabit LAN, Wifi-b, S/PDIF-out, 6 channel audio, Crash free BIOS2, ATX + CPU AMD Sempron BOX 3000+ FSB 800, socket A za cca. 1100 kn novo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne, dodaj 300-400 kn i imaš 64-bitnog Athlona i ploču.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
CreativityIsDead
|
a jel možeš mi reć koju ploču da uzmem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije ni Albatron K8NF4X za odbaciti.....cijena slična ko i ovoj ASRock... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CreativityIsDead
|
pa za proc i matičnu imam negdje oko 1500 kn. E još jedno pitanjce: Oče radit sve ok ako stavim AMD? Jer sada ima Intel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
jedan moj poznanik..... o kojem neću u detalje jer nije omiljen u ovim krajevima..... ima tu ploču i 3000+ e6 veničea...(pardon venice).... pa mi (ups.. mu) radi 100% stabilno na 2450 (8x306).. sa a-data memorijom na 405 2-3-3-6.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
CreativityIsDead
|
Citiraj:
jel ce bit sve ok? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
CreativityIsDead
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Ako ces uzimati asrock nemoj uzeti venice 3000+ vec copi 3200+ Cuo sam da se bolje isplati! Sad, ispravite me ak sam u krivu jer nisam jos u 64 bitnim vodama i necu bit bar do ljeta! |
![]() |
![]() |
#13 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
ma isplati se zet 3000+, 3200+ ima smo prednost množitelja 10
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
prednost veceg mnozitelja ti je ako imas losiju memu, ako mislis klokat...jer na athlonima64 ne mozes povecat mnozitelj vec samo smanjti... tako npr. za OC na 2700Mhz kod 3000+ ce ti mema morat radit na 300Mhz, a kod 3200+ na 270Mhz, kod 3500+ na 245 itd... Znaci, ako mislis klokat, a nemas neku bolesnu memu, onda sibaj neki a64 sa vecim mnoziteljem...
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
jerbo athlon64 nema inegriran memorijski kontroler....... kod 64-orki nije bitno da memorija radi sinkrono (jer u biti i nemože radit).....tako da slobodno možeš naklokat i 3000+ na 2800 (ako proc izdrži), a da memorija radi na 400ddr...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
na a64 moze sve radit sinkrono, ustvari i radi kada je na defoultu zbog htta, sve stavis na 1:1 i auto mnozitelje. htt je tada 200. .mema je 2x200, cpu (3000+) je 9x200, cpu (3200+) je 10x200. a fsb 5x200. a moze se naredit i memorija da radi na 200 ili blizu sa fsb:ram omjerom. na amdu dobar omjer je sve ![]() [img=http://img508.imageshack.us/img508/2041/cpuz8nv.th.jpg] |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
|
to ne znači da memorija radi sinkrono...... jerbo memorijski kontroler nije na ploči već na procesoru...... tako da se može bilo koji omjer stavit htt:ram i uvijek će radit sinkrono/odnosno neće (zavisi kako na stvar gledaš).... kužiš.... procesoru uopće nije važno jel mu htt i ram frekvencija jednaka ili različita.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Headbangig Grunf!
|
rezultati sa sinkronom i asinkronom memroijom su različiti , nije ne bitno dali radi sinkrono ili asinkrono ali je razlika puno manja nego na nForce2 baziranim pločama.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
|
Citiraj:
bitno je samo što viša frekvencija proca i memorije.... njihov omjer je sasvim nebitan..... recimo da imaš 3200+(x10) koji ide do 2500Mhz i memoriju koja ide do450ddr...... bolja je varijanta stavit htt 250 tako da proc ide na 2500, a memoriju na divajderu @180mhz pa da ide na 450...... nego max sinkrono htt 225 .... proc na 2250Mhz i memorija na 450........ to je računica bez latencija...... a nisu ni one sasvim nebitne.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Headbangig Grunf!
|
Ima i uskličnik ![]() Naime uspoređivao sam super pi reze i everest proc na 2,7 (300×9) i mema na 230 ja nemrem ispod 32s. 1MB, masni s druge strane s memom na 300 ide ispod 30s. Razlika nije toliko velika odnosno skoro je zanemariva prema onome što je bilo na nF2 ali ipak postoji.
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
|
Citiraj:
pa normalno da ima bolji skor kad mu memorija radi na 70 odnosno 140Mhz više.......... ali to nema veze sa sinkronim radom...... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
CreativityIsDead
|
oke...ja još nisam dobio odg. na pitanje.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
na što to nisi dobija odgovor....... ako misliš na ono idiotsko pitanje ... hoće li ti komp radit sa amd procom i pločom, a prije ti je bija intel....... odgovor je : koji penis pitaš gluposti........ osim ploče i procesora sve druge komponente su potpuno kompatibilne..... sa izuzetkom ddr2 memorije (koju nemaš) jerbo amd zbog integriranog mem. kontrolora s njom ne radi i neće radit dok ne naprave novi procesor....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
A ja sam tesitrao i sa sinkronom memom na nesto nizem taktu proca i dobivao sma nesto bolje reze u everestu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Banned
|
da skratimo priču..... što je po tebi bolje.... memorija 450, proc 2500.....asinkrono.... ili.. memorija 450, proc 2250...sinkrono.... cijela polemika je nastala nakon što sam ja reagira na debilan ulet CyRuS-a Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Headbangig Grunf!
|
450/2500! ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Govorio sam teoretski, da imas npr. AMD64 3000+, 3200+ i 3500+ koji se isto klokaju, npr. na 2700Mhz stabilno... Rekao sam, da ako se nema memorija koja ide preko 250 (do 300Mhz i vise), da je onda bolje imati proc sa vecim mnoziteljem...jer ti onda sa vecim mnoziteljem, npr. 11 treba puno manji HTT za postizanje takta od 2,7Ghz, a prema tome i malo losija mema moze proc... Bit samog OC-anja je da se dobiju sto bolje perfomanse sa onim sta imas...a najbolje (makar 1% razlike) je kad se ima 1:1=CPU:MEM Nit sam rekao da je razlika izmedju asinhronog i sinhronog 20%....tako da ne kenjaj...
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Eh da,ta maticna,taj sempron@2450 i Nv6600 128 mb rastura sve igre na 1024 medium-high,ugodno iznenadjen!! EDIT: krivo sam quotao,mislio sam na Albatron NF4 plocu
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|