|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Koji hard disk???
kupio bih si novi hard od 200 Gb, koji mi preporučujete? gledao sam u hg spotu maxtora (oko 700 kn)... isto tako da li da uzimam sata2, jer disk ide na nf4 ultra ploču koja podržava sata2? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
|
Taj isti Maxtor u Bingu dojde 685 kn.....ako ti kaj znači. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
-------
|
Ovisi na kakvog je on ''naletel''. Evo ja već cca. godinu i pol imam 120 GB Maxtor Diamond Max 9 i nikad problema (nadam se da ih i ne bude). Prije toga sam imal 40 GB Maxtora i to negde tri godine, ali je on ''zahvaljujući'' lošem napajanju klonul... Uglavnom moje mišljenje o Maxtorima je pozitivno, ali o tebi ovisi dal buš kupil disk ili ne. Toliko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ja sam kupio svog prvog Maxtora prije 3 godine. Radi, naravno, jos uvijek. Prije kratko sam isao kupovati HDD i gledam gako da cu Seagatea ali reko prevelika cijena mi je i uzeo Maxtora opet. Do sada me nisu ostavili na cjedilu i nadam se da ni nece. Moje iskustvo sa Maxtorom je takodjer sasvim ok. Znali se grijati no moje kuciste nema s time problema pa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Degustator
Datum registracije: Nov 2005
|
Maxtor mi je raadio probleme i doma i u firmi na nekih 40 računala.Valjda takva j...na serija.Prešao na seagate i zadovoljan sam koliko se to može biti.Sistemski disk je WD raptor 74 GB, 10000 RPM, 8 MB Cache a drugi je seagate 160 GB.Kombinacija mi je za sad ok.Možda sam ja imo takvu sreču sa maxtorom ali čitam da i drugi imaju sličnih problema.Radije 50 kn više nego strah od gubljenja podataka. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
50kn? Pa kada sam ja kupovao bilo je malo vise no eto. Inace kod Seagatea mi se nije svidjelo i ono pisanje da ima cudan zvuk nalik na grebanje. Cak i ako je Seagate pouzdanija firma za mene nije toliko da zavrijedjuje 100kn vecu cijenu (M 580kn S 690kn). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Maxtor DiamondMax 10 je dobra serija kao i DiamondMax9 loši su bili diamond max7. Seagate ja sma imao jako loša iskustva s dva 200gb SATA 7200.7 tako da ih nebi uzeo više. Kakvi su 7200.8 ne znam po iskustvima ljudi su dosta dobri. Isto tako su dobri Hitachii po tesotvima na netu su trenutno najbrži i pouzdani su. Samsung je relativno frižak no stekao je reputaciju dobrog i tihog diksa koji je nešto sporiji od Hitachia. od SATA1 bih uzeo Maxtora s 16MB cachea. Ima NCQ te mu veliki cahce omgućuje brzi rad. Hitachi bih uzeo SATA2 jer us ipak brži. Po meni slobodni uzmi onog koji je najjeftinij jer nečeš pogriješiti ni s jednim jedino što velim ja ne bih sada uzeo Seagate.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
OMG, thats the funky shit
|
Ja ti preporucam WD imao sam jedan 3 i pol godine i nikad problema nikad nije bio na servisu prije mjesec dana kupio ovaj WD i sve super zasad
![]() |
#14 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
vec 3 godine ovaj maxtor svaki dan me uveseljava i o maxtoru sve najbolje sto se mene tice |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Evo kupio neki dan maxtora od 200Gb 16 mb cache, donio doma iz dućana zapakiranog i disk totalno mrtav.... Ne može se particionirat, ništa.... Odnio na reklamaciju, vidjet ćemo šta će biti sa slijedećim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
nisi jedini... ista stvar kod mene... ne možeš formatirat ni particionirat, loše... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|