|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
nvidia driveri + HL2 = BSOD
Evo, odlučio se ponovno proći HL2, a kad ono smrzne se sve, lupi mi BSOD i restarta komp. Pretraživao sam malo po netu i kolko vidim i drugi imaju sličnih problema. Inače, trenutno koristim zadnji dostupni Forceware. Prema iskustvima na koje sam naišao preporuča se verzija 78.03 ili 78.05 koje su imale neke fixeve baš za HL2. Molio bih iskustva forumaša po tom pitanju prije nek krenem u reinstall. Sve ostalo što igram radi OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Ma...generalno gledajuci, novi nVidia driveri su sve veci i veci shrot. Ono sto na starim driverima radi, na novim ne radi..a da ne govorimo o katastrofalnoj podrsci za starije chipove. IMHO, ATi trenutno ima daleko kompletnije i bolje slozene drivere. Mozda nisu brzi, ali barem sve radi.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Ako nista drugo, ATi ne pokvari u novim driverima on sto je u starima popravio. Eto, npr. uzmi moju FX-icu. Sa starim driverima radi bolje nego sa novima tj. sa starima je ponekad i do dva puta brza nego sa novima, a i sa novima cesto starije igre izgledaju ko gomila smeca (fale poligoni, teksture i slicna sranja). Isti problem je bio i sa starom MX-icom. Dok npr. kod tri frenda na ATi-cama nema takvih problema. Radeon 8500, 9000Pro i 9100 rade najnormalnije (mozda 5-10% sporije) sa najnovijim driverima i nema nikakvih problema s njima. Doduse, jedan frend ima i GeForce6600GT i nema nikakvih problema sa driverima, ali s druge strane - on igra valjda samo Splinter Cell ![]() I sad se ja pitam - gdje je tu onda smisao u "Unified Driver Architecture" kad stare grafe opet u biti nemaju upgrade nego downgrade? Nakon toliko hvalospjeva nVidijinim driverima, ja sam blago razocaran sa situacijom. Enyway, dosta sam ti zagadjivao topic... necu vise, nadam se da ce ti netko pomoc ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Bas zbog takvih stvari meni pocnu rast dlake na ledjima kad netko jos uvijek tvrdi kak su nVidijini driveri bolji od ATI-jevih, odma znam da je zesci fanboy. Da, dobri su ak samo rokas po Doom3/Quake4 ![]() BTW uskoro izlaze novi driveri, jedni official i jedna beta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
I dok ATi jos uvijek radi fixeva (ako je potrebno) za 9x00 seriju, nVidia glumi da FX serija nije postojala. Glupost. P.S. Nikad nisam imao ATi u kompu, no ako mi netko ima neku 9800 ili x800 za poklonit, zainteresiran sam ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Nisam do sad htio odgovarat na ovo, al et ipak moram. Ja ne znam šta vi radite s tim svojim kompovima, ali ja od 1998. godine imam NVidijine grafičke i nikad ( NIKAD ) nisam imao nikakvih problema s driverima. A svako malo instaliram novije drivere ( nekad čak i beta ). Što se tiče HL2, imam Leadtek PX6600td i najnovije drivere i nemam nikakvih problema s navedenom igrom ni s igrama na tom enginu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ma nemam pojma, nije clockana, samo je otključana i to bez artefakata i sranja. Evo, Riddick leti s njom, al HL2 koma ... mogu bez problema prolazit dijelove igre, al tam na početku gdje izađem iz podzemlja po stepeništu pa dolazi neki vlak ... BSOD, razlog nvidia driveri. Sad sam reistalirao chipset drivere (stavio 5.10 umjesto 5.11) i Forceware i niš se nije promijenilo. Mislim, igrao sam to sa 9700Pro pa kužim razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
A sa starom MXicom sve radi kako treba sa starom 4x.xx serijom, ali sa novim driverima npr. Colin 2 nema drveca (uopce), ekran blinka itd. Ono sto ocu rec, takav update za starije kartice mi ne treba. Volim koji put zaigrat koju stariju igru, ali volim i poneku noviju. E sad... to podrazumjeva stalno mijenjanje drivera, sto je generalna koma. Daleko od toga da su nVidia-ni driveri losi kao nekad oni od SiS-a ili S3-a, ali sigurno nisu ni na onoj razini na kojoj su bili u vrijeme GF2/3/4 serije.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Evo sad sam stavio 78.03 beta i to u kombinaciji sa 5.10 radi. Kolko sam vidio problem nastaje na 2 mjesta, na početku (2 poglavlje) i na mjestu gdje te spuštaju s magnetom s krova u bagiju. Sa 78.03 se na tim mjstima javi samo kratkotrajni glitch i dalje sve šljaka normalno. Probao sam otključanu i neotključanu grafu, isto je, ne igra ulogu. Inače, prije sam imao GF3 TI 200 GS, i s njom su najbolje radili 52.16, sve kasnije, a i dosta toga prije je radilo probleme. Tako da je istina da postoje određeni driveri za pojedini modele koji baš "pašu". Sad se nadam da sa ovim driverima nisam sjebo neku drugu igru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() Zaključak: Ja sa svojim karticama (TNT,TNT2,gf2MX,GF3 Ti200,GF 6600) nikad nisam imao nekih problema s driverima (osim s nekim beta koje vrlo lako uninstaliram i vratim stare) i stvarno instaliram svake novije drivere. Jasno, ne mislim da nije moguće da vi imate problema, čak naprotiv. Jedan frend ima FX5900XT i malo je problem naći drivere koji će raditi kak treba u današnjim igrama. To naravno ne odobravam i jako je glupo
![]() |
![]() |
#13 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]() E sad, ako je to tebi OK, onda OK..ali meni nije.. kad vec pisu da podrzavaju od GF2 nadalje, onda ne bi trebali novi driveri bit gori od starih. Ili neka jednostavno napisu da su stari bolji i sve 5. Ne volim kad mi pokusavaju mazat oci na tako naivan nacin ![]() ![]() Uglavnom, ja bi Forceware-u dao ocjenu 7/10, dok u vrijeme Detonatora driveri bi zasluzili barem 9/10. Pad kvalitete je ocit. Sami su si postavili standard, sad neka ga se izvole drzat.. ili prelazim kod konkurancije ![]() Sve u svemu, nisu ti driveri toliko losi kao sto mozda izgleda iz ove teme, ali nisu ni toliko dobri koliko ih se cesto (neopravdano) hvali.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Dobro, glavno da sam ja riješio problem .... inače, imao sam i s Atijem (9700Pro) problema, doduše manjih. Sa Catalystima 5.3 (i Omegom baziranom na njima) se smrzavao Painkiller dok su 5.4 uredno bacali VPU Recover. Dalje nisam probavao jer sam je bio prodao. Inače kartica je sa 5.1 i 5.2 bila prva liga i klokala se bez problema. Ja sam je držao na 380/640 stalno sa VGA Silencerom, a tip koji je sad ima je stavio još pasivce na memoriju i kaže da radi na 410/660. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Drago mi je da si rijesio problem. Eto, ako nista drugo, ovim topicom smo pobili mitove o tome da nVidia ima bolje drivere nego ATi. U najmanju ruku mozemo rec da su driveri podjednake kvalitete pa se nitko "ne bu' vise prepucaval" ![]()
![]() |
#17 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ma dobro ... prebacio sam se na Firefox, inače ta je stvar sa Operom izgleda bio bug u driverima ili nešto, našo sam na nvforumu topic baš vezano za tu verziju i Operu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|