|
![]() |
#1 |
Slobodan leni seronja
Datum registracije: Sep 2007
|
(riješeno) Win ne pokazuje svu memoriju
Od zadnjeg apdejta mi win ne prepoznaje sav instalirani ram. https://i.imgur.com/gwQbSED.png A CPU-z pokazuje 32 Gb https://i.imgur.com/FBANTAW.png HWinfo također pokazuje svih 32 Gb https://i.imgur.com/dbqZM9h.png Zasto mi windows pokazuje samo 24? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Koliko si dodijelio integriranoj grafi? ![]() ![]() EDIT: Ako ju uopće imaš.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2014
|
Daj napravi restart, dva-tri ![]() Zna se desiti da desetka nakon što recimo promijeniš cpu uopće pod device managerom i u my computeru ne prikazuje novi cpu, nego stari, a da ne velim da mi pola opcija u Windowsima postavila po svojoj želji nakon updatea, pa tako imaš problema s mrežnim printerima i kojekakva čuda koja nisi imal.
![]() |
#4 |
Slobodan leni seronja
|
Nemam integrušu ![]() Ma restartao sam ga jedno milion puta, ovo mi stoji vec mjesec dana, nikako da nađem rješenje. Mislio sam da ce se rijesit samo od sebe... Kad nesto radim, u task manageru vidim da je available 24, pa ne znam jel uspije dodijeliti svu potrebnu memoriju nekom programu kojem treba vise... Ne zelim da mi 8 ostane neiskoristeno. Zato mi je bitno |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Možeš probati, ako već nisi, clear CMOS ili izvaditi sve memorijske module, ponovno ih presložiti, pa naknadno provjeriti kakva je situacija u BIOS/UEFI-u. Eventalno još neki bootabilni Linux da eliminiraš sve moguće. Naposljetku, ako ništ drugo ne pomogne, reinstaliraš Windows čudo tehnike, pa nek ide kvragu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2017
|
Provjeri stanje u msconfig - boot tab - advanced options Ako već nije nije, odčekiraj max memory - ok pa resetiraj. 0 je default, nekad treba upisat točan broj u MB, pa resetirat, eventualno opet na 0, poigraj se malo ako neće iz prve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2016
|
Citiraj:
ne radi mrežna kartica, resetira se komp, ne prepoznaje printer , aplikacije gdje radimo se ne mogu pokrenuti itd..... umjesto da gubim živce tražeči rješenje kako da popravim problem jednostavo uninstaliram taj zadnji update i sve se vrati u normalu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
![]() Ako BIOS pokazuje ispravnu kolicinu meme - hebiga... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Slobodan leni seronja
|
Rijeseno. Bio sam izvadio sve i vratio nazad, isti problem. Onda sam izvadio 2 keksa i upalio samo sa dva, pa dodao jedan, upalio, prepoznao ga, ugasio, stavio drugi, upalio i prepoznao sva 4 :facepalm: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Drugi put kad će te to zezati, pokušaj malo podići napon za DIMM u BIOS-u. Imao sam sličnih slučajeva gdje je to pomoglo. Dobro da si to sad riješio ali drugi put probaj i ovo, nećeš trebati otvarati kućište i zezati se s premještanjem modula. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|