|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako i vjerujete u Djeda Božićnjaka,...
...sljedeći tekst će vas u to definitivno razuvjeriti. ![]() Na svijetu postoji otprilike 2 milijarde djece (osoba ispod 18 godina). Ipak, kako Djed Bozicnjak ne posjećuje Muslimane, Hinduse, Židove i Budiste, količina posla na Bozić se smanjuje na 15%, odnosno sveukupnih 378 milijuna djece (prema Uredu za populacijske statistike). Prema prosjeku od 3.5 djece po kući, Djed Božićnjak mora posjetiti 108 milijuna domova, ako pretpostavimo da u svakoj danoj kući postoji barem jedno dobro dijete. Djed Božićnjak ima oko 31 sat Božića za rad, zahvaljujući različitim vremenskim zonama i Zemljinoj rotaciji, te ako pretpostavimo da putuje sa istoka na zapad (što se čini logičnim). Tako dobivamo da Djed Božićnjak posjeti 967,7 kuća u sekundi. Prema tome, za svaki dobar kršćanski dom sa dobrim djetetom, Djed Božićnjak ima oko tisućinu (1/1000) sekunde da zaustavi sanjke, iskoči, uzme darove, uskoči u dimnjak, napuni čarape, nađe bor, ostavi ostatak darova pod borom, popne se natrag kroz dimnjak, uskoči u sanjke i dođe do slijedeće kuće. Pretpostavljajući da je svih 108 milijuna stajališta jednako raspoređeno po Zemlji (samo u svrhe našeg proračuna), govorimo o 1,24 kilometra razmaka od jedne do druge kuće; iz čega proizlazi ukupan put od 120,8 milijuna kilometara, ne uključujući Božićnjakove odlaske na WC ili stanke za jelo / piće. Iz navedenoga proizlazi da je brzina Božićnjakovih sanjki oko 1080 kilometara u sekundi (3200 puta veća od brzine zvuka!). Za usporedbu, najbrže ikad stvoreno vozilo, svemirska sonda Odisej, ide"svega" 45 kilometara u sekundi (162000 km/h), a normalan jelen najviše 24 km na sat odnosno 0,0066 kilometara u sekundi. Teret saonica je također jedan vrlo interesantan element. Pretpostavimo da svako dijete ne dobije ništa više nego jedne kutija Lego kockica srednje veličine (oko 860 grama). Tada je ukupna masa tereta na Božićnjakovim saonicama nešto veća od 500 tisuća tona. Na tlu, normalan jelen ne može vući više od oko 138 kg. Ako uzmemo da Božićnjakov leteći jelen može vući 10 puta više, Djed Božićnjak bi trebao oko 360 tisuća letećih jelena da povuku saonice. Masa tolikog broja jelena povećava sveukupnu masu saonica za oko 54 tisuća tona, odnosno za oko 7 puta mase Kraljice Elizabete (broda, ne vladarice). Oko 600 tisuća tona putujući brzinom od 1080 km/s stvara nezamisliv otpor zraka - takav otpor kakav bi zagrijao jelene toliko jako koliko se zagrije svemirski brod koji ponovno ulazi u Zemljinu atmosferu. Prednji par jelena apsorbirao bi oko 14,3 kvintilijarde džula energije u sekundi. Ukratko, taj par bi se, čim krene, pretvorio u nimalo lijep prizor živih baklji, izlažući jelene iza njih, te dovodeći do lančane reakcije u kojoj bi svih 360-ak tisuća jelena izgorilo za oko 4,26 tisućina sekunde, odnosno točno na vrijeme da Djed Božićnjak dođe do pete kuće na svom putu. Djed Božićnjak bi, kao rezultat akceleracije sa 0 km/s na 1080 km/s u tisućini sekunde, bio izložen akceleracijskoj sili 17,5 tisuća puta većoj od one maloga g, tj. 175000 m/s^2. Djed Božićnjak mase 115 kg (što je vrlo malo za Djeda Božićnjaka) bio bi prikovan za kraj svojih saonica sa 1984906,9 kilograma sile, što bi mu trenutačno smrvilo kosti i organe pretvarajući ga u kašastu ljubičasto crvenkastu tekućinu. Prema tome, ako je Djed Božićnjak ikada i postojao, sada je sigurno mrtav. Sretan i blagoslovljen Božić.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2003
|
noooo Santa is alive!!!!! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
A tko mi je onda donosio darove...:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Pa koja si ti piz*a....... Osim toga ja ZNAM da je on još živ, jer će mi i ove godine po 40-ti put donijeti poklon koji sam zaželio u pismu koje sam mu poslao još polovicom studenog. A ovi kaj su to izračunavali SIGURNO su negdije pogriješili u množenju!!!! ![]() BTW za tvoju informaciju - ja uopće nisam htio legiće, već autić na daljinsko upravljanje..... ali to je tajna i to ne smiješ nikome reči!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Sve si mi pokvario s ovime....znači nepostoji.... Mora da je atha mraz donosio sve poklone do sada ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
why o WHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Svake godine netko otvori isti taj topic onak umrijet cu e ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Re: Ako i vjerujete u Djeda Božićnjaka,...
Citiraj:
![]() Ako ne znas kak to izgleda zamisli si Q-a iz Star Treka. I tek toliko da znaš šireči ovakve dezimformacije TI ne buš dobil poklon ove godine. Možda iduče ak se popraviš. Mislim Stvarno sram te bilo - ljudi niš vi njemu nemojte vjerovati - svi koji su bili dobri buju dobili poklon.:clap: Sretan Božić svima pa čak i njima ![]()
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
tako jeee!!! sve najbolje ljudi ![]()
![]() |
#13 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Sad mi život gubi smisao. Tebe treba : giljotin . |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Sa 100% sigurnosti mogu tvrditi da Djed Božićnjak postoji. I svakom dobrom djetetu donosi darove za Božić. Tako je meni, ove godine, donioi MX518 (novi, s računom). Moran reći da je ove godine došao malo ranije jer je malko prehlađen, pa da sve stigne obaviti. O njegovom izgledu se razglaba, a ja sam ga vidio. Potvrđujem da je prilično punašan i da je neobrijan, ali nije sijed i nema onoliko kose na glavi. Čak što više, može se reći da je pročelav. Ove godine je Rudolfa i ekipu malo poštedio i doneso mi je darove u Fiat Stilu. No, prema tradiciji, za Božić će darove donositi u sanjkama koje će vući sobovi. Zli roditelji rijetko napišu na poštanski sandučić koja djeca žive u kući ili stanu, te im preporučam da napišu svoja imena na ulazna vrata. Tako su dvije djevojćice (2 i 5 godina) napisale i Djed Božićnjak mi je rekao da nije znao da tu žive i da je dobro da su napisale. Sigurno će ove godine dobiti poklone. jer su bile dobre i nisu ozbiljnije ozlijedile mamu i tatu. Samo malo. Dakle, on postoji, a svi koji tvrde suprotno su uzurpatori i mutikaše koji neće ove godine dobiti ništa pod bor. Ne nasjedajte na ove sitne provokacije.
![]() |
#19 | |