Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.11.2005., 11:02   #1
lajchi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2002
Creative X-Fi

Da li se isplati izdvojiti tolko love za tu karticu? Opčenito sam si nagledao fatality edišn zbog ugrađene memorije i još nekih stvarčica..
lajchi je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 11:28   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
a za što bi ju koristio? i na kojem sustavu?
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.11.2005., 12:02   #3
lajchi
Premium
Moj komp

Igranje i slušanje glazbe. Još bi uz njih kupio neke kvalitetnije slušalice tipa sennheiser i sl.
Staro 09.11.2005., 12:28   #4
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by lajchi
Igranje i slušanje glazbe. Još bi uz njih kupio neke kvalitetnije slušalice tipa sennheiser i sl.
samo to il još nešto?
o kojim zvučnicima se radi?

Edit: najjeftinija fatality je 1800kn, a extreme music oko 1000.
Staro 09.11.2005., 12:38   #5
lajchi
Premium
Moj komp

Zvučnike nemam niti mi netrebaju jer ih se dosta naslušam u autu. Slušalice su mi čisto dovoljno. Možda jedamput "ubodem" neke komponente...
Staro 09.11.2005., 12:41   #6
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

onda ne vidim razlog zašto bi toliko love bacao na X-Fi uzmi rađe Audigy2 i ostatak ostavi za bolje slušalice.
Staro 15.11.2005., 12:13   #7
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Dobro recimo ja imam 7.1 zvucnike.. nis posebo al za mene dosta.. Creativeov Inspire T7700..kostali oko 1000kn i za moju sobu je to super. Trenutno Audigy 2 ZS i ja bi dao ruku za taj Fatality al hebote 2000kn za zvucnu je jaaako puno
pa i mene zanima dal se isplati. dal je stvarno TOLKO dobar zvuk i sve kaj pise na njihovo siteu ) ili je bolje uzet Extreme music za pristojnu lovu i bok..
ja se isto ne bavim nicim profesionalnim sa zvukom..samo sam entuzijast za muziku, filmove i tu i tam igrice...
Staro 15.11.2005., 12:19   #8
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Denzil
Dobro recimo ja imam 7.1 zvucnike.. nis posebo al za mene dosta.. Creativeov Inspire T7700..kostali oko 1000kn i za moju sobu je to super. Trenutno Audigy 2 ZS i ja bi dao ruku za taj Fatality al hebote 2000kn za zvucnu je jaaako puno
pa i mene zanima dal se isplati. dal je stvarno TOLKO dobar zvuk i sve kaj pise na njihovo siteu ) ili je bolje uzet Extreme music za pristojnu lovu i bok..
ja se isto ne bavim nicim profesionalnim sa zvukom..samo sam entuzijast za muziku, filmove i tu i tam igrice...
osobno nikad nisam slušao preko X-Fi zvučne, al ova fatality je preskupa, extreme ak imaš love pročitaj još malo reviewa pa razmisli, i meni se čini odlična al ne bi htio kupit pa razočarat se moja Audigy2 me služi, možda da imaš kvalitetnije zvučnike. ovako neznam.
da kupiš neke kvalitetnije onda bi se isplatilo.
Staro 15.11.2005., 12:53   #9
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

ako i pljunem 1000 za zvucnu onda ziher necu imat jos 2000 za zvucnike
Staro 15.11.2005., 13:05   #10
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
kupi Bose Companion 3M - cirka oko 2300 kuna...

al rade... to se nemože opisati.
I Bose su jedini zvučnici koji UOPĆE nemaju izobličenja kolikogod da pojačaš.

To i ja potvrđujem
Bose frik...štaš...
Vjeko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.11.2005., 14:20   #11
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Voki
kupi Bose Companion 3M - cirka oko 2300 kuna...

al rade... to se nemože opisati.
I Bose su jedini zvučnici koji UOPĆE nemaju izobličenja kolikogod da pojačaš.

To i ja potvrđujem
Bose frik...štaš...
ovdje je riječ o zvučnoj al ne zvučnicima.

@Denzil
ostani još na vrhunskoj zvučnoj neko vrijeme dok ne padne cijena i dok igre počnu koristit novi EAX (ima 5.0).
eh da a zvuk s tom zvučnom ne bi smio bit ispod 256Kbps/48kHz jer onda nikakve koristi od bolje i jače zvučne, ja osobno sve (veliku večinu) imam od 192/48 pa nadalje, jer Audigy2 DSP je kvalitetan i dosta se osjeti razlika u kvaliteti visokih i bassova između 128 i 192.

A i probao sam i .wave 24-bitni zvuk i 96kHz i mogu sam reć da si mi zvučnici koma za to!!

eh ak uskoro dođu novi...hmmm:burn:
Staro 15.11.2005., 16:52   #12
marko_1
Premium
Moj komp

marko_1's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
BOSE?
Jel postoji nesto bolje!?

Moj stari je imao bose loudspeaker system za svirku, miki moj kako je to radilo, teški su bili ali zvuk!

Čistoća, nema izobličavanja, rade kvalitetne procesore, nema šuma kada su jako pojačani, nešto nevjerojatno. Stvarno svaka cast deckima, ali ipak koliko para toliko muzike, ako zelis njihove "žešče" zvučnike ili komponente bome ces ih i pljunuti. Tako mi je žao šta ih je prodao.
marko_1 je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2005., 19:44   #13
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
Originally posted by buljo
ovdje je riječ o zvučnoj al ne zvučnicima.

@Denzil
ostani još na vrhunskoj zvučnoj neko vrijeme dok ne padne cijena i dok igre počnu koristit novi EAX (ima 5.0).
eh da a zvuk s tom zvučnom ne bi smio bit ispod 256Kbps/48kHz jer onda nikakve koristi od bolje i jače zvučne, ja osobno sve (veliku večinu) imam od 192/48 pa nadalje, jer Audigy2 DSP je kvalitetan i dosta se osjeti razlika u kvaliteti visokih i bassova između 128 i 192.

A i probao sam i .wave 24-bitni zvuk i 96kHz i mogu sam reć da si mi zvučnici koma za to!!

eh ak uskoro dođu novi...hmmm:burn:
da.. good point.. hvala na savjetu, mudri zboris ) inace nisam znao da su "izbacili" i EAX 5.0 vec... fakat su brzi s tim...prebrzi..
ja kodiram Mp3 u 160, kao kompromis izmedu 128 i 192, cisto zbog velicine.. i mislim da ovi zvucnici nisu TOLKO dobri da cujem tak tu razliku...al bas budem probao da vidim sta se cuje
tenks
Staro 15.11.2005., 22:02   #14
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
da.. good point.. hvala na savjetu, mudri zboris ) inace nisam znao da su "izbacili" i EAX 5.0 vec... fakat su brzi s tim...prebrzi..
ja kodiram Mp3 u 160, kao kompromis izmedu 128 i 192, cisto zbog velicine.. i mislim da ovi zvucnici nisu TOLKO dobri da cujem tak tu razliku...al bas budem probao da vidim sta se cuje
tenks
ja sam jedno vrijeme ripao na 256 al kad sam vidio da se hard brzo puni smanjio sam

inače X-Fi se ispalti uzet al imaš gorenavedeni BOSE ili Logitech sa THXom, teško da ćeš kužit razliku osim ak pojačaš onda će se zvuk kasnije (razlike su minimalne) počet izobličavat, ja isprobao, da budem iskren jedva da se kuži al je ima
Staro 16.11.2005., 10:12   #15
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Ovo imam na radnom stolu,
a ovo imam kod kuce i to 6 takvih.

Kada to upališ...jebote vrag...to se nemože opisati kako to radi...

Sutra vam mogu postati slike pošto trenutno nisam kod kuce.
Staro 16.11.2005., 11:08   #16
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

@Voki
na kojoj zvučnoj?

smrtni grijeh ak je integrirana zvučna
Staro 16.11.2005., 11:20   #17
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

da..mnogo lijepi zvucnici (ne mislim sad na estetiku)..ali ja sam rađe htio kvalitetan 7.1 nego uber kvalitetan 2.1...
Staro 16.11.2005., 11:25   #18
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

ja sam za snagu i kvalitetu al naravno ovisi o financijama, tako da mi 5.1 pa nadalje ne dolazi u obzir jer za takve poštene treba dat oko2k kuna a toliko nemam tak da sam7ostajem na 2.1, dakle snaga+kvaliteta=best buy viša klasa. Mislim trenutno na Z-2300
Staro 16.11.2005., 11:27   #19
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
ja sam za snagu i kvalitetu al naravno ovisi o financijama, tako da mi 5.1 pa nadalje ne dolazi u obzir jer za takve poštene treba dat oko2k kuna a toliko nemam tak da sam7ostajem na 2.1, dakle snaga+kvaliteta=best buy viša klasa. Mislim trenutno na Z-2300
i ja bi bio da se nisam ko neki Junkie zakacio za 7.1 pogotovo u igricama i ponekom akcijskom filmu
Staro 16.11.2005., 11:32   #20
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
i ja bi bio da se nisam ko neki Junkie zakacio za 7.1 pogotovo u igricama i ponekom akcijskom filmu
ja sam imao 5.1 2 mj. i kad sam vidio da nema smisla od tih 6 zvučnika ak to nije kvalitetno, a i ti zvučici nisu bili loši TEAC PM-1800, al ak nisu Z-5500 ili Z-680 neću 5.1..
Staro 16.11.2005., 11:40   #21
Denzil
Secret Undercover Agent
Moj komp

Denzil's Avatar

Citiraj:
ja sam imao 5.1 2 mj. i kad sam vidio da nema smisla od tih 6 zvučnika ak to nije kvalitetno, a i ti zvučici nisu bili loši TEAC PM-1800, al ak nisu Z-5500 ili Z-680 neću 5.1..
ha, stvarno si skroman
ne znam ja tko tebi placa takve zvucnike ali tko god da je ne pusatj ga )
ja sam za svoje moro radit, a kao student koji nema vremena izdvojit 1000kn nije lagano..tak da sam presretan sa svojim zvucnicima
a sto se tice tvog TEACa.. ak je za sudit po cijeni, a u informatickoj opremi 99% JE, onda to nemos nazvat kvaltitenim..
Staro 16.11.2005., 12:14   #22
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

Citiraj:
@Voki
na kojoj zvučnoj?

smrtni grijeh ak je integrirana zvučna
nije integrirana, al nije ni nešto posebno.

Ovdje na poslu je Audiotrak Maya MKII 5.1
tek toliko da nekupi smetnje od ventova i ostalih sranja...zvuk je kristalan.

A kod kuce mi nije komp ni spojen na Bose...nije zaslužio

Jednostavno ima jedna polica naslagana komponentama (CD player, MiniDisc, DAT...), ma uslikat cu sve pa cu postat.

Šteta što nemogu nikako taj zvuk demonstrirati...

@Buljo, di živiš?
Staro 16.11.2005., 12:17   #23
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ne mogu vjerovat da još nije Visage uletio
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2005., 12:27   #24
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

@Voki
Dubrava, ak radiš u onom hgu u dubravi odvrni, trebao bi čut.

@segregator
I meni je čudno, sam čekam da nađe neku sitnicu koju sam fulao (ili je nema pa se neće javit )
Staro 16.11.2005., 12:43   #25
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ma više sam mislio glede Bose-a
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2005., 12:45   #26
Vjeko
V.I.P. član
Moj komp

Vjeko's Avatar

e jebiga...ja sam u Drenovcima...morat cu javit kolegama u dubravi da smontiraju arsenal i počnu rešetat
Staro 16.11.2005., 13:58   #27
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Voki
e jebiga...ja sam u Drenovcima...morat cu javit kolegama u dubravi da smontiraju arsenal i počnu rešetat
ja sam za, a i tako će privuć mušterije...
i otjerat one iz trgovine
Staro 19.11.2005., 11:56   #28
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Prema mojoj procjeni je snobizam kupovat 2.1 sustav za računalo za 2000Kn, jer za te novce se može ubost pristojno pojačalo i 2 bookshelf zvučnika koji su i kvalitetom i dugotrajnošću iznad plastičnjaka.
Sad da ne bi bilo da ne znam što nude jedni takvi zvučnici, slušao sam Gigaworks 7.1 na audigy kartici, zvuk je fenomenalan, ali u stereo produkciji ga jedno yamaha pojačalo + 2 infinity, B&W, Celestion ili slični zvučnici pojedu za doručak, kako kvalitetom zvuka, tako i kvalitetom izrade.
A i da bi određeni sustav imao THX proizvođač mora platit brdo love, samo da bi nakeljio naljepnicu, a i samim time ta naljepnica se plaća, premda ima sustava bez dotičnog certifikata koji su jeftiniji, a zvuče mnogo bolje.
Audio oprema je poput parfema, ima skupih koji su dobri, ili loši, a ima i jeftinih, koja nam se sviđaj svojom zvučnom slikom. Sve je stvar osobnog ukusa.
A još uz to, da li ima itko ovdje tko ima određene kutije i pojačalo da je bio prezadovoljan zvukom i da je zadovoljan već par godina. Nema...svatko uvijek teži nečem još višem.

Doma imam za gejmanje najjeftiniji creative 5.1, a za slušanje glazbe technics pojačalo i cd player, aiwa deck (nije u funkciji), thorensov gramofon (pao u zaborav) i sony esprit kutije koji su već 10-15 godina u funkciji i vrijede svake lipe koliko su koštali, a cijena je iznosila oko 1000 DEM.
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2005., 16:02   #29
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Roller
Prema mojoj procjeni je snobizam kupovat 2.1 sustav za računalo za 2000Kn, jer za te novce se može ubost pristojno pojačalo i 2 bookshelf zvučnika koji su i kvalitetom i dugotrajnošću iznad plastičnjaka.

Nemoj podcjenjivati male Bose PC zvučnike, jer se radi o najboljem zvuku za PC koje novac može kupiti. Gaze u kvaliteti zvuka i GigaWorks sustav.

Za cca 2000 kn, ne može se kupiti HIFI sustav koji tako zvuči, jedino ako se ide na polovno. Naravno, to ime, dizajn i stil tek se ne mogu dobiti za tu lovu.

Bose nudi najbolji PC zvuk, on jedini svira glazbu, dok drugi lupaju zvukove na velikoj glasnoći.
Jango Fett je offline   Reply With Quote
Staro 19.11.2005., 19:55   #30
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett
Nemoj podcjenjivati male Bose PC zvučnike, jer se radi o najboljem zvuku za PC koje novac može kupiti. Gaze u kvaliteti zvuka i GigaWorks sustav.

Za cca 2000 kn, ne može se kupiti HIFI sustav koji tako zvuči, jedino ako se ide na polovno. Naravno, to ime, dizajn i stil tek se ne mogu dobiti za tu lovu.

Bose nudi najbolji PC zvuk, on jedini svira glazbu, dok drugi lupaju zvukove na velikoj glasnoći.
Kao što rekoh, zvučna slika je stvar ukusa I što je to "najbolji PC zvuk"? Meni se osobno bose zvučni sustavi uopće ne sviđaju, niti sam potcjenjivao sam brand, nego samo iznio svoj dojam. Daleko od toga da zvuk nije kvalitetan, ali...o ukusima se ne raspravlja.
A to što ti misliš da baš mora bit bose, to je sasvim druga stvar, dok bih ja radije upiknuo neko pojačalo od 30-40W i male zvučnike, to je moj ukus.
Roller je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno