|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
![]() Evo namjeravam kupit Asus A7V8x ploču pa me interesira dal ima netko takvu ili neke spoznaje o istoj... redakciji također dali misle možda recenziju napravit o istoj :=) Ili molim preporuke šta da kupim sličnog kalibra i specifikacija :=) cheers..
![]() |
#2 |
Somewhere around Barstow
Datum registracije: Nov 2001
|
Pros: ATA-133 RAID Serial ATA CPU ratio, FSB (1mhz), Vcore voltages adjustable 6 channel audio USB 2.0 Firewire AGP 8x Cons: 3 DIMM slots only Board layout |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Re: Asus Ploča
Citiraj:
O.
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert šerif
Datum registracije: Feb 2002
|
Sve su KT400 ploce dosta slicne, nisam ni jednu do sad probao da me odusevila. Cak niti Abit AT7 MAX2, za koju sam mislio da ce pokopat ostatak, ima problema. Kaj se tice ovog Asusa, ne savjetujem. -problemi sa hot bootom nakon 150 FSB, nestabilnost, problemi sa out of sync picture, neutvrdjen overclock potencijal- cca 170 MHz-a -problemi sa naponom vcore-a, jako lose performanse sa DDR400, postake u BIOS-u umjesto 2-2-6 (3-3-7) su 2-2-8 (4-4-10) Zadnji BIOS, naravno. Nit ima nekakav opak bundle, nit lici na nesto. Prosjecna ploca koja se fura na ime, svemoguci Asus. Vec sam odogovorio na isto pitanje na drugom topic-u, uzmi MSI KT4 Ultra i uzivaj. Osim ak nemas Alhu 8045, naime MSI ploca nema rupe oko socketa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
EPoX!!! 8K9A2+ izasla je nesto kasnije nego ostale KT400 ali je zato i najbolja. Jesi li testirao ABIT KD7. Cujem da ljudima ide i do 220mhz. Ja svoju nisam ni probavao. http://www.vr-zone.com/reviews/EPoX/8K9A2+/page5.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Vidjet ću još ... Uglavnom te tri ploće su u igri ![]() Neznam zašto ali nekako mi se ne sviđaju MSI ploče :confused: Jel se uopće isplati KT400?!
![]() |
#8 |
Unregistered User
|
Evo ti 3 od provjerenih kt333: MSI KT3 ULTRA2 EPOX 8K5A2+ ABIT KX333-R (tak nekak) Misljenja sam da je kt400 bolji. Svi gledaju performanse memorije. Ali bezveze. Ima on i boljih strana... Ako se mozes strpit bolje se strpi pa kupi nforce2. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Mozes malo argumentirati to svoje misljenje. Ovak zvuci ko da ti se Kt400 svidja vise eto tako zato kaj ti je mio... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Neznam ali osobno mi se nforce ne sviđa...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Citiraj:
Znam nekolicinu koji su uzeli KT400 i nisu zadovoljni preformansama.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Nevidim tu logike,pa u praksi nema ralike između kt400 i kt333,možda + 2%. A sad o kojem nforceu govoriš? Poznato je da je jedinica bila skupa,i to jakkoooo skupa. A zahtjevala je i pomno odabiranje kvalitetnih komponenti,pogotovo memorije. Ali svi koji su je nabavili znali su kakva je to mašina,pogotovo za rendanje i "multimediju".O soundstormu nećemo ni govorit.
![]() |
#13 |
Premium
|
Nezam sad na kraju... ja bi da ima DDR400 pa da mi drzi neko vrijeme :=) e sad ako netko pouzdano zna da je KT400 nestabilan ili da ima neke probleme onda nek se izjasni :=) velikih promjena koliko ja znam nema između KT333 i KT400 osim 400mhz memorije i AGP 8x i jos nesto
![]() |
#14 |
PC Ekspert šerif
|
Elem, ovako: Ja radim test KT400 ploca, testirao: abit AT7 MAX2, MSI KT4 Ultra, Chaintech Apogee 7VJL Deluxe, Asus A7V8X. Mogu ti rec da sam razocaran, jest da nemam DDR400 cas2, ali ja performance boostove bas i ne vidim (bilo na DDR333 cas 2 ili DDR 400). Plus kaj imam osjecaj da sve ploce osim MSI KT4 Ultra imaju nekakve djecje bolesti ala hot boot problemi i slicno. Ak hoces DDR400 idi i kupi KT400 plocu, ali nije da ces dobit nekakve zvjezdane performanse, a pogotovo da ces si produljit vijek racunala. To sve mozes sa KT333 plocama + kaj su one sve isprobane + kaj imaju sredjene BIOS-e. Eto, ne znam kaj da ti vise kazem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ma, KT 400 su nešto bolje opremljenije-skoro sve imaju RAID.6-kanalnu zvučnu,USB2.Fire-Wire,S/PDIF,LAN i takve điđe... A da, i SATA... Neznam kakve su ostale ali ja svoju vozim sa 333 mem i stabilna je do jaja ![]() Istina bog,onak ziheraški sam uzel DFI ![]() Nije mi bilo ni na kraj pameti da kupim 3200 mem,jer su perfomanse bolje sa 2700 na 333 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ha,jedino da probam onu perverziju...imam u biosu cas1-možda bi 3200 htjela delat ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
Bolji mi je zato jer ima bolje rijesen irq routing, agp 8x (ak bude sta od tog nv30), noviji je, maticne su bolje bundlane... Pa stalno kenjate da je na 400mhz sporija, pa brate mili ima opcija i za 333mhz ko na kt333 a tu su isti rezultati. Varira od ploce do ploce. Mogao si testirat i KD7 pa da vidim sta o njoj mislis. Nisam vidio nikakve djecje bolesti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
|
Beren Jeste li testirali i koju 8x grafičku na tim pločama koje su ti na testu? Baš me zanima jeste probali spojit ATA hard na S-ATA i kak se to ponašalo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Nismo testirali ni jednu AGP 8x graficku, u test konfi je gf4 ti4200. Probali smo spojit ATA hard na S-ATA preko adaptera (dolazi sa Abit AT7 MAX2 plocom) i dobili k***. Dogadja se onaj problem za koji su ljudi na pocetku rekli o takvim adapterima i S-ATA opcenito. Oni konektori su debilno napravljeni i gube kontakt, mi cak nismo uspjeli natjerat stvar da radi. Da ne govorim o tome da u manualu S-ATA nije pokriven ni priblizno tolko kolko bi trebao. U svakom slucaju cirkus. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
KD7 ce vjerojatno uletit kasnije, nemam inspiracije trenutno posto pisem gomilu clanaka. To kaj kazes oko bundle-a je istina. Radi se o tome da KT333 ploce isto tak rade sa brzim DDR-om 333. Plus sto je stanje na trzistu isprofiliranije, a i BIOS-i su sredjeniji. U prinicipu nije lose uzet KT400 plocu, ali ako za manje para mozes dobit 'bolju' KT333 ja bih uzeo KT333. Osobno da uzimam KT400 plocu, ne bih uzimao ako nemam DDR400 koji radi na cas 2. Al' dobro, to je samo moje misljenje. ![]() U ovom trenutku je olaksavajuca cinjenica kaj je Corsair memorija stigla do nas pa to i nije tako tesko sredit. Kad se sjetim kakvih sam ja problema imao kad sam kupovao KT333 plocu kad su tek dosle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Super Moderators
|
A jebiga,a baš me to zanimalo... Ja sam probao nabavit taj adapter ali ga nema nigdje pa da se ubiješ E da-ovo me zanima: da li mogu upiknut na ploči-dvd na jedan master,pržilicu na drugi a hard u RAID utor??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
|
Mene najvise mući agp 8x... jer namjeravam malo kasnije kupit radeka 9700.. e sad baš bi htio znati koliko taj 8x u stvarnosti pomaže.. ako je to testirao takvo što ![]()
![]() |
#25 | |
PC Ekspert šerif
|
Citiraj:
Kolko sam ja vidio ne pomaze bas puno, ali vidjet cemo kad istestiram prvi NV28. Stigao nam je sample iz Njemacke pa cemo vidjeti uskoro kak radi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |