Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.12.2005., 19:41   #1
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Ve-Mil mulja?

Dovitljivi ce reci, pa naravno da dâ, no ipak...

Dodjem ja tako danas kod njih, s namjerom da kupim nekakvu konfiguracijicu kao poklon za Bozic jednom covjeku, i uz par prigodnih posalica s ekipom koju sam zatekao tamo izdiktiram ja ime firme i sto sve trebam te uz to (super susretljivi, svi zajedno, povukli par stvari s rezervacija), uzmem i jedan LCD monitor.Jasno, kao pravi 100 kilas nalaktim se na pult, i taman kad mislim da ne moze bolje, vadim karticu (American Gold, no nije ni vazno; ili je?) i sljedi otprilike ovo:

[Ve-Mil]: Umm... A vi bi R1?
[Ja, ajd-pogodi-jebote tonom]: Hmpf, pa da...
[Ve-Mil]: A to bi vi na kredit?
[Ja, kaj-ti-izgledam-ko-da-imam-kes tonom]: ...da!
[Ve-Mil]: Joj, znate, ali to ne moze...
[Ja, oci ko kondenzatori na Abitu svojedobno]: MOLIM?
[Ve-Mil]: Joj, znate, nama su rekli da samo malim kupcima mozemo odobravati potrosacke krediti...
[Ja]: Sto vas briga cime cu ja placati? American vama daje kesh, u cemu je problem? K tome, kartica je MOJA i ja sam VLASNIK firme.
[Ve-Mil]: Joj, znate, ali nama su rekli...
[Ja]: TKO vam je rekao? [prstima trazim u imeniku broj svoje financijske direktorice]...
[Ve-Mil]: Pa znate, zakon...
... u medjuvremenu cuh pricu svoje direktorice...
[Ja]: Takav zakon ne postoji. Uostalom, prije par tjedana sam u G-Spotu potrosio 15k kn i uredno platio kreditom na 36 rata Americanom...
[Ve-Mil]: Pa joj, znate, nije bas zakon... Nego su oni to nama interno rekli, nasa sefica tj... Joj, mi se ispricavamo.
[Onaj bradati tip, onako, vise za sebe i ispod glasa]: Da, zato smo danas odjebali trojicu vec...

Ispadoh kreten sto sam htio spizditi ~5k kn na hardver subotom navecer. Ovo s Ve-Milom je postalo krajnja debilana vise. Prvo su zaposlici nekakve nesposobne kretenoide, koji ne znaju raditi na nekakvom novom smecu od softvera kojeg su uzeli, i na kraju jos i ovo? Ok, ljudi nisu krivi i sve sto sam im rekao nije islo njih direktno, no kretenluk na koji je Ve-Mil spao presao je sve granice...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2005., 19:55   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Uh, pa kak je krenulo još budu na kraju ljudima govorili da ne primaju gotovinu jer im je šefica rekla da je u porastu krivotvorenje i slične ''novčane aktivnosti''.
Žalosno...
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.12.2005., 20:33   #3
Newbie Pro
Zule
Moj komp

Newbie Pro's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
U životu nisam ušao u Ve-Mil i sve mi je manje i manje žao
Staro 03.12.2005., 20:43   #4
Blue Spirit
Premium
Moj komp

Blue Spirit's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Pioneer 109

Odfurao sam svoju pržu Pioneer 109 na servis jer me je pocela zajebavati pri prženju.Treba joj pol minute da počne pržit DVD ili CD te je zna rondat neki put kad ubacim neki medi. Neke medije neče mi ni spržit npr. eperformance. Odnesao sam ju na servis i rekao im opisa kvara.

Evo sta pise sta su napravili: "Napravljen firmware upgrade sa 1.4 na 1.58. ! Testirano snimanje i verifikacija na DVD(+/-) i CD medije... ! Snimljeno par DVD-a na 8x ...! TEST OK.

I naravno nisu ucinili nis, prza jos uvjek malo zeza (prilikom prženja eperformans DVD a prža se kao zblokira tj DVD se vrti a u neru cijelo vrijeme piše 1% i ne miče se s mjesta i tako može u nedogled) ali radi za ostale DVD je. Ali još uvjek ima problema prilikom početka prženja , treba joj 30 sek da počne pržit.

/connect 185.107.96.125:28990

server rcon: oldschool

COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv
Blue Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2005., 20:47   #5
Lesa
Premium

Lesa's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
ajde, ajde, nemojte tako. Ve-Mil je jedna od malobrojnih maloprodaja koja ima princip da čim dobije niže cijene za nešto, odmah i smanjuju MP cijene, ne čekaju par tjedana da uberu još koju kinticu....je da zato rade s jako malom maržom, ali eto..

Bubba, za ovo tvoje; možda su imali puno problema sa firmama koje su uzimale robu i nisu plaćale, već samo preselile fikus na drugu adresu makar to ne bi trebalo smetati njima pošto im Amex da pare, ali.. tko zna:confused:
Staro 03.12.2005., 21:15   #6
speedy-3
Premium
Moj komp

speedy-3's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
stvarno ne kontam kako vi samo izvlacite tolike probleme i problemcine i s ve-milom i HG spotom, dosta cesto sam i u jednoj i drugoj trgovinici i nikada nikakvih problema niti icega,,,,,, sve za 5,,,,,,
speedy-3 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2005., 21:22   #7
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Originally posted by speedy-3
stvarno ne kontam kako vi samo izvlacite tolike probleme i problemcine i s ve-milom i HG spotom, dosta cesto sam i u jednoj i drugoj trgovinici i nikada nikakvih problema niti icega,,,,,, sve za 5,,,,,,
pa i ja isto.
Da se ne nagađamo kada dolazim u HG koju komponentu hoću ja ljepo sa cijenika copy&paste u front page i isprintam, odnesem njima i oni odma vide šifru artikla i to je to
Staro 03.12.2005., 23:11   #8
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Bubba, razumijem te...imadoh isti problem...tam ko da nemaju postene prodavace koji imaju imalo pojma o ekonomiji i pojmovima vezanim uz placanje...

Kod njih je najbolje platiti keshom...Lagano rekoh, odjebi...

Rjesenje? Drugi ducan s hardverom
Staro 03.12.2005., 23:13   #9
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
prvo su po dosta ducana prestali primati cekove , sad i kartice polagano , pa kaj ce onda i lovu prestati primati , pa ces za komp furati njima psenicu , ulje i dr.
ne kuzim zasto ti nece preko kartice , ionako prije kupnje trazi autorizaciju iz centrale . ma debili
Router je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2005., 23:24   #10
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Originally posted by CyRuS

da samo u koji, kad su svi manje-više isti...
Crash009 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.12.2005., 23:28   #11
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by CyRuS
Vrlo rado, no jedino sam tamo uspio dobiti sasvim OK konfiguraciju od 1500kn (bez diska)... No najjeftiniji procesor u svim drugim ducanima je Sempron (neovisno o socketu) koji s pripadajucom plocom (najcesce bez integrirane grafike) dodje 1200kn. A za 300kn mi fali jos kuciste, optika, RAM, periferije, graficka...

Programer
Staro 04.12.2005., 00:34   #12
zippo
herr Flick
Moj komp

zippo's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Znaš kako ih zove moj prijatelj ?
Ve-Mulj !

nema vise zippacha ......

zippo je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 00:58   #13
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
@Bubba

slažem se u svemu s tobom i znam kako ti je.....tamo sam izgubio 5 godina života natežući se s idiJotima....ali onaj bradati (aka ja_sam_šef) je najjači, pa taj ima veze s kompovima koliko i moja baka...pa to je strašno....grrr...samo kad se sjetim...
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 01:26   #14
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Bubba
Vrlo rado, no jedino sam tamo uspio dobiti sasvim OK konfiguraciju od 1500kn (bez diska)... No najjeftiniji procesor u svim drugim ducanima je Sempron (neovisno o socketu) koji s pripadajucom plocom (najcesce bez integrirane grafike) dodje 1200kn. A za 300kn mi fali jos kuciste, optika, RAM, periferije, graficka...

Zasto nisi trazio da odes popricati sa nadredjenim njegovim, pa da vidis u cemu je problem...

A ako ni on nezna onda brate mili traziti njegovog sefa.... Mislim kakve su to debilane .

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 01:41   #15
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Codiac-
Zasto nisi trazio da odes popricati sa nadredjenim njegovim, pa da vidis u cemu je problem...
Zato sto je uprava preselila na Vrbane i ne rade vikendom... Zgodno, jelda?

Programer
Staro 04.12.2005., 02:22   #16
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
neozbiljno od njih do krajnjih granica.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 02:47   #17
Mad_Duke
Guest

Re: Ve-Mil mulja?

Citiraj:

. Prvo su zaposlici nekakve nesposobne kretenoide, koji ne znaju raditi na nekakvom novom smecu od softvera kojeg su uzeli, i na kraju jos i ovo? Ok, ljudi nisu krivi i sve sto sam im rekao nije islo njih direktno, no kretenluk na koji je Ve-Mil spao presao je sve granice...
Gle, ono kaj se njima kaze da rade moraju radit. Jebga. A kaj se tice zaposlenika, neznam za ostale lol . Ali covjek kaj se zove Domagoj Car, tak mi pise na ponudi stvarno je oke lik. Trudi se, zeli pomoc jer naime, htio sam kupit laptop onaj acer 5024 ("slabiji model") a picka mu mater dinersu stavili limit na 6K kuna i ne zele veci dati, debilana posto sam mislio uzet na 36 rata. E, da je meni tvoj American sada, dao bi ti 10% cijene laptopa samo da ga mogu uzeti, sad se moralo s cekovima nadopunit. Ali lik bio susretljiv i dao 6000 kuna na diners, a ostatak cu morati preko cekova. Sad, problem je bio kaj sam htio da cekovi krenu malo kasnije, tj. da prvi krene oko 2. ili 3. mjeseca. Njima je isti kurac kaj se tice kolicine para koje ce dobit, a meni zivot znaci. (doslovno lol). Pa lik rekao i kontaktirat ce direktora prodaje osobno, zato kaj nema smisla da to ne odobre posto je njima svejedno, a bili bi svi sretni. Oni prodani laptop, a ja dobiveni laptop. -u pon. cu tek cut jer bas to, uprava se preselila na vrbane, a prek tel. ga nije mogao kontaktirat.

Ali covjek, svaka cast, mogao je odjebat ko idiot, nitko ga ne sili na to, a njemu jedan laptop vise ne znaci nis posebno, ali i sam je rekao da je imao problema s dinersom prije, ali ono. Bar da takvi ljudi jos negdje rade...

Tako da, drzte mi fige, jer stvarno hocu u pon. taj laptop
  Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 12:28   #18
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

a ti os a ti odbe porez zbog firme ha...za sta ce ti konfa?

ako si spreman dat 2100 kuna za cijelu konfu...dakle sempron 754 disk od 80 giga
256 rama itd...odi u info gama i trazi gama starter konfu...a kasnije disk jednostavno prodas...

u linksu imas za 2300 jos bolju konfu neon 1000 2600 64 bit sempron 754 ploca an bazi via 40 gigi harda mis tipkovnica itd

evo gledam jos malo po infici...info gama gama internet celer 775 2.8 256 rama 80 gigi sve moguce gluposti 2400...znam da je ovo vise neg stos i ti htio dat...al opet najbolje kaj mos skupit u ovakvj situaciji

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 13:13   #19
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Citiraj:
Originally posted by mc_fish
.za sta ce ti konfa?
Pisaca masina koja ce moci vrtiti jedan lijecnicki program...

/snip

Citiraj:
znam da je ovo vise neg stos i ti htio dat...al opet najbolje kaj mos skupit u ovakvj situaciji
Da, jest, ali thx na trudu, morat cu jos dobro razmisliti kako to izvest...

Programer
Staro 04.12.2005., 13:21   #20
mc_fish
the luda ribetna

mc_fish's Avatar

Citiraj:
[B]Pisaca masina koja ce moci vrtiti jedan lijecnicki program...

/snip

Da, jest, ali thx na trudu, morat cu jos dobro razmisliti kako to izvest...
no frx...za to ti bome netreba neka uber konfa...ja mislio da trebas negdje 5 komada il tak nes za recimo simulacije itd

mislim da bi ti cak bilo najbolje zet najjeftinijeg i nakrkat ga s jos rama

mc_fish je offline   Reply With Quote
Staro 07.12.2005., 11:22   #21
Toncek
member

Toncek's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Evo sto su meni napravili....
Htio sam kupiti gigabyte 9550 graficku sa pasivnim hladnjakom i ve-mil ju je imao. Posto ih nema u mom gradu zvao sam u Zadar i rekli su da imaju jos jednu. Ja ju rezerviram i zovem u petak navecer da potvrdim rezervaciju i kazem im da cu doci sutra ujutro po nju. I tako ja dodjem iz Sibenika u Zadar kod njih i kazem da sam dosao po karticu a meni lik da ju je prodao :confused:
Kao da kad netko dodje sa gotovinom ima prednost ispred rezervacije :confused:
Mozete mislit kakvog sam raspolozenja bio .... Uspio sam se nekako suzdrzati i samo sam ih izvrijedjao i otisao.... Zao mi je jedino sto nisam trazio pare za putne troskove.....
Toncek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno