|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
dilema u izboru memorije i grafičke
Molio bi za savjet iz naslova: mislim se izmedju tri memorije: SuperTalent PC3200 CL2 sngle 2x512Mb Kingmax PC4000 single 2x512Mb OCZ PC3200 gold el Kit 2x512 Sigurno da je OCZ najbolja ali je li se isplati? Graficke: Leadtek GeForce PX6800 TDH 256 Mb Gainward GeForce PX6800 GS 256 Mb Razlika je oko 500 kn, pa nisam siguran je li se isplati tolika razlika za GS, koliki je dobitak u performansama, nisam siguran da je veliki. Matična će biti Epox 9npa+ ultra Ako bi uzeo najjeftiniju varijantu mogao bi kupiti Athlon 64 3700+ umjesto 3200+, je li se isplati, je li bolje ostati na najjeftinijoj varijanti ili bi mozda bilo najbolje da kupim OCZ, Gaiward i 3200+. Komp mi uglavnom treba za igranje, gledanje filmova, transkodiranje snimljenih filmova Hvala na sugestijama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Mislim da ti se ne isplati uzimati 6800 GS (premda je ona po performansama blizu 6800 GT), jer ovu običnu 6800 možeš dosta naclockati i imat ćeš zvjer od grafe.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
|
Za memoriju si uzmi SuperTalent, moreš i OCZ Gold, ali najprije nek ti u dućanu (ako hoćeju) sprobaju memoriju, zbog toga jer ta ploča ne ''voli'' OCZ Gold VX memoriju, pa da ne bi bilo da kad ju kupiš da ne dela ili da je komp nestabilan. Za Kingmax se nikad ne zna, moreš naletiti na dobru memoriju, a opet moreš dobiti i neku totalno ''sfušanu''. Kaj se tiče grafičke, nema smisla davati 500 kn više za malo bolje radne taktove, kad lako podigneš radne taktove na Leadtek-ovoj grafičkoj kartici i ušparaš si pare. Zadnje izmijenjeno od: McG. 05.12.2005. u 13:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
Kak je Swarm Dude napisal GS je po performansama blizu GT-ice u biti i brža je od GT-ice na nižim rezolucijama i bez AA... Ja bi uzel GS-icu, jer razlika nije tolko mala! Review 1 Review 2 Review 3 Review 4 Review 5 Review 6 Review 7 Review 8 Predpostavljam da je GS-ica iz Ve-mila. Uzmi rađe od Leadteka PX6800GS. (bundle je bolji, a razlika je 19Kn imeđu nje i ove Gainwardice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
|
Tek sam sad skužil da je riječ o 6800GS (a ne o Golden Sample). Onda ti je bolje uzeti 6800GS. @psf[i]-[Tomek] Ak se ne varam 6800GS je jako blizu (po performansama) 7800GT...bar ona od eVGA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: psf[i]-[Tomek]. 05.12.2005. u 14:48. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
-------
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium moderator
|
Ja sam mislio da uzme lošiju grafu, pa ju clockne u nebesa i da uzme bolji proc, jer čovjek nije ništa rekao o svom buđetu (mislim da nema previše para kao i svaki prosječan Hrvat)
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
|
@HR_Swarm dude To sam i ja mislil, ali onda sam skužil da je riječ o 6800GS kartici. Si videl (po ovim review-ima) kaj ta kartice more.... Ipak je bolje da zeme tu 6800GS....ako hoće naravno. To za pare, to je istina, nema kaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kupio sam obicnu 6800 jer za gs vise nisam imao para:-(, mislio sam da necu toliko potrosit ali skupilo se, nadam se da cu biti zadovoljan i s ovom karticom a mozda se cak i otkljuca koji pajp (kojim se alatom to radi ili treba mozda ubacit bios od 6800 GT) ili se bude dobro clockala |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium moderator
|
@ McG Vidio sam što 6800GS može, to je zvjer i pol...Šteta što je nema za AGP ![]() ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | ||
-nVidiot-
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||