Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.12.2005., 18:56   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Question Drveno kuciste-za sada samo nacrti

Evo, odlucih se napraviti kuciste od drveta, jer je ideja sa plexijem pala u vodu jer nikako nisam mogao nabaviti ili napraviti one kockice za povezati plexi u kutu!
Medu ostalim razlozima, drvo je lakse rezati, a i ljepse ce mi izgledati u stolu!

Znaci, imate par slikica, kuciste je nesto izmedju midi i big towera, sa po 3 venta naprijed i 3 odozada (sveukupno 6x12cm)!

Naprijed su napravljena 3 utora za 5.25", od toga su ova 2 gornja vodoravna planirana za CD-ROM/DVD-ROM/przilica itd. a ovaj okomiti je pripremljen za potenciometar za reguliranje FAN-ova (posto ih je 6 a toliko nemam na maticnoj stekera)

Takodjer, zaboravio sam staviti jos i floppy, al to jos nisam siguran jer ga ne posjedujem, a sumnjam da cu ga ikada vise koristiti posto imam USB Stick

HDD-ove cu potrpat iza prednje strane iza ventova, kako je i najbolje. Sad si jos razmisljam dali ih staviti da zrak puse po njima sprijeda ili po boku (ovo posljednje jos moram smisliti kako napraviti)

Bocnih ventova nema jer je rupa u stoli takva da ne bih imao neke korisit od njih, a i mislim da je ovako dovoljno, imat cu solidan propuh

Maticna je okrenuta, jer je dole hladniji zrak (malo, al opet, bolje ista nego nista), a i bolji mi je onda raspored kablova, al najveca banana mi je ATX i +12V kabel koji su mi kako god stavio maticnu, u sredini (malo losiji layout ploce, al nije neka frka).

Ajd, sad imam neka pitanja:
1. Dal da smanjim broj ventova naprijed na 2, pa da stavim jos jedan 5.25" utor? Mislim da meni nece trebati, al opet zelim cuti vase misljenje!
2. Kako da zasarafim maticnu na drvo? Da koristim metalnu plocu iz nekog drugog kucsta pa na nju onda normalno maticnu zasarafim ili da stavim bez toga?
3.Kakve da sarafe korisitim (drvene ploce ce biti debele 2 cm) ?
4. Cilj mi je imati sto tise kuciste (usprkos 6 ventilatora, al mislim kupiti neke dobre a tihe), tako da ne znaci da cu imati sve ventove odma ukljucene (samo cu po ljetu imati vjerojatno sve ukljucene, kad bu toplo), pa imate li jos koju zamisao? Mislio sam jos unutrasnjost obljepiti kakvom gumom, al moje misljenje je da nece biti potrebno..
5. Ima li koja mana u konstrukciji ili u samoj uporabi drveta kao materijala?

I ono najvaznije:
6. Koje su sanse da mi se zapali to drvo? ozbiljno pitam
Otvorene vatre u kucistu nece biti, al pitam se radi npr. izboja napona iz napajanja npr. (iako imam Fortrona, a ne neki drek) ako udari grom il tak nes?

Ajd, pa da imam kaj delat preko Bozica, a jos kad stavim naljepnice koje imaju boju drveta na 5.25" uredjaje...mmmm. bas ce biti fora...

EDIT:
Zaboravih napisati, napajanje nece samo onako stajati, sve ce to biti lijepo potpomognuto sa L profilima za busenje

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 04.12.2005. u 20:01.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 19:47   #2
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
naaaajs, ja sam jedno vrijeme bio planirao napraviti kantu, samo je bila mala, kompaktna kocka sa bridom ~30 ak se dobro sjećam.

kaj se tiče pitanja
ja bih osobno izbacio vent i satio još 5,25
ak ti treba, mislim da imam jedan držač matične
drvo ne vjerujem da će se zapaliti budući da će biti dobro provjetreno. uostalom, radili su već ljudi kante od drveta.
rendula je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.12.2005., 19:57   #3
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ma ako mi ovo uspije, onda cu napraviti i jedno za home media center komp...taman bi se uklopio...

Inace, drvo nije nekaj preskupo, al ako ima netko info o tome di se mogu napraviti takve ploce (dati izrezati itd.) neka kaze

@rendula
Fala na ponudi al mislim da imam doma jedno ne koristen ATX kuciste, a uvijek mogu i uzeti iz ovoga koje trenutno imam
nisam jos siguran za taj 5.25" jer mi ne treba, a sumnjam da netko ima doma vise od 2 uredjaja takve vrste (ako ima, onda su rijetki) jer vecina ima ili DVD przu ili CD przu + DVD-ROM
A i delam kuciste za sebe, a sumnjam da cu ga prodati...uvijek se moze nesto promjeniti (npr. ako dodje BTX standard itd.) Ali prijedlog primljen na znanje

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 04.12.2005. u 20:14.
Staro 04.12.2005., 20:00   #4
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
nice...

proporuka za coolere je glacialtech,na 7v su nečujni...

samo par pitanja:

kako češ napraviti bočnu stranicu da se otvara?

i u čemu si pravio crteže?
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 20:07   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Hm...o tome bas nisam previse razmisljao...mozda neka klizna na micanje? Ili neki sarafi za koje necu trebati sarafnciger...to cu jos malo promozgati
Vidis kako si me dobro upozorio...

Glacialteche sam vec kupio u mislima...

Crteze sam delao u nekom Sketchup 5 (shareware, mos ga koritstiti samo 8 sati onda ga moras kupiti) sa BUG DVD-a
Ma imam doma i autocad i solidworks al sam bio prelijen to traziti kod buraza i instalirati...mislim da se moze i s time crtati, al ovaj program me iznenadio...samo ga se treba malo skuziti i ima 3 jednostavna tutoriala...

Covjece, glete ovo:
Ček it aut

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 04.12.2005. u 20:17.
Staro 04.12.2005., 20:14   #6
Trek
Premium

Trek's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
bit ce ti kratki kablovi al kupis si onaj Sharkoon silavtion cable kit tamo imas produzne
Staro 04.12.2005., 20:16   #7
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
još bi najbolje bilo kada bi uspio napraviti neka klizna, ako ne to onda pričvrstiti onim tumbless šaravima ( mislim da se tako zovu) ima ih u linksu...

sad kad sam malo gledao slike, kako češ pričvrstiti optičke pogone i hdd?
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 20:18   #8
Pink_Floyd
Premium
Moj komp

Ja san napravia isto od drva kuciste , samo sta mi je konkstrukcija od zeljeznih 1X1cm supljih cijev to sam sam variai.Nepotrebno ti je 6 ventova meni 2 upuhuju a 2 ispuhuju od 12cm ventovi.Kuciste nisan dovrsia do kraja jos ali san potrpa vec sve unutra a ubrzo cu skinit to drvo i oblozit cu ga od onog lima sta stoje u autobusima na podu da se ne sklize.A maticnu sam stavia tako sta san od starog kucista uzea one male nosace i zabia ih u drvo.
Pink_Floyd je offline   Reply With Quote
Staro 04.12.2005., 20:22   #9
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Ako ste pogledali link iznad vidjet cete fora kucista, a samo kaj onda imaju unutra zeljeznu konstrukciju...a to ja necu...

Optiku i HDD- ove cu pricvstiti preko zeljeznih L profila koja sam kupio kad sam sam stavljao HDD u 5.25" utor gore...dodju 15kn a onda ovisno kolko ce mi faliti sa strane cu dodati drvo...inace, mislim postolja za optiku napraviti i od drva (kao police) pa obloziti gore i dolje gumom...

Sve je lagano kad mos staviti sve kako oces...a i drvo se lagano busi i sarafi...

Kablovi nece biti problem jer kuciste ne ide duboko u dubinu, kojih 60cm tako da mislim da ce mi kabeli rounded od 90cm biti ok
A cable sleeving kit mi je preskup...
Samo je pitanje dal ce mi kabel od napajanja (24-pin) ici do utora na maticnoj jer ce morati proci i grafu...
Staro 04.12.2005., 20:39   #10
Pink_Floyd
Premium
Moj komp

Pa nisu ti zeljeza toliko teska , je da je dosta vise posla ali jebiga.Evo nasa san tu 2 slike

http://www.slibe.com/image/d516b136-DSC01448/

http://www.slibe.com/image/7504adad-a/
Pink_Floyd je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.12.2005., 20:59   #11
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Pik fala na slikama...

Sad sam uvidio neke pogreske u konstrukciji...morat ce ovaj straznji srednji vent van jer di cu gurnuti kabel od monitora ili od zvucne!?

Tako da sad razmisljam staviti jedan vent na vrh kucista...ili jednostavno maknuti 1 vent sprijeda...
Vidjet cu dal mi je potrebno toliko propuha...
kad bi maknuo taj vent sprijeda, onda mi mogao fino napraviti ladice, spojiti ih sa L profilima za bocnu stranu, i gumom izolirati vibracije...

Materijal ce valjda biti iverica, koja se moze fino rezati, a lagano gore nabacim ljepljene slike nekog "finijeg" drva ako ce mi biti potrebno...prednja maska ce morati biti plava da mi pase na boju vecine stvari u sobi...
Staro 04.12.2005., 23:04   #12
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ja bi kuciste malo smanjio.
Stavis 1x12cm naprijed, 1x12cm natrag.
Za CPU napravis onaj tunel do 12cm venta sa strane da ti dobacuje hladniji zrak. I jos jedan 12cm u ravnini graficke.

To ti je 4x12cm ventova u kucistu. Sasvim dovoljno.

Dobro da si skuzio da i nazad moras imati mjesta za sve one silne konektore i PCI, AGP utore ...
Staro 05.12.2005., 00:20   #13
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Hmmm, smanjiti kazes? Pa mislim da kuciste nije veliko, zaboravil sam dimenzije staviti al nije veliko...gledano u prednj masku, dimenzije su sirina 23x55visinax50 dubina (u cm)...

Pa pogle u svoje kuciste, maticna je napola kucista kod mene, tako da jos kad se stave HHD-ovi i optika, izgleda jako natrpano...naravno jos + kabeli...ima toga..

Al svejedno mislim da cu ga morati skratiti po dubini....necu da mi viri van rupe stola!

Bocni ventovi nece imati odkud izvlaciti zrak jer rupa nije siroka...a i imam freezer na procu a on ne sjeda okomito na polozaj socketa (ako me kuzis) vec je drugacije polozen tako da mislim da bi to imalo manje utjecaja...

Mozda bih stavio bocno da mi izvlaci zrak sa graficke posto se ona najvise grije u cijelom sistemu...i neki mozda bocni na NB, al mislim da je bolje piknuti direktno na plavca zalmana neki 70mm vent...

ti ventovi su mi najmanji problem, najvise me muci ova straznja strana...nekaj sam doma kemijal i kad maknem srednji bocni vent imam taman prostora za zbusiti rupe za izlaze sa PCI-E i PCI kartica....

Za bocna vrata i njihovo otvaranje imam fenomenalnu zamisao al pitanje je dal se to moze sloziti (sigurno se moze,al pitanje je cijene i problema oko izrade)
Najvjerojatnije cu staviti da se dize kao npr. na Lamborghiniju onda opet problem izolacije zvuka i kako to zakaciti da se ne otvara kad prenosim kuciste (vjerojatno jednim sarafom)

Ma daleko je to od izrade al mislim da ce na Bozic biti gotovo...

Ajd barem sam slozio neke nacrte i skice...problem je kaj mi se neda vaditi maticnu i mjeriti sve na njoj!
Staro 05.12.2005., 01:53   #14
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Savjet....

Mislim da bi ti debljina ploča od dva cm bila ipak malo previše, uvrh glave 1 cm.
Šarafe, barem izvana nemoj koristiti već sva spajanja riješi drvenim tiplicama i drvofiksom
Bočnu stranicu bi mogao najlakse riješiti sa nekim šanjirima (ukrasnim ili onima koji se izvana ne vide)
i nemoj koristiti ivericu, to bi bio grijeh (to kazem zbog toga jer je netko prije mjesec-dva otvarao temu o drvenom case-u pa je kao soluciju naveo ivericu sto je po mom idiotarija.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 02:23   #15
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

1 cm mi je...nekako me strah, pogotovo jos kad sarafe upucam u drvo bojim se da se ne prelomi ili da ne pukne kad zasarafim saraf

Smisljam nacine kako sve staviti bez sarafa izvana, inznutra ce vecina biti potpomognuta L profilima (CD-ROM i HDD)

Jedino me bocna strana muci, morat cu spuzvu zaljepiti na rubove (ili neku mekanu gumu)!
Mislio sam staviti pokretni L profil (tak to ja zovem) gore na gornju plocu i zasarafit ju gore i na bocnu), obljepiti bocnu gumom i onda negdje dolje izvana na bocnoj staviti , kak da to objasnim, metalnu sipkicu koja ce kada ude u kvadratni okvir sprjecavati da se bocna vrata dizu gore (prinicip kako se na starim ulaznim vratima imalo, onak da povuces ljevo ili desno kroz okvir ovisno dal zelis da ti vrata budu otkljucana ili ne)!

Stavit cu sliku kucista sa napajanje i maticnom unutra i optikom, da vidite kolko je kuciste malo...jer neki misle da je ogromno iznutra!

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 05.12.2005. u 04:12.
Staro 05.12.2005., 03:31   #16
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Daj mi reci zašto ploču stavljaš naopako? Inače, ja nisam zadovoljan GlacialTechovim 120 mm ventovima, a ni 92 mm.

Evo još jedan prijedlog: probaj si nekako napravit 2-3 zračna tunela za bolje hlađenje. To bi bilo idealno jer imaš jednake ventove i njihovu količinu naprijed te straga. Znači, ploču "prepolovit" na pola, donji dio (procesor, memorija i diskovi) stavit u jedan tunel, a gornji (chipset, grafička i ostale kartice) u drugi tunel. Napajanju možeš dat zraka sa strane, od gore ili još bolje i napajanje okrenut naopako pa da zrak direktno vuče odozgo, ak ima 120 mm vent.

Matičnu ti je lako pričvrstit. Stavi ju solo na stranicu gdje treba bit, uzmi olovku, obilježi rupe i pored svake napiši ATX. Kad dođu BTX ploče, isto napraviš i s njima, al treba još vidjet točne BTX specifikacije. Kad si konačno označio mjesta za rupe, provrti malo i ušarafi one metalne odstojnike/nosače (STUD se inače zovu) pa na njih ploču. Pazi da ne pretegneš, drvo je mekano i mogo bi poderat navoj. U tom slučaju ti trud pada u vodu.

Na ovo mislim:

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 04:10   #17
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Pa ploca je naopako jer po fizici hladniji zrak je dolje, a topliji gore...pa onda da cooler na procu uzima, kolko tolko hladniji zrak...

Nazalost zbog layouta same ploce, nastao je problem oko ventova, te sam morao to rijesiti tako sto sam maknuo srednji straznji
Tako da sad nemogu nikako napraviti zracne tunele (mislim, mogu al to je opet mnogo razmisljanja i zajeb. pri samoj izradi, al nikad se kod mene nezna)!
A zracni tunel za chipset se bojim ne bi sljakao jer na NF4 treba staviti cooler sto blize NB-u jer se on sam grije svinjski...
Kontam si jedino da nekako maknem topli ili da dovedem hladan zrak na graficku (da ipak napravim jedan bocni)

Ovo sto se tice napajanja, (ima 12cm vent) sam i sâm razmisljao kako ga okrenuti, tj. dal da on sam uvlaci zrak iz kante ili izvana...za sada sam odlucio ovako, da iznutra uzima...

Sto se spajanja maticne na bocnu stranu tice, sad si me malo zabrinuo s tim navojima, jer je, kako si sam rekao, drvo mekano (naprema aluminiju)...Vidjet cu sta se tu moze, a ovo kaj si na sliki stavil, to jos nisam (barem mislim) nigdje vidjel, tak da neznam na kojem principu to sljaka

Evo nacrta v0.5:

EDIT:
@Ziky
Zasto ne ivericu? mislim, nisi naveo razlog (osim osobnog misljenja)
Koje onda drvo? trebam neko dobavljivo ijeftino a cvrsto...
Staro 05.12.2005., 05:16   #18
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Pa ploca je naopako jer po fizici hladniji zrak je dolje, a topliji gore...pa onda da cooler na procu uzima, kolko tolko hladniji zrak...
To je OK, al šta onda s grafičkom? Ona se sigurno više grije od proca, a ovim okretanjem ploče će se grijat još više (primjeni opet kretanje toplog zraka).
Citiraj:
Nazalost zbog layouta same ploce, nastao je problem oko ventova, te sam morao to rijesiti tako sto sam maknuo srednji straznji
To nije neki problem, dva venta su sasvim dovoljna, čak i previše.
Citiraj:
Tako da sad nemogu nikako napraviti zracne tunele (mislim, mogu al to je opet mnogo razmisljanja i zajeb. pri samoj izradi, al nikad se kod mene nezna
Pogledaj skicu kako sam ja to zamišljao, drugačije se ne može napravit tunel.
Citiraj:
A zracni tunel za chipset se bojim ne bi sljakao jer na NF4 treba staviti cooler sto blize NB-u jer se on sam grije svinjski...
Kontam si jedino da nekako maknem topli ili da dovedem hladan zrak na graficku (da ipak napravim jedan bocni)
Ponovo pogledaj moju skicu. Jesi?
Citiraj:
Ovo sto se tice napajanja, (ima 12cm vent) sam i sâm razmisljao kako ga okrenuti, tj. dal da on sam uvlaci zrak iz kante ili izvana...za sada sam odlucio ovako, da iznutra uzima...
Ak nećeš radit tunele, ostavi ga u normalnom položaju, a ak oćeš, najbolje rješenje je okretanje.
Citiraj:
Sto se spajanja maticne na bocnu stranu tice, sad si me malo zabrinuo s tim navojima, jer je, kako si sam rekao, drvo mekano (naprema aluminiju)...Vidjet cu sta se tu moze, a ovo kaj si na sliki stavil, to jos nisam (barem mislim) nigdje vidjel, tak da neznam na kojem principu to sljaka
Da, znam, kasnije sam skužio šta je na slici, al znaš na šta mislim, ne?
Citiraj:
Zasto ne ivericu? mislim, nisi naveo razlog (osim osobnog misljenja)
Zato što je to pogotovo mekano i krhko. Znaš valjda kako se radi iverica. Ak se ipak odlučiš na nju, treba ju obložit melaminskim folijama čime će se više zaštitit i učvrstit. Od drveta možeš još uzet hrast, bukvu,...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 22.02.2006. u 22:23.
Staro 05.12.2005., 14:22   #19
vercetti
Premium
Moj komp

vercetti's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by CyRuS
Koje onda drvo? trebam neko dobavljivo ijeftino a cvrsto...

Laminat ?
vercetti je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 14:30   #20
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Originally posted by shady
Laminat ?
To je i meni na trenutak palo na pamet kad sam piso ovo gore.

Staro 05.12.2005., 14:31   #21
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by shady
Laminat ?
OMG, NE. Laminat i njegovi "derivati" su _iznimno_ sklomni stvaranju statickog elektriciteta...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 14:42   #22
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Ljudi božji iverica nije drvo već sprešana piljevina!
Da ste pazili na tehničkom u OŠ bi znali da to nevalaj šarafiti i zakucavati čavkle jer se počne mrviti. Rađ uzmi šperploču.
Laminat je također sprešaba piljevina.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 14:49   #23
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Isus
Ljudi božji iverica nije drvo već sprešana piljevina!
Da ste pazili na tehničkom u OŠ bi znali da to nevalaj šarafiti i zakucavati čavkle jer se počne mrviti. Rađ uzmi šperploču.
Laminat je također sprešaba piljevina.
To sam i ja reko, al, kad pogledaš, neki namještaj se radi od iverice. Kak je onda to sve učvršćeno?

Staro 05.12.2005., 14:51   #24
MRKONJA
M.U.P.

MRKONJA's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Ljepilom
Nezam kak bi šprploča izdržala neko teže napajanje.

Abit AX8 VIA k8t890//Venice 3000@2250//1x1gb PQI//POV 7600gs silent//Seagate 7200.10 250gb(16mb//sata)//Hitachi 7k160 120gb@mobile kučište//Seagate 7200.7 200gb
//Samsung SH-w163A//Seasonic S-12 380w//Sharkoon silvation

MRKONJA je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 15:06   #25
vercetti
Premium
Moj komp

vercetti's Avatar

Datum registracije: May 2003
Citiraj:
Originally posted by Bubba
OMG, NE. Laminat i njegovi "derivati" su _iznimno_ sklomni stvaranju statickog elektriciteta...
Imam jedno izradeno u potpunosti od laminata, nikakvih problema...
vercetti je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 15:23   #26
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MRKONJA
Ljepilom
Nezam kak bi šprploča izdržala neko teže napajanje.
Kak školski stolci kaj su od šperploče izdrže?
5mm šperploča je jako cvrta a ka zemi 10 ili 15mm nema straha. To je čvršće od onog pelheka koje se nalazi po šrotechs kučištima.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Staro 05.12.2005., 15:33   #27
MRKONJA
M.U.P.

MRKONJA's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Fučkaš case na koj nemreš sjest
Cyrus pogledaj si dizajn unutrašnjosti anteca p180. Kad se već mučiš sa svim tim uloži još malo truda i imaš zakon rješeno hlađenje

Abit AX8 VIA k8t890//Venice 3000@2250//1x1gb PQI//POV 7600gs silent//Seagate 7200.10 250gb(16mb//sata)//Hitachi 7k160 120gb@mobile kučište//Seagate 7200.7 200gb
//Samsung SH-w163A//Seasonic S-12 380w//Sharkoon silvation

MRKONJA je offline   Reply With Quote
Staro 05.12.2005., 15:47   #28
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Pa sad, ja si brijem da možeš napravit dovoljno čvrsto.
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
Staro 05.12.2005., 17:14   #29
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Pardon svima sto se tice iverice, jucer sam do kasno u noc to sve delao, pa mi je iverica bila kao i svako ostalo drvo! Danas kad sam se probudil i oso na fax, sjetil sam se u tramvaju kak se iverica dela (piljevina i ljepilo) tako da za sada odustajem od tog "drveta"! Laminat takodjer odbacujem jer znam za njegova svojstva (koja je bubba lijepo naveo) a i sam sam non stop naelektrizitan barem me 1-2 puta strese elektricitet po danu

Idem po redu->@domy_os
Oduvijek sam htel imati naopak plocu, al sam zaboravil da mi venice i 6800 nije isto kao i barton i 5900XT...u mom slucaju, sad mi se grafa vise grije (duplo) od proca...al sam mislio da ce ovaj gore straznji moc povuc taj topli zrak (opet fizika i topli zrak ide gore)
Na grafu paniram staviti VF700 Al-Cu iako bi u mom slucaju bio najbolji silencer jer izbacuje zrak van...

Sto se tice tunela, sad sam tek vidjel tvoju skicu i sve kontam (iako ja ne bih izvadio straznji gornji, nego neka ipak bude tamo, nikad se nezna kad po ljetu zakuha a i nece skoditi posto cu mrezicu piknut kod svih ventova)
Samo kaj kad sam ja crtao maticnu, samo sam glavne mjere po duzini i sirini mjerio, polozaj proca i meme i ostalog je cisto odoka...takodjer, mjere su realne za ove rupe odozada za periferiju) tako da ove tunele (ploce popreko) mogu tek dati napraviti kad tocno izmjerim udaljenosti predmeta na maticnoj...tek onda cu napraviti pravu sliku cijele maticne!

Sto se materijala jos tice, morat cu porazgovarati sa nekim ko zna malo vise od mene...Ne zelim bacati prevelike novce...

@Mrkonja
Nisam nikada vidio kako Antec izgleda iznutra, malo cu progoglati pa vidjeti kaj mi se svidja...

Nije problem oko ulozenog truda...sad kako dobivam vase prijedloge, sve raste zelja da to sto prije napravim i naravno, sto bolje...

Cilj mi je napraviti kao prvo, kvalitetno, ekonomicno (max. iskoristivo) i lijepo kuciste (sprijeda ce biti i kromirani rubovi i jos poneki lijepi detaljcic) i za sto manje novaca, a najvise novaca ce otici na materijal...izradu cu pokusati sve napraviti ja ili uz pomoc nekog...
Staro 05.12.2005., 18:09   #30
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

@Mrkonja
Pogledah slike P180 i mogu rec da su me se dojmile neke stvari, poput FAN duct-a za grafu (al pitanje je dal ja to mogu napraviti), al mi je malo cudan raspored ventova, tj. neznam ni sam kako bi stavio straznji i gornji vent da delaju (da pusu unutra ili van?)
Vidjet cu, mozda nes od toga ukomponiram u svoje kuciste...
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno