|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
podivljali XP
evo nek se nade isto i ovdje kao i u software problemima, ako je problem obrišite tu ili tamo... svako malo mi se desi ovako nesto i onda se sjetim zasto svi oni anti-microsoftovci su ANTI... stvarno za po...zdit, PAZITE OVO! 2 diska - 4 particije 1. disk - c:\ - stari xp pro koji sam odlucio prvom prilikom skinut 2. disk - d:\ - novi xp pro instaliran 1. disk - e:\ - niš 2. disk - f:\ - vista instalirana nedavno i sve 5 do danas sam lijepo imao OS choisec kao i svaki drugi blagoslovljeni covjek na ovom svijetu te sam prvo birao "legacy (pre-windows)" a onda xp pro koje sam htio od dvoje instaliranih idem ja danas napokon formatirat taj c: da ga mogu koristiti - ne mogu iz windowsa... ok, ubacim cd od windowsa, formatiram ntfs-om... on počne kopirat fajlove reko ne`š i restart... kad ono neće bootat... ok, nije bed mislim ja... stavim nazad cd, opet format c: i puknem windowse nove gore... i što se dogodilo? nema više OS choicesa, direkt puca ove sa c: diska... pokušao uninstall iz safe mode-a, ne mogu... disk najnormalnije prepoznaje i radi s njim ali xp pro i vistu - ne ima ko kakvu ideju? e da, rinejmao je particije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
probao sam sve sto se moglo probati.. definitivno ODBIJA pomisliti na ikakav boot sa diska s kojeg je normalno bootao do prije.. s-ata2 je disk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Probaj bootati s CD-a, pa Recovery Console i upiši bootcfg /rebuild... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
budući da ti je gospodin McG dao sasvim suvisao prijedlog rješavanje problema, dopusti da se osvrnem na ovo što si napisao. Citiraj:
Citiraj:
p.s. kakvu točno grešku ti ispiše na monitoru kada pokušavaš bootati sistem? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
e sad više neznam koju grešku je ispisIVAO (prošlo vrijeme) jer sam ja na kraju instalirao nove vindouze na c: disk.... ali je stvar u tome što mi sad boota jedino te nove vindouze s c diska... a kad stavim windows cd on pročita da su windowsi na d disku... mislim to je ono slično onom "Keyboard error or no keyboard present. Press F1 to continue." pokušati ću s gore navedenim prijedlogom, jeli to sve što trebam znati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
jel može boot.ini biti na nekom drugom disku ili mora biti na c:\ ? tj. mogu li formatirati tu particiju ili moraju gore biti vindouzi? nisam nikad znao da to ima veze, logično bi bilo da svaki windowsi imaju svoj boot.ini |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
system properties > advanced > startup and recovery [settings] > system startup [edit] kopiraj i pejstaj sadržaj svog boot.ini ovdje. reci, da li je d: particija na istom fizičkom disku kao i c: ili je na drugom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
napisao sam gore - razliciti fizicki diskovi: c: i e: - jedan disk d: i f: - drugi disk evo boot.ini kako izgleda: http://img98.imageshack.us/my.php?image=scr9ex.png |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
super. sada u boot.ini ispod zadnje linije dodaš: multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="IKSPE NA DRUGOM DISKU" /fastdetect boldano mu kaže da se ta instalacija nalazi na prvoj particiji drugog diska u folderu windows. sejvaš boot.ini i resetiraš. trebao bi dobiti izbornik prilikom bootanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
evo iz notepada sadrzaj boot.ini -a [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
I dela sad ili? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
na c disku uopce nije bilo boot.ini nego samo na d: pa sam ga skopirao u odgovarajuci direktorij i evo kako sada bootovi.ini izgledaju: c:\windows\pss\boot.ini [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect d:\windows\pss\boot.ini [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect trebaju se bootati ovi s d:\ jel.. i dalje niš... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
ne radi ![]() a kad preko recovery konzole pokušam onda me traži AMINISTRATOR PASSWORD koiji nikada nisam postavio a i probao sam svojih par passworda za slucaj da sam smetnuo s uma i niš... katastrofa covjece |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
izgleda da sam ja mogao editirati boot.ini file do iznemoglosti - editirao sam neki krivi... trazio sam ga pomocu searcha... sad sam otisao u my comp/properties/advanced/startup settings/edit i tamo sam editirao boot.ini koji ocito search nije mogao naci te je sad sve ok! hvala decki jos jednom sam kvalitetno naucio na ovom forumu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
boot.ini je system, hidden, read-only fajl. Običan serach ga neće naći, moraš ići na advenced options u serachu i označiti serach hidden files and folders. Čak i da si ga našao, ne bi ga mogao editirati, točnije spremiti promjene zbog atributa koje ima. Morao bi prije pomoću attrib komande skinuti SHR atribute, onda ga editirati i sejvati promene, a onda vratiti atribute kak su bile. Ovaj način koji si opisao je bolji, jer Win XP sami to obave za tebe.
![]() |
#23 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() e da, u boot.iniju, ono pod navodnicima - to je tekst koji će se ispisati u meniju prilikom bootanja. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |