|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Sta je sa Opteronima socket 939?? Oce se pojaviti u Hrvatskoj?
Vidim da ekipa s njima postize 3Ghz na zraku...tako da bi to bilo jako zanimljivo za puno nas ![]() Jel netko zna kad ce se moci nabaviti kod nas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
Mislim da od toga nista kod nas ... Eventualno da posaljes mejlove prodajama ducana pa vidis .
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
POstizali su 3Ghz sa stock s prvim serijama, ove sadašnje su relativno prosječne. AKo uopće idu do 3Ghz treba im jako puno struje i pošteno hlađenje. Većina ne ide na 3Ghz stabilno eventulano samo za shot. 2,8 je ono kaj se sada postiže. Prve seriej sad idu i preko 3,2
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prve su serije bile hebene i clockale su se ko lude jer (koliko sam uspio vidit na XS-u i nekim stranicama) su imale identičnu jezgru ko FX57.... ovi noviji koliko vidim rade isto ko i malo bolji Venice ili SD znači oko 2,8GHz stabilno. Bilo je takvih pitanja na Linksovom forumu no ni oni nisu sigurni hoće li ih uopće dobivat. Možeš ih probat narućit izvana no pitanje je koliko će ti se to isplatit i kaj ćeš dobit!
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Stoji mi u kutiji Opteron 144, valjda cu ga sastavit za vikend pa javim kak ide.. Iskreno i 2.8 je zadovoljavajuce ![]()
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
CABGE,CABNE ili CABYE? Kažu da je CABGE najlošiji stepping a izgleda da su većinom oni dobavljivi sada okolo?Sad sam mail poslao shopu koji mi je poslao da vidim što su mi poslali,ako je CABGE vraćam nazad,uzimam nešto drugo,sreća da ne ide direktno za Osijek ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Prema tome, sjesti i probati pa postati na forum dokle ide. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
Nakon P4 3.2 mislim da moze samo na bolje izac ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() http://www.autronic.hr/cjenik/cjenik...208&PodID=9372 mogu naručiti eventualno 146 s.939 trenutno ali cijenu nemaju jer nema na lageru odakle već uzimaju i OEM verzije su.Nema mogućnosti provjere stepping-a.TO su infomacije koje sam upravo dobio od Autronic-a- @Masni jesi dobio taj 144 ? ![]() Zadnje izmijenjeno od: ivan OS. 08.11.2005. u 14:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
-------
|
Single i Dual Core Opteroni
There are now a number of single and dual core Socket 939 Opterons for sale. The word on the street is that 3GHz is attainable with many of them with out too much trouble. We shall know more tomorrow when we start overclocking our Opteron 165 Socket 939 chip. The 165s appear to be going pretty fast. Here are the CPUs you can buy now with pricing. Opteron 146 Socket 939 2GHz OEM $221 Opteron 148 Socket 939 2.2GHz $207 Opteron 150 Socket 939 2.4GHz $311 Opteron 152 Socket 939 2.6GHz $775 Opteron 165 dual core Socket 939 1.8GHz $290 Opteron 170 dual core Socket 939 2GHZ $356 Opteron 175 dual core Socket 939 2.2GHz $461 For single core either the 146 or 148 are looking good particularly with the 148 a bit cheaper now. Of course the 165 is a hot seller, but the 170 is not too much more expensive and starts you off at 2GHz. With what we are hearing are 50% overclocks on good air cooling any of these are looking good. I'd be quite interested if any of you have them now and could comment on the overclocking. This could be a nice Christmas present for overclockers from AMD. Izvor: www.amdzone.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
-------
|
Opteron 165 s 1.8 na 2.5 GHz
Evo pronašel sam jedan (od mnogih) review-a, pa ako vas zanima... Link: http://www.amdzone.com/modules.php?o...tid=200&page=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
-------
|
@vranoga1 Kaj bi mi bez tebe? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
I'm DEAD sexy!!!
Datum registracije: Sep 2002
|
Koja se ploča preporuča za taj proc. Mislim ak već uzimam novu ploču da onda zemem nekaj kaj bu iskoristilo puni potencijal....
![]() |
#21 |
-------
|
Ja imam EPoX 9NPA+ Ultra i na nju mislim staviti Opterona 146. Rekel bi da ovi Opteroni idu bez problema na sve socket 939 ploče. E sad, ovisi kakva ploča tebi treba i za kaj ti treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
PC Ekspert
|
Puni potencijal nebu nijedna, Opteron ima visestruke HTT pathove koje zasad nijedna socket 939 ploca ne podrzava. A inace radi sa svim socket 939 plocama koje podrzavaju nove Athlone (San Diego i Venice jezgre)
![]() |
#23 |
I'm DEAD sexy!!!
|
Znam da bude delalo na svim pločama no mene zanima koja je najbolja za preporučit. Mislim delat sve. Od svakodnevnog piskaranja, prekodiravanja filmova, igranja. Vjerojatno bum i klokal...
![]() |
#24 |
-------
|
Odi na podforum Overclocking. Imaš tam review Opterona, pa se buš odma informiral o svemu. Ak misliš delati sve, Opteron ti je u igrama malo slabiji, a za kodiranje i video obradu ne znam. Za sve ostalo nemaš brige. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
PC Ekspert
|
DFI NF4 Expert ce bit najbolja maticna prema prvim dojmovima. A i sredili su problem s VTTom pa ce se i bolje klokat kad memorija radi iznad 3.2v
![]() |
#26 | |
I'm DEAD sexy!!!
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 |
PC Ekspert
|
![]() |
#28 | |
I'm DEAD sexy!!!
|
Citiraj:
Ma ne vrijedi to tih para. Uzel bum radije DFI LAN PARTY UT nF4-D u Linksu...
![]() |
![]() |
#30 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|