|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
problemi sa athlonom
Procesor mi je u windowsima/pri startapu/CPU-Zu/3d marku 2003 prepoznat kao Duron, a imam Athlona 1800+( AXDA 1800DLT3C AIUGA 0248TPAW). Jedino mi u 3d mark 2001SE napise Thorougbred... Kad u biosu stavim množitelj na default a FSB na 133 dobim 1533mhz-a na kojoj i athlon 1800+ i treba raditi... Procesor imam negdje oko godinu dana i mislim da je u pocetku sve bilo ok...nesjecam se odkad ga prepoznaje kao Durona pa me zanima u cemu bi mogao biti problem? Zanima me jos i gdje odnosno s kojim programom mogu vidjeti verziju BIOS-a na maticnoj. I zasto mi se proc lose clocka(na 225MHz FSB ide najvise do 1900mhz-a pri 1.75V) jer to je DLT3C i znam da su neki znali imati i 2000mhza pri 1.5V... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
nisi napisao koju matičnu imaš? pogledaj za što noviji bios za tu matičnu, a ako je najnoviji probaj stavit prethodnu verziju. proc se može loše klokat zbog više stvari, dakle ovisi o matičnoj, ramu i napajanju. probaj ga na keoj drugoj matičnoj, pa sa drugim ramom i vidjet ćeš što te koči. sa everestom možeš sve vidjeti. P.S. Pogledaj što cpu-z kaže za cache dal je možda level 2 64Kb.. ako to piše onda je sigurno stvar u biosu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
PizzoZder
|
Re: problemi sa athlonom
Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
...
imam sig i tamo mozes vidjeti konfu... ma da vjerojatno je zato sto je Tbred A... Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 27.11.2005. u 11:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
ako je tbredA nemoj nikaj ocekivat jer ja sam ga imao i nije isao dalje od 1912mhz ni sa kojim biosom....ta kda probaj to utopit i uzet tbredB! edit:lol ti vidim imas bolji primjerak,ide ti na 1913mhz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
...
Citiraj:
|
|
![]() |