Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.11.2002., 12:34   #1
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ghostanje sustava

Iako znam sto to znaci, i vrlo vjerojatno znam to napravit, volio bih tocan i pomogucnosti opsiran odgovor, kako se to radi step by step. Imam Win98SE i WinXP (koristim uglavnom ovaj prvi) vec godinu dana i nije bilo nikakvih ghostanja, a bilo je puno install, deinstall
Elven je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2002., 15:26   #2
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Re: Ghostanje sustava

Citiraj:
Originally posted by elven
Iako znam sto to znaci, i vrlo vjerojatno znam to napravit, volio bih tocan i pomogucnosti opsiran odgovor, kako se to radi step by step. Imam Win98SE i WinXP (koristim uglavnom ovaj prvi) vec godinu dana i nije bilo nikakvih ghostanja, a bilo je puno install, deinstall
Mislim da to imaš opisano u novom BUG-u
Jelc je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 08.11.2002., 18:46   #3
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
uzmes Norton Ghost 2002 sa Kazaa ili Norton Systemworks 2002 tamo ga imas. Uzmes Partition Magic 7 i napravis dvije particije jednu za ghosta a drugu za sve ostale fileove na disku. to ti u mene izgleda 15GB 2GB za muziku i 2GBza ghost image od xp i win98se. particije mozes napravit i sa fdisk ubacujuci win 98 startup disketu pokrecuci dos i onda upisi fdisk na c: .
Ovako recimo da radis sve od pocetka a ako ne jednostavno upotrijebi mastu i logiku. Od pocetka recimo koristis fdisk znaci particija je formatirana a ako hoces odmah napravit image xp ili 98 se sto ti ne preporucujem jer sto je staro je i sporo koristis windows aplikaciju partiton magic. Od pocetka

ubacis win 98 startup disketu koju mozes napravit u add remove programs u win98se i pokrenes format C: onda restartas i isto s disketom fdisk. napravis dvije particije izaberes velicine i opet restartas i opet formatiras obje. Instaliras prvo winxp ili win98se pa drivere sve da ti lijepo radis pa word pa antivirus updateas antivirus i to ti je dosta nemoras pravit internet vezu niti namjestati icq ako ga imas jer tko zna sto nosi buducnost. i snimis onda Ghost 2002. Ubacis disketu startupdisk i retartas kompjuter i onda udes u C:\Program Files\Norton~1\Ghost ili kako god si ti to snimio neznam ja samo primjer davam i pokrenes program GHOSTPE sad si uso u Ghost program i izaberes partiton to image i napravis image C: na drugoj particiji. bit ce ti oko 300-500MB kad si svrsio. ubacis disketu i formatiras C: sad je vrijeme za win xp. instaliras xp i sve sto ti treba te onda instaliras Ghost 2002 te ubacis disketu i restartas i pokrenes GHOSTPE program te isto radis sve i napravis image na drugoj particiji gdje ti je image od win98se. sada jednostavno nalazio se u jednom ili drugom sistemu uvijek mozes u 20 minuta promijenit sistem sa win98startup disketom. preporucujem ti jos particija za muziku, backup...... tek reda radi. kada hoces image pretvorit u operativni sustav opet disketa restart onda ides u GHOSTPE i radis obrnuto vidjet ces sam. Eh kad smo mi ovo radili dok se ovi u bugu nisu sjetili godine su prosle a servisi dan danas drze ovo tabu temom.
Staro 09.11.2002., 13:40   #4
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
hvala. Imam vec divje particije, ali uvest cu i trecu
Elven je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori