|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Ghostanje sustava
Iako znam sto to znaci, i vrlo vjerojatno znam to napravit, volio bih tocan i pomogucnosti opsiran odgovor, kako se to radi step by step. Imam Win98SE i WinXP (koristim uglavnom ovaj prvi) vec godinu dana i nije bilo nikakvih ghostanja, a bilo je puno install, deinstall |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Re: Ghostanje sustava
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
uzmes Norton Ghost 2002 sa Kazaa ili Norton Systemworks 2002 tamo ga imas. Uzmes Partition Magic 7 i napravis dvije particije jednu za ghosta a drugu za sve ostale fileove na disku. to ti u mene izgleda 15GB 2GB za muziku i 2GBza ghost image od xp i win98se. particije mozes napravit i sa fdisk ubacujuci win 98 startup disketu pokrecuci dos i onda upisi fdisk na c: . Ovako recimo da radis sve od pocetka a ako ne jednostavno upotrijebi mastu i logiku. Od pocetka recimo koristis fdisk znaci particija je formatirana a ako hoces odmah napravit image xp ili 98 se sto ti ne preporucujem jer sto je staro je i sporo koristis windows aplikaciju partiton magic. Od pocetka ubacis win 98 startup disketu koju mozes napravit u add remove programs u win98se i pokrenes format C: onda restartas i isto s disketom fdisk. napravis dvije particije izaberes velicine i opet restartas i opet formatiras obje. Instaliras prvo winxp ili win98se pa drivere sve da ti lijepo radis pa word pa antivirus updateas antivirus i to ti je dosta nemoras pravit internet vezu niti namjestati icq ako ga imas jer tko zna sto nosi buducnost. i snimis onda Ghost 2002. Ubacis disketu startupdisk i retartas kompjuter i onda udes u C:\Program Files\Norton~1\Ghost ili kako god si ti to snimio neznam ja samo primjer davam i pokrenes program GHOSTPE sad si uso u Ghost program i izaberes partiton to image i napravis image C: na drugoj particiji. bit ce ti oko 300-500MB kad si svrsio. ubacis disketu i formatiras C: sad je vrijeme za win xp. instaliras xp i sve sto ti treba te onda instaliras Ghost 2002 te ubacis disketu i restartas i pokrenes GHOSTPE program te isto radis sve i napravis image na drugoj particiji gdje ti je image od win98se. sada jednostavno nalazio se u jednom ili drugom sistemu uvijek mozes u 20 minuta promijenit sistem sa win98startup disketom. preporucujem ti jos particija za muziku, backup...... tek reda radi. kada hoces image pretvorit u operativni sustav opet disketa restart onda ides u GHOSTPE i radis obrnuto vidjet ces sam. Eh kad smo mi ovo radili dok se ovi u bugu nisu sjetili godine su prosle a servisi dan danas drze ovo tabu temom.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
hvala. Imam vec divje particije, ali uvest cu i trecu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|