|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Računalo gubi vezu na internet (s mobitela)
Van Hrvatske sam i koristim mobilni internet koji je stabilan te ga share-am na laptop (kablom i mobilnom pristupnom točkom). Problem je što mi veza zna ponekad pucat na 20-120sec, a iznimno mi je bitno da ne puca (u to vrijeme dok nema veze, browser na mobu normalno otvara stranice). Ako znate di bi mogao pitati (drugi forum ili tako nešto) napišite. Laptop je Asus N550JV. Hvala Zadnje izmijenjeno od: ZMAJ. 26.09.2016. u 10:03. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
jel imaš firewall na mobitelu? je li ti rootan mobitel?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne kažem jeli "to" normalno ili nešto zeza, ali uzmi u obzir da Internet preko mobilne veze (nebitno sad od GSM do 4G) nije isto kao kod fiksne (xDSL, Cable). Kod mobilne varijante ima dosta "time share" i sličnih detalja pa su ovakvi "prekidi" za očekivati. Ako se ova anomalija / greška ne dešava ili teže primjeti na browseru mobitela, nego samo na klijentima koji su spojeni preko HotSpot / tethering funkcije, znači da sami "mobitel" zeza. E sad, probaj (za vrijeme kada ti treba), pogasiti nepotrebne programe i sl. kako bi mobu olakšao posao. Isto tako vidi šta je sa 3G/4G signalom na određenoj lokaciji, poznato je šta je više mobilnih klijenata na odr. mikro lokaciji svima skupa brzina pada i ping raste. Ovisno o lokaciji i potrebama možeš probati (zgodno bi bilo posuditi za test), neki 3G/4G router (čuvena TP-Link MR serija) i tako riješiti pristup Internetu svim klijentima. Kako vidiš ima tu popriličan broj parametara / uvjeta o kojim ovisi krajnji rezultat, pa se ne može decidirano reći "to" je problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Koristim bitdefender i nije rootan mobitel. Lokacija je sigurno dobra, a nemam router. Kužim da hotspot zeza jer me wifi znao zezat dok sam bio doma kad sam spojen na wifi na router (al bi se veza vratila u roku par sekundi), no ne kužim zašto zeza ako dijelim internet preko kabla (usb dijeljenje). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda je vrijeme za novi / ispravni mob ? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|