|
![]() |
#1 |
Staff Sergeant
Datum registracije: Dec 2004
|
lcd pitanje
Evo baš sam upiko samsung 730bf pa evo imam neka pitanja. Stavio sam ga na DVI port na grafi jesam trebo možda stavit na VGA port, zato jer sam pročito negdje da je slika bolja na DVI,rezoluciju sam stavio 1280x960 i osvježavanje je 60 Hz. Na starom CRT-u imao sam osvježavanje uvijek 100Hz ,a sada na lcd-u ne mogu odabrati ništa osim 60 Hz u uputstvima piše da je 1280x960/1024 preporučena rezolucija.Kada stavim rezoluciju na 1024x768 mogu odabrati osvježavanje od 60-75 Hz. Pa evo jel se može kako podesiti da se ima veće osvježavanje. I još nešto sa donje strane pri dnu sva slova su mi mutna pa jel to ok il neš ne valja, Evo svi vi sa lcd-ima(mogu i oni bez njih) molim vašu pomoć |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Staff Sergeant
|
Evo riješio sam problem samo ga je trebalo uštekat u VGA port |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Staff Sergeant
|
Evo da ne otvaram novu temu. Primjetio sam da mi bijela boja dok sam na netu ili wordu il tak negdje jako blješti.Pa me zanima dal se to kak može sredit il tak mora bit na lcd-u.Inače na 1280x1024 je i 72 Hz refresh. I zanima me još jedno koja je razlika između DVI i VGA porta i ak vam nije teško vi sa lcd-ima napišite u koji port imate uštekan monitor. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja imam spojeno preko DVI , jer sam cuo da je tako bolje . a ovo sto bljesti - i meni je znalo tako , cak na forumu ne bi vidio crte izmedju topica - ali onda sam se primio malo stelanja monitora i sad sam prezadovoljan slikom jer je odlicna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
DVI u odnosu na D-SUB ima bolji kontrast i oštrinu, bar sam tolko primjetio. Preporučio bih ti spajanje na DVI. To što ti blješti probaj sredit preko postavki osvjetljenja, kontrasta i game u samom OSD-u monitora, a neki imaju i profile za to.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Spoji ga na DVI. Nema li taj samsung po defaultu namijestene profile: text,internet, games, movies koji se aktiviraju pritiskom na jednu tipku (obicno zadnja ili strelica dolje)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Staff Sergeant
|
Ja sam isto monitor prvo bio stavio DVI ali onda su mi se pojavili skroz gore navedeni problemi. Slova su mi u donjem dijelu bila mutna i nisam mogao na 1280x1024 dobiti refresh veći od 60Hz. Kad sam ušteko u VGA sve se promjenilo na bolje nije bilo ni mutnih slova ,a refresh sam dobio 72Hz. Dal je to onda samo kod mene tako ili se nisam dovoljno igrao sa namještanjem monitora? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nešto ti ne štima... Refresh rate ne igra nikakvu ulogu kod LCD-a.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Kao što su ti i rekli, ako možeš priključi ga na DVI izlaze. Refresh na LCD-u ne igra ulogu, čak se i preporuča 60Hz. U upustvima od monitora pogledaj kako naštimati kontrast, gamu i ostale pizdarije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
sad si me dobrano nasmijao...uštekaj ti lijepo lcd u DVI port i stavi rezoluciju na 1280x1024! taj reresh rate nema ama baš nikakve veze s onim na crt monitorima osim da se tako zove....na lcdu ti je svejedno jel ga staviš na 300 ili 60 (ukratko)..... btw: zar ne vidiš da ti slika postane mutna ako odabereš bilo koju drugu rezoluciju osim gore navedene?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Staff Sergeant
|
Evo upikno sam ga u DVI i sve radi ok, ne znam zašto nije ovak radio kad sam ga prvi put stavio na DVI, but now who cares ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Ak nisi stisni auto adjustment pa će ti se slika sama namjesiti da malo je bed što je bijela malo blještava koda je opran monitor arielom ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|