|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
grafa za photo/video obradu
pozdrav svima, kolega ima problema sa grafickom (vidi sliku) ![]() to je neki problem sa nvidia driverima i nema ga samo on nego dost nas i svi imamo najnovije drivere npr: - njegova graficka gtx 570 -> rusi se adobe premiere - moja gtx 850m -> rusi se photoshop - frendova gtx 840m -> rusi se photoshop e sad, ja i frend mozemo prebaciti na laptopu na intelovu i onda nam radi sve 5 dok ne pocnemo previse stvari odjednom raditi i opteretimo previse graficku pa bi i nama bilo bolja opcija da mozemo koristiti nvidiu ali sto je tu je..no kolega ima komp i ukoliko ne rijesi problem sa gtx 570 uzeo bi neku drugu graficku pa sad pitanje: koliko ste drugi zadovoljni sa ati grafickama? imate li slicne probleme sa driverima? koje su bolje graficke za photo/video obradu? da li bi bilo dobro rjesenje recimo uzeti dvije rx 480 sad kad izidu ili neku jacu nvidiu opet? bilo kakav savjet bi dobro dosao ostatak konfe je asus p8p67 v3.1, i7 2600k, 16gb ram Zadnje izmijenjeno od: vacs. 30.06.2016. u 17:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
Ja već godinama doma vrtim ATI. Na poslu su bile Intel ili Nvidia, ali Quadro. I sa ATI i sa Nvidia karticama je povremeno bilo problema, uglavnom radi drivera. Ja doma nisam nikad vrtio soft za ozbiljniju obradu grafike/videa. Za iole ozbiljniju poslovnu primjenu ne preporučam GTX već Quadro kartice. http://www.nvidia.com/object/quadro-desktop-gpus.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
motion graphics freak
Datum registracije: Jun 2010
|
ATI nema smisla uzimati za Adobe pošto nema CUDA jezgre koji isti koristi. Obavezno Nvidia, a sad koji model... Ja trenutno koristim GTX 560 za After Effects, Photoshop, Premiere, Audition, Cinemu, Max... i nemam takvih problema. Nemam problema uopće, zapravo. EDIT: Ovdje imaš nešto o rješenju problema: https://forums.adobe.com/thread/2010648 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
hvala obojici na odgovoru, znaci i dalje se drzati nvidie, po mogucnosti quadro ukoliko se bude uzimala bolja graficka sto se tice ovog problema izgleda da za sad radi sa ovim rjesenjem https://www.reddit.com/r/battlefield...ce_last_patch/ malo smo probavali i za sad se nije srusio premiere pa se nadam da je to to, ako se ponovi onda cu proci kroz ovaj link od killerloop-a a inace, mislim i da su windowsi malo u banani tj malo vise jer je vec bilo problema visual c++ tako da mu budemo vjerojatno uskoro digli sa win8.1 na svjeze win10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Adobe paket bez problema korisiti i radi sa AMD/ATI karticama jer podrzava osim CUDA-e i OpenCL kojeg AMD kartice imaju i bolje odradjeno od Nvidia-e tako da nemmoras brinuti da bude iskljucivo Nvidia. ALI to ne znaci da ces rjesiti problem zamjenom graficke pa kako sto su ti linkali gore prvo pogledaj sve opcije na adobe forumima. Taj problem sa Redistributable C++ paketima se javlja kod dosta programa i prva stvar koju moram napravit kad pocnem instalacije nove konfe i setup svih programa/plugina koje trebam je instalacija C++ 2008, 2010, 2012, 2013.... verzija. Instlairanje samo zadnje verzije/godine ne funkcionira sa svim progrmaima pa bude potreba za svim zivim verzijama ![]()
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Freelancer
|
A dali radi be rusenja na Nvidia grafi ako ugasis "Use Graphics Processor" advanced settings ?
![]() |
#9 |
Freelancer
|
Obrisi drivere completno iz systema/registrya kao da ih nikad nije bilo (DDU je dobar za to - http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html) pa onda probaj ispocetka Nvidia drivere staviti.
![]() |
#10 |
Premium
|
Radio sam sinoc novu instalaciju sa zadnjim intel i nvidia driverima i ista stvar se danas desava..sad sam iskljucio openCL u photoshopu i za sad radi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Freelancer
|
Ali jesi pocistio drivere kompletn iz registry-a sa DDUom prije nove instalacije drivera ? DDU to u registryima i u Safe modu brise. Nije isto ako samo napravis uninstall.
![]() |
#12 |
Premium
|
Ma nova instalacija windowsa, zaboravio sam napomenuti...znaci nikad nije stariji driver bio na trenutnom OS-u, samo ovaj zadnji Edit: sad premiere ovo izbacuje ![]() Ne mogu vjerovati da sve drugo radi normalno samo adobe software radi sranja sa nvidiom Zadnje izmijenjeno od: vacs. 05.07.2016. u 22:08. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|