|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2014
|
Adsense reklame se ne prikazuju
Nedavno sam otovrio sajt, izradio sam ga putem wordpress-a i ubacio besplatnu temu. Postavio sam sadrzaj i ubacio adsense reklame i evo sad je vec peti dan i reklame se jos ne prikazuju. Mislim da je sa sajtom sve okej i da ne krsi nikakva pravila. Sajt: http://top-novosti.com Postoji kategorija erotika al sav sadrzaj koji je tu ima i na mnogim drugim sajtovima pa cak i jos explicitniji sadrzaj i ti sajtovi takodje imaju adsense i zaradjuju tako da ta kategorija nije problem. Vec sam primao isplate od adsensa od zarade sa youtubu tako da nisam novi korisnik. Inace ovaj adsense nalog je koristen za youtubu iz tog razloga je bilo potrebno uraditi ovo i to sam uradio : https://support.google.com/adsense/answer/2534771?hl=en Mozda kod nije dobro implementiran ali ne vjerujem, svuda sam vidio da se kod ubacuje sa widget-om TEXT(text/html) u wordpresu. Vecina ljudi kazu da se oglasi trebaju prikazati za svega par sati, moj drug koji je 10 dana prije mene napravio sajt kaze da je cekao dva dana. Imali neko ideju kako rijesiti ovaj problem ili mozda zna sta je upitanju. Takodje neko kaze da treba doci email ako su reklame odobrene takodje i ako nisu docice email da nisu. Hvala svima na pomoci ! Zadnje izmijenjeno od: zmay123. 23.06.2016. u 18:46. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
Jel ti stigao PIN doma na adresu? https://support.google.com/adsense/answer/157667 Samo onda mos imat non-hosted account,tj potvrdjen non-hosted account ako me sjecanje dobro sluzi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Naravno, kao sto sam reko moj adsense nalog je verifikovan i vec sam primao uplate, tj prihod koji sam zaradio od Youtuba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Sandy!!!
|
Pazi ,meni se reklame prikazu unutar 20 minuta otkad ih napravim. A ako koristim kod od stare reklame,odmah se pokaze. Nesto je cudno u tebe, mislim da je 5 dana previse. Ako je potvrdjen PIN-om,ako je non-hosted account, kao što si rekao da je onda neznam. Sajt ne krši pravila nikakva, viđao sam adsense na svakakvim sajtovima,pa i 18+ Vjerojatno nešto u wordpressu ti nevalja,tj krivo si implementirao adsense kod. Tu ti ne mogu bas pomoci, ne koristim wordpress. Proguglaj dobro adsense+ wordpress i vidi sve Vjerujem da reklame kao reklame rade, ali da wordpress i tvoja implementacija su pogrešni Kod npr za responsive reklamu bi ti ovako trebao izgledati: < script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script> <!-- ime reklame --> <ins class="adsbygoogle" style="display:block" data-ad-client="ca-pub-xxx" data-ad-slot="xxx" data-ad-format="auto"></ins> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); </script > |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Malo sam se zeznuo nije non hosted jer je kreiran u svrhu youtuba, ali gore sam postavio link gdje pise sta treba uraditi da postane non hosted i to sam uradio, ali reklame nema, ma 99% da je i implementacija ok, jer na isti nacin kao i ja je moj drug ubacio reklame. Vjerovatno iz nekog razloga mi ne zele dopustiti reklame ili treba duze cekat da nalog predje iz hosted u non hosted. Najgore sto sam vec ulozio odredjenu svotu novca za hosting, domen, kupio fb stranice za reklamiranje itd, a izgleda nista od reklami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Nećeš se usrećiti baš od adsense oglasa i zarade. Pogotovo na našem tržištu i ovakvih općenitih stranica. Na sučelju adsesa bi trebao vidjeti ako postoji kakav problem, probaj asinkroni/sinkroni kod itd.
![]() |
#7 |
Registered User
|
Ja sam uvjeren da zarade ima ako ces se dovoljno truditi raditi i reklamirati. Naravno ne mozes za mjesec dva tri ili godinu ocekivati neku bolju lovu , ali radom i trudom se moze zaradit. Koliko sam shvatio kod mene je problem u tome sto mi nalog nije non-hosted, uradio sam sve sto treba da postane non-hosted ali eto 5 dana proslo i nista se ne desava. Ne shavatam da kompanija kao sto je Google Adsense nema neku podrsku za korisnike. Da pravim drugi adsense to koliko znam da se ne moze niti smije da se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Sandy!!!
|
Nemoj raditi drugi adsense. Cekaj jos 2-3 dana, ako ostane isto, probaj troubleshoter https://support.google.com/adsense/t...hooter/2473099 ili na adsense forumu https://productforums.google.com/forum/#!forum/adsense Svakako bi prijavom na adsense trebao imati neku obavjest/upozorenje pri vrhu ekrana...pregledaj malo svoj adsense račun i sve tabove okolo |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Naravno cekacu to je tako reci jedino sto mogu, ako se ne pojave onda cu probati pitati na forumu i troubleshoter. Nema nikakvih upozorenje, pregledo sam adsense citav svaki tab svako slovo. Instalirao sam na Wordpress plugin od adsensa i pise Your site is verified. Ali i trazi da odradim to sto je potrebno da se reklame pokazu to je davno odradjeno. SLIKA: https://s32.postimg.org/b82c06cz9/ads.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sandy!!!
|
Cim imas ovo upozorenje znaci da nisu jos u sustavu stavili da imas non-hosted acc. Zato nema reklama. Strpi se da stave,ili ako nebude u roku 2-3 dana,postaj tamo na forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
Okej, hvala na pomoci , javicu za par dana sta se desava. Vjerovatno moram cekati malo vise dok prebace sa hosted na non-hosted. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Evo da javim sta je na kraju bilo. Sacekao sam 10 dana da se moj Adsense prebaci iz hosted u non-hosted i nekih 2 do 3 dana da se reklame aktiviraju! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
![]() Pokrenuo sam sajt i ubacio adsense reklame cekao sam nekih 10 dana da odobre i 2 dana da se prikaze reklama, ali sada je problem jer pola reklami na sajtu nema. Neprikazuju se. Na svakoj stranici ima max 3 reklame i na nekoj se pokaze jedna na nekoj dvije na nekoj tri i na nekim uopste nema ni jedne reklame. Tacno mi ide na zivce ovaj adsense , komplikuju stvar malo je reci. Recimo objavim isti/slican post kao na nekom sajtu i na tom sajtu na tom postu ima reklami na mom nema. Mislim da mi se sve reklame pokazuju kako bi trebalo svaki dan bi zarada isla oko 0.50 a tek sam kreno. U stanju sam dovesti dnevno mnogo pravih pregleda iz USA i Njemacke ali dzaba kad reklame zezaju. Negdje sam procito da robot.text moze uticati na prikaz reklami. U moj robot text dodao sam: User-agent: Mediapartners-Google* Allow: / User-agent: Googlebot-Image Allow: /wp-content/uploads/ User-agent: Adsbot-Google Allow: / User-agent: Googlebot-Mobile Allow: / A bilo je samo ovo : User-agent: * Disallow: /wp-admin/ Allow: /wp-admin/admin-ajax.php Da napomenem da u adsensu pise da su aktivne sve te reklame koje treba da se prikazu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Sandy!!!
|
Prvo, adsense ima limit za broj reklama koji se smiju stavit na stranicu,i kako se smiju stavit. Ako ga nebudes postovao, bannat ce te jako brzo " Ad limit per page Currently, on each page AdSense publishers may place:
However, keep in mind that placing the maximum number of allowed ad units on a page might result in it looking cluttered. Read our optimization guidelines for tips on where to place your ads. For best practices on custom sized ad units, review our custom-sized ad units page. Mobile implementations: The above ad limits also apply to mobile sites. In addition, two or more AdSense ads may not appear on the screen at the same time on a mobile site. Publishers with sites using responsive website should consider that ad units may shift into non-compliant positions as the site scales across different devices." Izvor https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=en Drugo, ti surfas sa BIH IPom, nemora ti adsense prikazati sve reklame na stranici, jer nema ponude za nase balkanske zemlje. Daj mi link od sajta pa cu ti ja pogledat sa USA proxijem jel sve ok i screenshotat cu ti da vidis koje se sve reklame prikazuju. Trece, ja nisam nikad imao ovolikih problema, ocito si nesritan xD Edit: Nasa san link stranice iz tvoje prethodne teme Prvo, makni ovaj Like Facebook, tjeraš mnogo korisnika s tim, ili bar omogući da sami maknu klikom na X, a ne da se treba čekati 100 sec Drugo: na homepageu vidim tri reklame, jedan banner desno od loga, jedan banner u sekciji Zabava, i jedan banner ispod Advertisment Kad udjem u neku vijest/post, vidim tri bannera, ona horizontalna Koliko vidim,to je sve po pravilima, 3 bannera maximalno Provjeri sam kako ti mobilna verzija izgleda, s tim da ti dvije reklame u mobilnoj verziji ne smiju biti u isto vrijeme prikazane na ekranu.Tek kad skrolas put dole, moze se prikazati druga, pa skrolas pa treca. Dvije u isto vrijeme je zabranjeno. Trece, pripazi se ako kopiras sadrzaj sa drugih stranica. To je "kao" zabranjeno, direktno kopirat da je isti sadržaj,a i šteti ti za SEO i rankiranje na guglu/yahoo. Koliko znam neće sad baš bit striktni ako ti je mala zarada, ispod 1k Eur na mjesec, neće ići u detalje i pregledavat jel ti tekst kopiran sa drugih siteova. Ali nikad neznaš Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 08.07.2016. u 22:09. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|