|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
4k TV i reciever koji to nije
Razmišljam o nabavci novog TV-a, i čini mi se odlična ponuda u Elipsu: http://www.elipso.hr/prilika/philips...staro-za-novo/ E sad je problem u tome što imam Pioneer S300-k koji očito ne podržava 4k rezoluciju. Trenutno je složeno tako da je HTPC (matična Asus B85M) spojen s HDMI kablom u reciever pa dalje HDMI u TV. Ideje kako to složiti? Mišljenja o TV-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Spojis sve kao i do sada. Izlazni signal ce ti biti fhd a ne 4K. Iskreno mislim da je to sa 4K malo prenapuhano, ne vidi se tu nista posebno bolje u odnosu na fhd ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Na toj dijagonali potrebno je gledati ekran sa udaljenosti cca 1.5m da bi se vidjela ikakva razlika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Problem je šta proizvođaći sada guraju 4K u svim dijagonalama, bilo to iskoristivo ili ne. Da je razlika mala baš i nije, normalno preduvjet je imati 4K/60p source a ne ova 1440p sranja sa Jotubea. Tomislav, ako ti se sviđa telka uzmi je, ne brini previše oko 4K i FulHD-a ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Možeš HDMI uključit direktno u TV pa preko optike/čegaveć slat s TV-a natrag u pojačalo? GPU u procesoru ti podržava 4K. No i šta ti ostali kažu - 4K ćeš pogledati nešto sad za probu a sljedeći put ćeš nešto u 4K gledat za par godina ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
TV bi se gledao s udaljenosti oko 2,5 metra, a HTPC je ovaj iz potpisa (i3 4170 s integrušom). Mislim da je to dovoljno da glatko vrti 4k. Ovo što tiki66 kaže sam isto uzeo u obzir, jedini problem je što matična naravno nema optički izlaz pa bi morao nabaviti novu zvučnu. Malo me strah da zvuk i slika ne budu sinkronizirani. A, ima tko kakvo mišljenje o TV-u, nevezano za ovaj problem. Nešto pametnije za uzeti u tom rangu cca 4000kn. Jedini limit je da širina TV-a ne smije biti preko 1m (ormar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
Ovi Androidi u telkama su tek toliko da ga ima, recimo super je za Miracast. Za Kodi nije najbolje riješenje, radit će ali nije to to. Najbolje uzet neki Android player i piknut ga u Pioneer-a, tako nećeš imati problema sa zvukom ili sinhronizacijom. Isto tako ne brini oko 4K slike preko Pioneer-a, Kodi kao takav ima max 1080p izlaz. I savjet, izbjegavaj Philips, ove godine smo već 3 komada vraćali, slika šrot, gubi postavke, spor, itd. Drži se provjerenih, Sony, Panasonic, Samsung. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
E, ova zadnja rečenica mi puno znači... Nemam volje se natezati s garancijama i servisima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|