|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
EXCEL-resursi
laptop sedimca 32bit,2gb ram excel 2007. imam dva excela (30mb,po 70 listova,svaki po 1000redova) koja želim spojiti. kad oba podignem i označim na ovom drugom da sve listove(grupa) kopira na kraj ovog prvog izbaci mi poruku:excel ne može dovršiti zadatak sa rapoloživim resursima itd" probao sa jednom prilikom na tuđem laptopu na brzinu (8gb ram,4,5 ghz) iako nisam provjeravao koja je verzija windowsa,ako je 32 bitna onda možda ne koristi sve,ali to je malo vjerovatno,a radi se isto o excelu 2007.,i opet mi je izbacilo tu istu poruku. zbog toga sam došao do zaključka da je možda problem u verziji excela. 1.da li bi pomogla novija verzija? 2.kad izbaci tu poruku ,ja stisnem u redu...i kopiranje se i dalje nastavlja...meni se čini da je sve kopirano....ali pošto se radi o veliko broju nisam siguran da je sve u redu. da li može biti da je sve kopirano 100% iako izbaci tu poruku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Vjerojatno bi ih uspio spojiti kada bi koristio ugradjene Excel funkcije, za pocetak mi pada na pamet "Data" dio gdje mozes uvesti bilo koje podatke, pa tako specijalno i drugu Excel tablicu. C/p nije bas najsretnija metoda za takvu hrpetinu podataka...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Otvori file po file i snimi kao *xlsb. Probaj kopirati 1. Mislim da ne bi 2. Sumnjam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Zadnje izmijenjeno od: gorkix. 18.05.2016. u 00:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Probaj neki VBA macro koji će kopirati željeno iz jednog file u drugi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
probao svakako i na kraju uspio...i to jedino na način da otvorim oba exela ,na jednom označim sve listove (grupa) i premjestim (ne kopirati) na početak drugog exela....kad se stavi na kraj onda nemože...kad se kopira ili kad se stavi na kraj onda nisu po "njegovom" dovoljni resursi....... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
zanimljivo danas ponovo probao i opet ista greška...ono što sam sastavio prilikom otvaranja pokaže poruku da nema dovoljno resursa .... odem kod prijatelja na računalo sa 8gb rama i ista greška..probao na excel 2010 isto... svaka datoteka od 25 mb za sebe radi,ali kad trebaju zajedno ne može... da li je to korumptirano?....kako to ustanoviti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Instaliraj LibreOffice na kratko pa probaj s njime kopirati da vidiš da li ide. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Excel je optimiziraniji za velike tablice, ili učitava u pozadini ono što nije na ekranu, ne znam. Nego, jel uspio kopirati ili se srušio (zaglavio) kao excel? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
prilikom podizanja oba,procesor i ram su na blizu 100%..i kad izbaci poruku,tad i procesor i ram padnu na 50% i polako završe otvaranje .... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
pa napokon otkriven problem..... na jednom excelu postoji 70-tak listova ,a na prvom listu koristila se formula: =INDEX(LV!$K:$K;MATCH(REPT("Ž";255);LV!$K:$K)) i takve 4 po listu (samo drugo slovo stupca) sve skupa na prvom listu 280 formula.... kad se podižu dva excela (i na drugom je slično) onda se pojavi poruka o nedovoljno resursa zamjenio formule sa : K1:$K1000;MATCH(REPT("Ž";255);LV!$K1:$K1000)) i mogu se dizati oba ,i spajati bez problema..... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|