|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Dobar seedbox
Pozdrav, ima netko preporuku za neki dobar (a povoljan) seedbox. Trebalo bi mi da si što povoljnije navučem što veći upload promet (par Tb) na 2 privatna torrent sajta pa da sam miran neko vrijeme što se tiče ratia. Seexbox nisam nikada koristio no vidim po forumima da su ljudi obično super zadovoljni rezultatima pa reko da probam i ja jer sa svojim superbrzim internetom i uploadom od 0.5 Mbps sve što mogu je samo ban pokupit na privatnim torrent trackerima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja koristim box4seed i prezadovoljan sam. Mjesecno 8€ + 2€ VAT, 650gb prostora, down/up 1gbps sa 5 usera na serveru. Dozvoljavaju i public trackere. Odlicna podrska, kada sam slao neke upite odgovarali su mi u roku par minuta. Ima i jeftinijih boxeva, ali s dosta manjim prostorom i manjom brzinom i naravno sa zabranom public trackera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ajd mi objasni kako to točno funkcionira? Mislim kako povežem sa svojim accountom na private trackeru? Ovo što kažeš da imaš 650 Gb prostora to znači da na tom virtualnom disku možeš 650 Gb filmova/glazbe skinuti na njega pa potom te fajlove seedaš dalje (što je u biti poprilično puno prostora), fajlove možeš normalno brisati i stavljati nove i sl? Koliki ti je maksimalni promet koji smiješ share-ati mjesečno sa njihovog servera i možeš li taj jedan seedbox account koristiti na više torrenta? Što znači 5 usera na severu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja sam koristio i ove http://www.xirvik.com/shared_servers.html nemam zamjerke, plačaš tjedno ili mjesečno |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
1. Ne povezujes nista nego stavis u sig da koristis seedbox ili javis staffu ako to pravila trackera zahtjevaju ili ako tracker vec ima da u svom profilu oznacis da koristis seedbox. 2. Imas 650GB prostora na HDD-u i radis sa njime sta god hoces, doslovce kao da doma skidas na svoj HDD. 3. Maximalan promet ovisi o politici davatelja seedboxa tj servera, najcesce je 1-5TB mjesecno odlaznog prometa, dakle upload na trackere. 4. Nema veze koliko trackera imas, mozes i na 20 ako ti treba ali vidit sa davateljem usluge dali smijes na apsolutno sve trackere ili samo privatne. 5. 5 usera na serveru znaci da vas 5 djeli jacinu procesora, kolicinu memorije, I/O hard diska te brzinu. U globalu to znaci da ako 2 kreiraju jedan veliki torrent a druga 2 nesto masno skidaju tvoj slot ce se vuci ko krepana macka dok netko od ove 4-vorice malo ne ohladi... 4 usera je po meni neka maximala da moze bit na serveru i mora biti neki proc od i3 pa nadalje jer bas da ce svi odjednom navaliti mala je vjerovatnoca s tim da opcenito jako tesko ces ikada slati nekome nesto brze od 25-35Mbps tak da 1Gbps na 4 se da podjeliti a 5 i vise zalazi vec u problematicne vode. Takodjer ovisi i skim djelis sto nemozes znati nikako osim ako ne uzmes seebox od nekog "domaceg".. 1 uploader vrijedi kod 3 obicna usera, dakle neka se od tih 5 nadje 2 uploadera nema tu kruha jer ce server stalno nesto cekirat i proc mora biti na 90-100% vecinu vremena. O tome da HDD nema sanse to pratit necu ni pisat... Uglavnom mos proc odlicno a mos mjesec dana spominjat pretke davatelju usluge, tako to ide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Dobar seedbox
Mogu reći odlične. Znači server je na 1Gbps down/up sa 5 usera, a ja sam u downloadu max postigao 80MBps dok sam u uploadu max 25MBps. Naravno da to ovisi o peerovima, do sada na ovom boxu još nisam imao priliku uploadati na toliko leecheva da bi mi potegao iznad ovih 25MBps, ali vjerujem da bi išao lako i preko toga. Stručan si pa ćeš razumijeti razliku b i B, no zbog onih koje bi moglo zbuniti b=bit, B=byte Citiraj:
![]() 1.) Na trackeru ne povezuješ nikako, znači tebi se instalira torrent klijent na seedbox i kad nešto skidaš samo skineš torrent file na pc, ulogiraš se na torrent klijent na seedboxu i otvoriš ga u tom torrent klijentu. 2.) Da, 650GB je tvoj prostor koji dobiješ i na njemu radiš što hoćeš (brišeš, pišeš, skidaš, seedaš, renameaš, itd.) 3.) Maksimalnog prometa koji smiješ odseedati nema, dakle neograničeno. 4.) Možeš seedbox koristiti za koliko god torrent trackera hoćeš. 5.) 5 usera znači da 5 ljudi dijeli taj server s tobom. Znači radi se o jednom pc-u na kojem je recimo hard od 4TB i svako od vas 5 dobije po 650GB prostora. E sad, dijelite također i internet, znači ako je kao ovdje 1Gbps down/up brzina to znači da 5 usera dijeli tu brzinu s obzirom da ste na istom kompu jel. Znači ako recimo jedan user uploada film brzinom 20MBps, ostaje još 105MBps u uploadu koja ova 4 ostala mogu povuć. Malo ti to sve laički objašnjavam pošto neznam koliko se razumiješ u sve to pa nemoj zamjeriti ![]() EDIT: vidim da me silver preduhitrio dok sam pisao ovaj odgovor ![]() Zadnje izmijenjeno od: Laszlo. 10.04.2015. u 22:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
hvala silver_tip na detaljnom odgovoru ![]() u principu ono što sam ja sebi "zamislio" u glavi je da jedan mjesec uzmem taj account i nabijem po 2Tb prometa na svakom accountu (imam ih 2) i to mi je sasvim dosta za iduće 2 godine normalnog skidanja sa tih trackera bez bojazni o ratiu. ![]() p.s. što ako postavljam recimo novi film na tracker, mogu li ga postaviti prvo na taj svoj server pa onda nekako "spojiti" na torrent i pokrenut seedanje ili ne? pitam jer u principu najveći promet na private trackerima ode na najnovijim torrentima u prvih 10tak sati, kako vrijeme prolazi tako ga i manje ljudi žele skinuti pa bi bilo dobro kada bi se recimo film koji želim podijeliti mogao staviti prvo na taj disk od seedboxa pa onda od tamo podijeliti sa drugima po nekoj divljoj brzini nego da ga uploadam sa svojom brzinom ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nego, ovo što si reko da na box4seed imaš 650Gb prostora, jel i to dijeliš sa 5 ili ne? Nekako brijem da ću večeras upiknuti jedan account tamo. Jel odmah aktivan? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa dok to sve obavis izaci ce jos 3 nova filma.... No recimo da na xy trackeru je izasao neki dobar film i skines ga na box... kreiras na tom istom boxu torrent za neki drugi znj tracker i jednostavno ga upas na taj znj... Napravit ce se recheck materijala i eto tebe u seedu na obadva trackera... I onda dodjem ja, vidim neko upo dobar film, skinem ga na nekom drugom trackeru i priljepim se na tvoj torrrent pa ga seedam i ja a posto imam brzi box pokradem ti pol prometa ako ne i vise ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Pa tak i funkcionira ![]() Ajmo opet: seedbox = računalo Ti skidaš na seedbox i tamo imaš XXX prostora. Kasnije si povučeš lokalno ako ti treba to što si skinuo, ak ti ne treba jer si samo skinuo da si buildaš ratio .... obrišeš. Al ak će tebi 2 TB bit buffer dovoljan za dvije godine .... nisam siguran koliko ćeš uspjet u samoj izgradnji ratia jer ti puno ovisi o trackeru i konačnoj količini korisnika po fajlu. EDIT: šta je ovaj silver brz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Dobar seedbox
Ne dijelis ovih 650GB, to je tvoje u potpunosti ![]() Sto se tice stavljanja necega na tracker isto mozes bez problema, znaci uploadas na svoj box, na boxovom torrent klijentu napravis torrent i samo piknes na tracker koji hoces. EDIT: opet me silver pretekao haha |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
Takav mi je i server, brz ![]() Sala, no zanimljiva mi rasprava tj. upiti jer prije sam masovno rentao seedboxove koje sam sam slagao. Sad furam svoj server jedno 3g i tak... lagano, imam usera ili 2, kako kad procjenim da imam mjesta na serveru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ok super, sad kužim, barem ovo osnovno. Na box4seed.com piše da podržavaju HTTP i HTTPS protokol, znači li to da ja mogu jednostavno samo preko browsera downloadati i uploadati fajlove na server, bez ikakve instalacije ičega? Pitam iz razloga što na poslu imam 100/100 Mbps no pošto nemam administracijske ovlasti ne mogu ništa instalirati na komp no mogao bi mi taj internet poslužiti za skidanje ili uplodanje stvari na seedbox server ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Trenutno sam na seedhost.eu 10 Gbps down/up no u praksi normalno nije tak, manje je, makar download potegne do 190 MB/s al on mi je i nebitan, bitniji mi je upload. Cijene su iste skoro, koji euro razlike, no box4speed mi je zanimljiv jer ima unmettered traffic dok na seedhostu mi je limitiran upload (promet jel). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Dobar seedbox
Citiraj:
Ja sam isao isprobati ovaj box4seed zbog prostora na driveu posto mi treba malo vise, a svi drugi koje sam gledao su za te novce nudili puno manje prostora. Koliko ti imas na svom? @jacobbb - ne usudim ti se odgovoriti da me silver opet ne pretekne pa ja ispadam spamer ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
preko browsera se dakle ne može skinuti bez ikakve dodatne instalacije kojekakvih aplikacija? jesi probao? i ne vidim nigdje na stranici koja im je razlika između Basic Box i Series Pro 5 paketa, oba su 8 eura, na prvom ima 650Gb drugom 500Gb .. da li je na drugom jača konfiguracija? Ne vidim nigdje na samoj stranici da piše koja je razlika, meni ne treba 650Gb, 300 mi je uvrh glave tako da bi uzeo ovaj Pro ako je brži server u pitanju |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
https://www.seedhost.eu/seedboxes.php Od ovih box4seed mi je zanimljiv Series Pro. 1000GB 15 eura i koliko vidim ne dijeli se server. Čak i dedicated seedbox je okej. 900GB za 15 eura |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Dobar seedbox
Citiraj:
Ma dobri su skroz ![]() ![]() edit: sutra kontaktiram staff, sad sam preumoran, pa ih priupitam ove neke detalje i razlike izmedu basic i pro paketa Zadnje izmijenjeno od: Laszlo. 11.04.2015. u 01:49. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
SVE se dijeli osim ako nije u pitanju dedicated server ! To sto je PRO samo znaci da se manje djeli, pa zar zbilja mislite da bi netko pravio solo box na solo serveru od 1TB i to dao za 15€ ?? Sto se tice dedicated seedbox-a to znaci SAMO da taj slot ima svoju IP adresu kao jedinstvenu, dakle samo ste vi solo na toj IP adresi slota gledajuci prema trackerima a opet se sve ostalo dijeli ! Dakle da razjasnimo, apsolutno SVI seedboxi se djele osim onih koji su zapravo dedicated serveri a davatelj usluge je od istog napravio seedbox i kao takvog ga prodaje no onda PISE cjela konfiguracija tipa: Procesor Kolicina memorije Velicina HDD-a itd... itd... I ne kosta 15-16€ jer bi davno svi propali. Recimo ja odavde uzmem server. https://console.online.net/en/order/server Dedibox Classic 2015 za 30€ Platim jos napamet pricam sad oko 2€ po IP adresi na serveru ajd neka 5 IP adresa zakupim i znaci server me izadje oko 40€. Slozim VPS na tom serveru i imam 5 dedicated seedbox-a tj. ILI imam 5 VPS servera na tom jednom serveru ! Znaci kad vidite "5 users/server" to znaci da je zapravo vjerojatno u pitanju VPS 1 server od xxx VPS servera na glavnom serveru. Svakakve kombinacije su moguce, doslovce recimo mogu uzet server od 10TB, podjelit ga na 5 VPS-a i onda recimo na 2 VPS-a uzet IP adrese i prodavat ih pod dedicated seedbox pa sad racunajte koliko se to djeli. Cak vam mogu dati SSH pristup "serveru" a da blage veze nemate da je to zapravo VPS server. Imate ovaj dedi server za svega 6€. Dedibox SC gen2 Nano U2250 1.60GHz 2 GB 1 x 500 GB SSHD 1Gbps/sec http://www.online.net/en/dedicated-server/dedibox-scg2 Dakle to je bas server solo i za JEDNOGA korisnika za seed i download je ok, ako ste uploader malo teze ide cekiranje ali ide... no ponavljam za jednoga je ok i sami ste. Malo googlanja i slozi se seedbox i sami ste ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Evo dobio sam odgovor iz box4seed.com o razlici između Basic Box i Series Pro 5 servera (oba za 8 eura) Citiraj:
A za pristup fajlovima preko browsera - odgovor je negativan. Kaže lik da se samo i isključivo preko FTP clienta može pristupiti fajlovima. Ne kužim što im onda znači ona HTTP/HTTPS podrška što stoji ispod svakog paketa? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Fresh Juice
|
Kako bi pristupio filmu ili nekom fajlu preko browsera? Ti dobijes ruTorrent (ili neki drugi klijent tipa Deluge) i s njim skidas torente i seedas. Ako zelis fajl koristiti moras ga skinuti na svoj PC. Normalno, seesbox mozes koristiti i kao backup. Stavis svoje fajlove gore i ostavis ih, ne dijelis ih. HTtp/https podrska znaci za klijent kojem pristupas. To su sve redom torent klijenti. I citao sam iskustva za taj box4speed i nisu neka iskustva tak da odustao od razmisljanja da predjem na njih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Nego sad sam se prije 30tak minuta regao tamo, nisam još nikakav mail od njih dobio osim od paypal-a da im je uplata sjela. Trebam li čekati da mi pošalju taj ruTorrent? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
Jesi oznacio pri instalaciji rutorrent addon? Ako nisi zatrazi sad naknadno kroz support. A za fajlove sa servera uvijek moras koristiti ftp klijent, drugacije nejde. Ali dao sam ti gore prijedlog koji bi ti pretpostavljam odgovarao s obzirom na stanje ono na poslu. To ti je sasvim dobro rijesenje po meni, portable ftp klijent na usb i samo sibaj na poslu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Gle, moze se otic na tab Files i ima opcija "Get File" ali sve ok ako je to neki film u mkv, dvd ili iso kakav no ako je folder sa 8462 flaca itd... svaki taj treba tako pojedinacno skidat. Znaci moze se iz sucelja ali ne foldere nego pojedinacne datoteke u istima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Fresh Juice
|
Samo to što često ni ne radi najbolje baš. @Laszlo - pošaljem ti na pm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Vrlo zanimljiva tema, iz perspektive mene laika ![]() Pitanjce: ima li kakve šanse da je taj bandwidth alociran svakom korisniku posebno, dakle, da je aktivan neki QoS? Jer koliko sam shvatio, đabe ti 1 Gbps, ako ti ostali koji s tobom dijele box pojedu 900+ Mbps. I drugo pitanjce, može li se box koristiti i npr. za streamanje tv programa ili slično? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
2 vam eura, 2 tam eura, 8 za account i eto nas već na 12 eura .. taj addon će mi samo služiti za box4seed pristup, ili ću ga i kasnije moći koristiti na eventualno drugim seedbox-ima ako ovaj budem mijenjao? ![]() Nego, pokušavam kroz control panel dobiti ponovno opciju za download tog addona ali ne dopušta nigdje, izbacuje mi "No Addons Available for your Products & Services", ili da jednostavno njima pošaljem e-mail ![]() edit: brijem da mi ipak još nije aktivan account, piše "pending" pa vjerojatno treba čekati xy sati da oni ga kreiraju prvo ![]() Zadnje izmijenjeno od: jacobbb. 11.04.2015. u 15:56. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|