Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.11.2005., 18:31   #1
Roller
Premium

Datum registracije: Nov 2003
Kud to sve ide...

Evo jedne rasprave i zapažanja koja je mogao zamjetiti svatko tko igra igre na kompu više od 4-5 godina.
Negdje 2000. godine sam imao P3 500MHz i TNT2 karticu i sve su igre doslovno letile na tadašnjim "overkill" rezolucijama 1024*768 i 16bitnoj boji. Dolazi RTCW u kupujem GF2 karticu, sa istim procom, igra opet radi fenomenalno, s obzirom da je tada GF2 koštala oko 1000Kn, a mogla je zavrtit sve igre u super framerateu na punim detaljima, i još se na njoj igram idućih godinu-dvije, i radi UT2k3 se prelazi na kartice sa podrškom za dx8. To su sve više-manje bile jeftinjave, 1000-1500KN kartice. Dakle, mogao si sa prethodnom generacijom high enda vrtit bilokoju igru sa nekim imalo solidnim procesorom. Još tada je ATi radio dosta drukčije kartice, R7000, R7500, R8500 koje su bile dosta skupe, a konkurentske geforceice su nerkako znale bolje iskoristiti i snagu procesora, pa je jedna GF2 radila dosta bolje od R7000 na istoj platformi. No to sad i nije toliko bitno...

Priča se nastavlja tako da sad na prošlogodišnjoj high end kanti od 1000€ nemožeš zaigrat nove naslove na punim detaljima.
Baš danas idem instalirat FEAR, a jučer sam instalirao Call of Duty2. Poražavajuće...
Kanta: Athlon64 Venice 3200+ @ 10*235, sinhrono s memorijom, 1GB Kingston memorije, Asus v9999 GE otključana na 16*1, 6 i ocana na 420/1200...komp definitivno rula, nije sad 3Dmark uopće bitan, al vrati zavidne rezultate.

FEAR: 1024*768, puni detalji, bez FSAA i ostalih điđa miđa: jedva 50fps, al se zna skrhat na 20 na trenutke.

CoD 2: DX9 rendering, maks postavke, 1024*768...ma sramota, a komp zvijer (navodno).

Sve je to lijepo, daješ zadnju lipu iz novčanika, te za hladnjak, te za grafičku, itd itd i platiš 2-3 puta više nego što bi platio prije 4-5 godina, a ne možeš uživat u punim detaljima.
Za godinu-dvije ćemo bit sretni ako mognemo pokrenut operativni sustav sa svim uključenim opcijama na računalu od 1000€.
Roller je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 18:35   #2
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
pa nisi valjda mislio da ces uvijek davati iste pare i raditi isto...c c... silly you.
a dolazi i kartica za fiziku i sli i cs mod...
pa ne bi bilo u redu da ne utucemo svi josh koju tisucicu da zavrtimo par igara...
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2005., 18:42   #3
Roller
Premium

Citiraj:
Originally posted by atha
pa nisi valjda mislio da ces uvijek davati iste pare i raditi isto...c c... silly you.
a dolazi i kartica za fiziku i sli i cs mod...
pa ne bi bilo u redu da ne utucemo svi josh koju tisucicu da zavrtimo par igara...
Ma lijepo si ti to sročio, nije to meni toliko ni bitno, jer ne igram singleplayer, al bar bih želio zavrtit multiplayer na višim rezolucijama i detaljima...u biti samo me fuckin' CoD 2 razljutio, jer ne možeš normalno na 1280*1024 i high detaljima prošetat ni mapom Carentan a da ne gledam slideshow. A gdje je tek situacija da bude 20 igrača u mapi...da nišanim možda preko pola mape na 640*480? Ma fuj...
Multiplayer zahtjeva minimalno 70ak fps, i to najmanje...
Staro 06.11.2005., 20:09   #4
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Sad sam zaboriavio na onaj update koji sam mislio, neki socket 939. sli sistem sastavit, te čekam da dođe fuckin' PPU i neka nova generacija shadera i socket M2 i DDR-ne-znam-ni-ja-koji i da pljunek kilu € za cijelu priču i budem miran bar godinu dana, a kad se sjetim, pa ako nisam 3 godine imo GeForce2 MX/400, skup plaćen hardware, i igre su letjele....a sad, nitko ni ne pokušava optimizirat igre, bacaju se na tržište na pola gotove igre sa većom bug-listom od Windowsa milenium.....damn....di su onda dobra stara vremena, i kontra na amigi?
GoGzS je online   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 20:09   #5
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Gle sve ti je to biznis.

Pa do prije nekih dvije godine se sutjelo da industrija igara je zapravo financirana industrijom grafickih a dolaskom doom-a3 i half life-a 2 se to jaaaaako ljepo vidi.

Tako da dok god ljudi budu kupovali do tada ce oni stavljati vece cjene, kada ljudi vise nece kupovati state of the art tehnologiju nego ce stati i reci e pa nedam tolike pare za tu igru onda ce se i proizvodjaci igara malo spustiti na zemlju.

Cisti primjer je npr igra quake4 koja koristi isti engine od dooma3 ali je engine dodatno optimiziran i radi na duplo bolje od dooma na istom stroju. A zasto ? Zato jer se igra treba prodati jer ona nije radjena kao doom3 samo radi pokazivanja engina nego je radjena da bi se pobrale pare na njoj.

Uglavnom ja sam sebi rekao NIKADA nebi dao vise od 1500kn za graficku, jer smatram da je sve vise od tog iznosa puno previse i neopravdano.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 20:26   #6
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Proizvođačima nikad dosta para ,proizvodnja je sve jeftinija ,a cijena proizvoda stalno raste ,tako će i biti sve dok ljudi kupuju ,a vidiš i na ovom forumu u sigovima da čim izađe nova generecija bilo čega da se ubrzo nađe u skoro svim sgiovima ,a proizvođači zadovoljno trljaju ruke
A ruku na srce mi nećemo tako brzo prestati kupovati ,jel je to više kao ovisnost ,naprimjer ja nemrem biti više od jedne generacije u zaostatku za tehnologijom
Staro 06.11.2005., 20:49   #7
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Broken Arrow

A ruku na srce mi nećemo tako brzo prestati kupovati ,jel je to više kao ovisnost ,naprimjer ja nemrem biti više od jedne generacije u zaostatku za tehnologijom
To što ne mogu, perem socket a već 4 godine, prvi chipset KT266.....i nepada mi napamet uzet neki socket 939. kad je M2 na vratima, a sad mi se za mjesec dva ni ne žuri, nego kad prelazim onda ću preć kako bog zapovjeda i opet 3-4 godine.....to što sam ovisan, pih, glavno je da radi, a bome radi, i ja zadovoljan...
Staro 06.11.2005., 20:56   #8
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

Citiraj:
Originally posted by GoGzS
To što ne mogu, perem socket a već 4 godine, prvi chipset KT266.....i nepada mi napamet uzet neki socket 939. kad je M2 na vratima, a sad mi se za mjesec dva ni ne žuri, nego kad prelazim onda ću preć kako bog zapovjeda i opet 3-4 godine.....to što sam ovisan, pih, glavno je da radi, a bome radi, i ja zadovoljan...
Sa takvim razmišljanjem neš nikada nešto novo kupiti jel se uvjek iščekuje nešto novo i bolje
Staro 06.11.2005., 20:58   #9
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
GoGzS dobro razmišlja,bolje malo pričekati novi socket nego ovaj koji će postati "obsolete". Ionako mu sadašnji komp daje i više nego dobre performanse.

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W
Swarm dude je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 21:06   #10
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Broken Arrow
Sa takvim razmišljanjem neš nikada nešto novo kupiti jel se uvjek iščekuje nešto novo i bolje
Hoću, hoću, tako je bilo kod frenda sa PlayStationom, ja mu reko, sačekaj dva tjedna doći će dvojka, on sačeko i kupio dvojku, planiro sam si složit sistem oko socket 754 i stavit dvije 6600GT ili 6800-tke u SLI i nekog ludog semprona64, sve naklokat i amen, li kad vidim da će doć socket M2, DDR2, PPU.....onda ću rađe pričekat 2 mjeseca, igrat na 1024 sve na medium, a kasnije uživat, nego da za pola godine plačem kako mi treba ponovo 5k kuna za novi update....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.11.2005., 21:08   #11
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Socket A i agp su definitnvo umrli , ali daju odlicne performanse kad se uzme u obzir starost i cijene. Mene je vuklo prijeci na 754 i Semprone 64 i pci-e , ali i ovo sad me zadovoljava , sve odradi cisto lijepo , tako da ima vremena . Mora se dobro amortizirati . A onda kad sve izadje novo , uzeti sa saku kuna 939 i uzivati
Router je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 22:06   #12
4444josip4444
Premium

4444josip4444's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Sve je to politika, igranje na računalu postaje preskupo, već i je.... video igre su svakim danom sve zahtjevnije kako bi nas naterale da kupujemo novi hardware potkupljene raznim proizvođačima, velike video kuće se ne mogu tomu oduprijet jer je konkurencija prejaka, ako ti nećeš bude netko drugi da mu piše "run great on" il "men to be...." itd.... ljudi koji se igraju na računalima znaju zašto to čine.... da sad ne nabrajam u čemu računala, prvenstveno stolna vode nad ostalima u tom području zabave "novog" doba.... većina ljudi na ovom forumu to zna.... stvari poput visokih rezolucija, velikih monitora, miša od kojih 500kn, velikih diskova po par komada u stroju :-), puno mhz i gb, internet.... ma mogu ovako do sutra, još i "taj" wireless.... stvari koje nam uljepšavaju život i čine nas zadovoljnijima.... realno gledajuć pc je uzeo zamaha u video igraćoj industriji, pc više ne služi samo poslu već i zabavi koja se masno naplaćuje i tko hoće da bude koliko toliko u korak
s njom morat će to i platit.... svi mi tu znamo zašto se ne igramo na konzolama.... glupo mi je to nabrajat jer je to ljudima ovdje poznato al neće to bit još dugo tako.... dolaze konzole koje će koštat kao malo solidniji pc, moći će se koristit minimalno 3 godine a da budu aktualne, imat će wireless, moći će se spajat na internet, uglavnom "multiplayer na daljinu" će doć do izražaja.... neće bit stvari poput štekanja, rušenja, neće da radi i ostalih vrlo poznatih problema, dođete, upalite konolu, stavite vaš backup disk i igrate se do mile volje sa frendovima preko wirelessa, jednom rječju mirni ste 100% 3 godine sa jednom konzolom koje više i nisu tolko sakati poluproizvodi.... ko da se da programerima prilagođavat raznim proizvođačima hardwarea za koje treba uvjek nešto novo radit i prepravljat, ovako će imat standarde i moći će se posvetit izradi igre a ne nekog smeća koje ždere cjeli pc, lijepo izgleda i završi nakon 4-5 sati igranja....vjerujem da će pc u ne toliko dalekoj budućnosti služit svemu samo ne igranju....pc će bit središte kućne multimedije, telefonije, financija, , "sve će se moć od kuće".... a konzolama će pripast video zabava..... ovo je samo moje razmišljanje, i što se mene tiče kupujem xbox360 il ps3, ovo više nema smisla....
nikad nisam napiso ovako velik post, sorry na dužini
4444josip4444 je offline   Reply With Quote
Staro 06.11.2005., 22:47   #13
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Evo moja grafa je state of the art, najmodernija tehnologija!

Ja kupujem nove komponente samo onda kad u tome vidim velikog smisla...do pred godinu i pol sam bio na starom celeru 500, a ploca mu je bila natrpana sa svim i svacim..nije vise nista stalo na nju osim u stari ISA slot

Bolju grafu cu kupit kad budem igrao neke ige za koje mi treba. I vjerojatno necu dat preko 1000-1500kn za nju. Memoriju cu vjerojatno kupit prvu, i to ne zbog igri nego zato jer je jeftina i zato sta ce mi CAD programi radit bolje. Eto Totalna je glupost kupovat najnoviju tehnologiju samo zato sta moras imat najnovije. A to sta ne radi sa max detaljima ensto..zaboli ne dzon, ima opcija da se smanje detalji odbijam biti ovca! :clap:
JC Denton je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2005., 14:03   #14
illuminator
waiting for a new rig

illuminator's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Originally posted by JC Denton
Evo moja grafa je state of the art, najmodernija tehnologija!

A to sta ne radi sa max detaljima ensto..zaboli ne dzon, ima opcija da se smanje detalji odbijam biti ovca! :clap:
:clap: :clap: na istoj smo valnoj
i ja perem mx-icu i živciram me samo zato što nema barem1.0 vertex shadere da opržim colina 2005, i to je to, svejedno si nebih ni mogao priuštiti biti u koraku s tehnologijom (pogotovo danas kada je to sve otišlo van granica)
illuminator je offline   Reply With Quote
Staro 08.11.2005., 14:45   #15
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Originally posted by Router
Socket A i agp su definitnvo umrli , ali daju odlicne performanse kad se uzme u obzir starost i cijene. Mene je vuklo prijeci na 754 i Semprone 64 i pci-e , ali i ovo sad me zadovoljava , sve odradi cisto lijepo , tako da ima vremena . Mora se dobro amortizirati . A onda kad sve izadje novo , uzeti sa saku kuna 939 i uzivati
da ne govorim kako se moja konfa fino krpa sa sada sadasnjim igrama i aplikacijama....
atha je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 08:54   #16
Paske
Ekspert iz sjene ...
Moj komp

Paske's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ja kupujem ....
Paske je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 10:52   #17
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by Paske
Ja kupujem ....

Jel možeš.
Staro 09.11.2005., 12:15   #18
komer
motocross
Moj komp

komer's Avatar

ja ne kuzim kako mozete igrati sa svim detaljima,ono meni kada je sareno onda mi je muha i nemrem igrat...blazeni ut99 koji ima ukupno 5 boja,sve su ostalo nijanse....a jebo sta fali rezi od 1024*768?kakvi puni detalji?ja u zivotu nisam nikada stavio na full detanje niti ukljucio aa i af...jebiga,ne kuzim vas,vi mene itd...dan danas imam gf3 koja vuce AA na solidnih 50-60 fps-a na normal i to mi je dosta...vrti i ut2k4...a sad kad se malo popravi financijsko stanje uzet cu neku 6800 ili nesto u tom rangu i opet cu bit miran,a za par soma € radije kupim auto,nego komp koj ice za godinu dana bit ajmo rec "sranje" jer ce ga nove stvari pregazit...vise nismo u vremenu kada je 133mhz bio 3-4 godine jeben proc,ono 166mmx je bio onda najjaci kada sam ja uzo 133 i sluzio me je bez problema...a sad ko voli nek izvoli,nek trosi $$$,ako ima,jer svako krpa kraj s krajem kako moze...

edit:a kad gledas nije li malo bezveze dat 3000-4000 soma kuna za proc,memu i plocu samo da ti super pi 1mb bude oko 2x.xxx sekundi...malo pretjerivanje i preseravanje!
komer je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 12:28   #19
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Za par soma eura imaš relativnu krntiju od auta (u odnosu na tržište, naravno), a zver od kompa.

+auto troši gorivo, servis, dijelove, ulje...pogotovo neki stariji kakvog bi ti uzeo za par soma eura

Ne može se to uspoređivati...
Staro 09.11.2005., 13:40   #20
junkieee
Premium
Moj komp

junkieee's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by Beren
Ne može se to uspoređivati...

Samo razmisli sta ti vise treba i sta je korisnije u zivotu?
Tebi kao osobi koja radis kao informaticki novinar i ne znam sta je potreban komp, i to po mogucnosti novi. A sad uspoređivat korisnost auta i kompa ti bas i nije isto.
junkieee je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 18:15   #21
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ma ide mi na zivce sve to, nemam nis protiv da izadje igra koju najnoviji hardware nemre vrtit, al onda nek' gadura na nekaj i lici, a ne ono nije nam se dalo a i xxxx nam je dao gro para da u engine uvrstimo funkciju koju podrzava samo njegov proizvod.
Ne ljutim se npr. na FEAR, nit' bum se ljutil na novi Morrowind, ali npr. CoD2 me je malo isfrustriral...
Kaj je najgore od svega, za ovu grafu koju sad imam sam izvrtio gro kombinacija i cak se izlozio i pretjeranom trosku i onda skuzim da kad uspijem odigrat nekaj 2h u komadu - mrak.
Al ocu da mi tih 2h ide, a ne da steka
Brain32 je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 18:24   #22
Skippa-150
tualatin maniac

Skippa-150's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
meni je sasvim dovoljna moja konfa za sve živo..net.pržit,slušat mjuzu. ripat filmove,skidat s neta 0-24 non stop,pisat, a tu i tamo zaigrat neš....stvar je u tome ako ti nisu igre bitne 1000mhz će ti bit sasvim dovoljno
Staro 09.11.2005., 18:38   #23
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Originally posted by Skippa-150
stvar je u tome ako ti nisu igre bitne 1000mhz će ti bit sasvim dovoljno
U masinama koje su slozene bolje nego PiCek, i 300MHz je vise nego dovoljno, cak i za sve igre.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 19:49   #24
Roller
Premium

Citiraj:
Originally posted by Bubba
U masinama koje su slozene bolje nego PiCek, i 300MHz je vise nego dovoljno, cak i za sve igre.
To je već druga rasprava...
No, usko vezano uz to je i činjenica da 2 jednaka računala kod različitih vlasnika mogu skroz drukčije radit. Ne mislim pritom na tweakanje windowsa i sl. ili overkloik, nego samo na činjenicu da nekad znatno sporiji komp radi dosta brže u praksi od nekog znatno bržeg i naprednijeg.
Primjer: na LANu svi imaju jednak ping i nema opravdavanja da je nekom mreža u komi, al eto, meni se dešavalo da mi prije loada mapu sa XP-M/1GB/9800 nego likovima koji su imali bijesne pile, Venice 3000+@nebesima/1GB/6800GT@nebesima i sl. premda ekipa ima 2-3 puta bolje rezultate benčmarka i duplo veći framerate
Staro 09.11.2005., 20:09   #25
Gladius-
Premium

Gladius-'s Avatar

Datum registracije: Jun 2005
ding ding ding rjesenje uzmite sada konzolu (xbox360 ili ps3(bolje jer nije microsoft za 2.5-3000 kuna i mirni ste 4 godine. I mozete isto kupovat originalne igrice ili se bavit ''crnom magijom'' pa ih kupovati jeftinije :burn: jednia stvar sta je bolja na kompu su strategije i fpsi(na netu) oala
Sada na vama je dal ste vise social guy ( net igre makar i to ima na konzolama ili ste vise single player guy. A pristojan komp vam je dosta za vecinu drugih stvari osim igrica...
Gladius- je offline   Reply With Quote
Staro 09.11.2005., 21:03   #26
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

PS3 će držat sigurno 10 godina (doslovno 10) ako ne i više, sa hardwareom koji ima, Cell procesor, RSX grafika i te điđamiđe, može se dobit "pristojna" grafika i do yaya fizika, i ne-znam-ni-ja-šta.....ma, sve više i više razmišljam tako nešto uzet....ali sam casemodder pa mi žao ostavit PC....a pogotovo zbog igranja u mreži i na net-u.....još sad kad bude gathering.....mmmmm....
Staro 09.11.2005., 21:41   #27
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Jooooj, kak vi brijete.

Cell procesori su sami po sebi relativno slabi. Kaj mislite zakaj ih ima 3 u konzoli za relativno sitnu paru. Ista stvar je i s grafičkim procesorom. To kaj će bit unutra će PC grafika nadjebat u roku od godinu dana.

Igre će se na konzolama vrtiti dobro zato što su napravljene i optimizirane specifično za hardver koji u njima. Dakle, dvije godine kasnije, proizvođači igara za PC implementiraju nove i buduće feature koje nudi tadašnja/buduća platforma, a igre za konzole se i dalje programiraju za staru platformu.
Staro 09.11.2005., 21:48   #28
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Al moraš priznat, impresivno izgleda na papiru, a i screenovi iz igara nisu loši
No, nema strategija i FPS-ova bez miševa i tastatura....
Jednom PC zauvjek PC....
Staro 09.11.2005., 22:45   #29
Air Force
srkalo

Datum registracije: Feb 2005
eo ja baš instalirao CoD 2 i baš me iznenadilo kak sve lijepo radi i lijepo izgleda,
odmah povisio rezoluciju na 1024x768 i ostalo nisam ništa ni dirao
čini mi se da je igra dobra
Imam tualtina1.3@1.7, 512 sdrama, 9200se
Air Force je offline   Reply With Quote
Staro 10.11.2005., 00:09   #30
Brain32
Premium
Moj komp

Brain32's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
eo ja baš instalirao CoD 2 i baš me iznenadilo kak sve lijepo radi i lijepo izgleda, odmah povisio rezoluciju na 1024x768 i ostalo nisam ništa ni dirao čini mi se da je igra dobra Imam tualtina1.3@1.7, 512 sdrama, 9200se
E, sad ak oces okusit malo slideshow, baci igru u DX9 mode, pa ces vidjet o cem pricamo
Brain32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno