|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Tp-link TD-W8901g router od optime
Pozdrav, trebao bih malu pomoc oko rutera Tp-link TD-W8901g, kolega ima kroz cijelu kucu razvucen 1 LAN kabal koji mu ide u optiTV, nakon sto sam prikljucio switch i dodao jos jedan kabal u sam televizor radi interneta naravno neradi. Cilj je preko tog jednog Lan kabla dat mogucnost optiTV-u da radi svoje i televizoru da ima pristup internetu. Dali se ikako moze napraviti da ruter na sva 4 (ili bar jedan) porta daje mogucnost za optiTV i internet? Hvala unaprijed ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Naravno da ne radi internet na tv, kod tih routera su po 2 Lan za internet i 2 za IpTv, trebaš napraviti ili nabaviti 2 X ovakva adaptera > http://www.protis.hr/products/detail...j45-f-utp/9202 ima i kod drugih trgovaca, ovaj mi je u linkovima, kod ovog će ti trebati i 2 kuplera tj. Ž/Ž adaptera, poanta je da se Lan kabel "podijeli" u dva 100 Mb, po jednom mu pošalješ internet a po drugom IpTv, ima točno pravilo / princip kako se spaja tj. kako se tada spajaju žice / parice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Nisam bas siguran da ce to sa adapterima upaliti no moze po jednom lan kablu imati sve. Ako se ne varam za tv treba 2 parice i 2 za optitv, lan ima 4 parice. Znaci na oba kraja rasturiti kabl i zakrimpati po 2 parice na 2 konektora, to i na drugom kraju i voila. Trosak 18kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Mislim da je poanta da predlozeni adapteri upravo to i rade, ili bi bar trebali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa napisao sam da napravi sam ili neka kupi gotovo, predloženo radi 100%, u svakom slučaju mora dorađivati / nadožuntavati jer nije dobro da su parice raspetljane a isto tako ako ušteka u IpTv box opet treba "produžetak" do u tv. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Ma poanta je sa tim adapterima dali moze postojeci lan kabl iskoristiti i dali izlaz iz adaptera ima sve 4 parice i kojim rasporedom su uopce rasporedjene. 2 adaptera, 2 ž/ž lopova, 4 lan kablova ukupno... jebate suma zica ![]() Nemora raspetljavati, dosta da zareze izolaciju na kraju gdje je optitv box i izvuce 2 parice te skrati i spoji za optitv box, do toga mjesta ce biti ufrkane sve 4 parice a za tv ce 2 parice biti ufrkane. Na drugom kraju posto se mogu ubosti konektori jedan do drugoga u router raspetljavanje ce biti minimalno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Naravno da moze, pa za tu namjenu je i napravljen; a trebaju mu samo dvije parice za jedan 100 Mb link, zato i radi ovaj štos sa "dijeljenjem". Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 28.01.2016. u 12:44. Razlog: Ispravio da bude jasnije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|