|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Odmah da Vas razuvjerim, ne nije neko pitanje za noobove ![]() Dakle, pišem diplomski i moram ušminkati sve gluposti koje postoje ![]() Ono oko čega sam se pošteno namučio i nisam našao meni zadovoljavajuće rješenje je kako text boxu dodijeliti "nevidljivi" caption ili neku vrstu "markera" da ga kasnije kod generiranja sadržaja povuće iz svoje baze? Znam kako staviti caption i kako generirati sadržaj, ali kako staviti neku oznaku koja zadovoljava kasnije kriterije kod generiranja sadržaja, a da mi nije vidljiva na papiru? Ni slučajno ne pokušavajte sa prijedlozima tipa stavi bijela slova ![]() Ajde majstori obrade teksta, da Vas vidim tko je najveća faca i tko će iz rukava istresti rješenje ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Resistance is futile
|
:confused: glump :confused: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
ah, captioni i numbering... ![]() ne znam ni sam tocno sto zelis napraviti, ali ja sam to nekako ovako shvatio. ides na promjene headinga1 ili u kojem vec radish, ides pod format numbering, odabersh koji zelis, pa na customize, odabersh bullet koji zelis, ides na font i odabresh da bude hidden. jedino mi to pada na pamet... ako nije to to, sorry ne znam... ![]()
![]() |
#4 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ni ja ga nisam bas kuzija sta ti oces da ti tekst iz text boxa bude u sadrzaju? ili da ti opis text boxa bude u sadrzaju?
![]() |
![]() |
#5 |
Resistance is futile
|
Konkretno, ono što radim je da ubacim text box na stranicu sa tekstom i onda u taj tekst box umetnem sliku sa opisom. Ono što mi treba je da ta slika koja je umetnuta u text box kasnije bude u bazi za generiranje sadržaja. Probao sam na razne načine, ali ne dobijem ono što želim. Text box rabim radi lakšeg pozicioniranja slike i poravnavanja ostalog teksta oko samog text boxa. Ako baš treba budem postao jednu stranicu, ako ni sada niste shvatili o čemu je riječ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Zdrava logika ti govori da je to kaj si si zamislil malo "slampavo" a samim tim bez neke vece kemije neizvedivo. Prvo, stvar koju meces u Text Box Word gleda kao tekst pa sve da unutra nacrtas 6 Cica-Glisa i inih Ivica i Marica... Cemu uopce Text Box? Fino iz Drawing Toolbara uzmi Insert picture, ubaci slikicu, dodaj caption, pa desnoklik na slicicu... Format Picture... Advanced... i porihtaj slikicu u milimetar... kak daleko tekst od nje hoces, na koju poziciju ju hoces... i to bi moralo sljakat. A kaj se tice neuspjesnih pokusaja... hmmm... aj provjeri jesi svud koristil dobre stilove i to....
![]() |
#7 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
opet ne razumim kako ce slika bit u bazi za generiranje sadrzaja (koja ni ne postoji koliko ja znam, vec kad insertas sadrzaj word pretrazi naslove u tekstu) sta ce bit u tom sadrzaju, umanjena slika? Po meni ovo nema nikakve veze sa zdravim razumom ako oces da se OPIS SLIKE pojavi u sadrzaju kao naslov onda ga jednostavno selektiraj i pridruzi mu odredjeni stil (po defaultu heading 1, 2 i 3 se pojavljuju u naslovu)
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|