|
![]() |
#1 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Nadzorna kamera i sustav
Možda nije baš pitanje za forum, al evo pitao me kolega kako bi se mogao složiti nadzorni sustav i koliko to košta. Ja o tome, naravno, ne znam ništa pa mi je palo na pamet pitati ovdje. Znači sustav za nadzor mala površina, jedna kamera, žičano, jedno računalo i naravno cijena setupa (bez računala). Može i neka improvizacija. Kamera ne mora snimati, samo prenositi sliku na računalo, ajmo to tako nazvat, live! ![]() Prvo sam postao ovdje, pa idem u googlanje. Tako da mi ne prodajete foru ''let me google that for you''. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2003
|
udaljenost kamere i računala? mala -> usb kamera veća -> potrebna kartica sa video ulazom, koax kabel i 220V kamera za nadzor, iz chipoteke npr. ima toga i u metrou, mislim da sam vidio i u pevecu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
kernel panic
Datum registracije: Jun 2010
|
Uzmi neku IP kameru. http://www.mc-elektronika.hr/index.p...emart&Itemid=5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Strah te da će ti netko maznut bicikl? ![]() ![]() Neka infra-crvena IP kamera ti je najbolji izbor. Snima i po danu i po noći a software riješiš naknadno. Ima vjerojatno i besplatnih rješenja, ali nisam googlao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
EDIT: Evo radi, izgleda da su nešto radili na stranicama. Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Tomtam. 10.09.2010. u 12:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Mod, pls pobrisite post. Stavio sam link na us plug kamere. Zadnje izmijenjeno od: mann. 10.09.2010. u 13:13. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Imaš od D-link-a sasvim dobrih IP kamera sa software-om. Ja sam montirao po 4 kom na router sa pan-tilt i infrared. Možeš snimat gdje god si na netu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2010
|
Koje su cene? Mislim šta se smatra jeftinijem a šta skupljem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
profesionalne kamere kostaju i po par tisuca eura, za 2 "milje" kuna ne mozes nista profesionalno kupiti. Cijeli video sustav - nadzor s racunalom za snimanje video sadrzaja zna kostati i preko 15000 eur(zavisno o broju kamera, tipku kamera i serveru koji ce snimati video sadrzaj). Druga je stvar sto velika vecina korisnika ovog foruma takve stvari ne treba i njima je vido nadzor od 2 "milje" kuna vec preskup. evo par linkova pa vidi o cemu pricam: http://www.axis.com/products/video/camera/index.htm http://www.baslerweb.com/beitraege/b..._en_70777.html http://serverconfigurator.intel.com/default.aspx - tu konfiguriras server http://www.seetec.eu/ - software (mislim da ima i demo, pa pogledajte) Prvo vidite koliko novaca mislite trositi na video nadzor, onda pitajte sto mozete dobiti za to, za par stotina kuna mozete uzeti onaj set iz Metro-a, ali je to daleko od profesionalnog... Edit: Odgovor gore kolegi: za to ti moze koristiti neka WEB kamerica s mikrofonom, jedino je duzina USB kabla problem, no i to se moze rijesiti. za nocno snimanje ima rijesenja u metro-u, par stotina kuna, ima i snimac, no slika i nije bas nesto. Tesko ces sa jeftinim kamerama uloviti dobru nocnu sliku... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Vidi ovdje : http://www.videonadzor.com.hr/home.html
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
http://www.idea-project.com/Default.aspx Naravno da je moguće da sam dobio krivu cijenu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
u toj IDEA projektu, koje kamere oni koriste? koja je to kamera profesionalna za 2000 kn? Inace mislim da idemo razradjivati pojedinosti o video nadzoru, to bi potrajalo i prekompleksno je, ali ono sto sam htio naglasiti u gore napisanom tekstu, za 2000 kn NEMA profesionalnih kamera i sustava video nadzora.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
potpis na kolegu Alena... za 2000kn nemžeš dobit profi sustav ,čak i da imaš nekoga ko radi u takvim firmama,da ti se sredi neki popust. IP kamere su druga priča i skupe su ko sam vrag,dok su "obične" nerijetko oko 2-3000kn pa naviše/za 1kom! za home usere bi preporučio,ako je stvarno prijeka potreba,a nežele davati par tisuća kuna za jednu kameru, sustav od Logitecha,koji se po potrebi lako nadogradi sa kamerama, šljaka na svakom pc-u,i pruža i više nego što prosječnom korisniku treba!eto mi u firmi koristimo/testiramo jedan takav sustav i mogu reć da smo iznimno zadovoljni... ovaki sustavi kod nas po dučanima koštaju oko 2500 http://www.logitech.com/en-us/webcam...master-systems 2.opcija ,mala web camera ,par metara usb kabla...
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Feb 2009
|
Nisam našao neku noviju temu pa bi digao ovu iz mrtvih... Naime ovako radi se o jednom kompleksu vodovodnog crpilišta. Treba bi prijedlog riješenja nadzornog sustava. Ne trebam ništa profesionalno sa 10+ kamera, trebao bih samo jednu pokretnu ili dvije nepokretne kamere, u kompleksu postoji računalo na koje bi kamera/e trebale biti spojene. Inače udaljenost kamere od računala bila bi veća malo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
Datum registracije: Aug 2015
|
Pozdrav ekipa ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2016
|
Pozz ljudi... e sad da vam postavim pitaqnje u vezi nadzornih kamera, to jest video nadzora... hm... koji je najbolji i po nižoj cijeni za okućnice, to me zanima, ima li netko od vas taj, na netu sam našao puno toga o nadzoru, neke tekstove, blogove, šta ti ja znam... pa sam malo kao i naučio nešto, a sad... nigjde ne pise cijena baš, pa dali tko šta zna? Hvala ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
ja mogu preporučit Foscam 9900 Ili nešto od kompleti DAHUA Komplet ili pojedinačno, super im kamere A sve ostale kineske marke starcam, wanscam, i žnj zaobilaziti u širokom luku Koliko para toliko muzike, a isprobao sam ih dovoljan broj, čak i ove po 200€ pa reko ta mora da bude dobra.. jarac |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
Moja preporuka su Escam, dobre kamere za malo novaca a uz to rade kao P2P pa ih je jednostavno upogoniti.Ukoliko ti treba model koji se ne okrece ovo je dobar model i ima odlicnu podrsku od tvornice http://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_187331.html Isto tako preporuka za Tenvis, odlican support od strane tvornice.Kod kamere je bitno gledati da je barem 720P jer ove sa 0,3mpx imaju losiju sliku.Isto tako gledati da su P2P jer one su jako jednostavne za podesavanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Pozdrav ne znam jesam pogodio pitanje u ovoj temi, ali naslov bi stavio skoro isti uglavnom trebao bih preporuku za nekakvu full HD kameru sa infra crvenim za noćno gledanje u ulazu i vanjsku ispred ulaza HD ili full HD i kompletni taj sustav koji snima na disk 0-24, nisam se dosad još imao prilike informirat o tome pa bi trebao mišljenje nekog ko se razumije, hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
1
|
Znači te foscam kamere su kao neke na dobrom glasu ili ? Da li ovi iz geniusa ako kupim od njih i monitoraju te kamere ili to moraš sam organizirat ? Zamolio bi još ako mi netko može preporučit kakve sajtove vezane uz video nadzor da su im cijene pristupačne i da imaju komplete 2,3,4... Našao sam ih na guglu dosta, samo ne znam koje su prodavaonice provjerene da je netko od tud kupovao i da ima neka iskustva za podijelit. Trebao bi sakupit tri ponude (sa hrv. sajtova ne stranih) jer firma tako kaže kojoj se to postavlja, a i usput da pogledam malo šta drugi nude da odma ne uzmem kod prvog kad već gledam, zasad mi je zapeo ovaj komplet za oko. Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.01.2016. u 19:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ja mogu samo potvrdit da je 9900p , 9826p i 9826w ok Dok oviji jeftiniji modeli su tak tak. Mada dahua je jos za klasu bolje. Kamera plus snimac i cepaj miki Fizicki montaza sumljam da nude, ali koliko vidio na webshopu nude besplatni config iste preko teamwivera Rufni i pitaj. Jer na mail nisu nesto aktivni, bas ih sad budem podsjetio na jedan zaostali mail od 12/2015 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
1
|
A šta misliš ovi setovi šta sam stavio link da mi se svidilo nije ok ili ? Ovo šta ja koji nisam baš u tome mogu skužit je da snima u full hd no vjerovatno se softverski može namjestit i na manje, disk je 1tb predpostavljam WD purple no i to se može vidit valjda kad se uzima. Što se tiče modela kamere to nemam pojma šta točno trebam gledat kod njih, valjda da li ima kakvih mana i možda otvore leća i ove marke snimača isto ICATCH, Hikvision... da li je to sve ono isto sra*** drugo pakovanje ili ipak ima razlike što hardverski što softverski. Htio bi isto znat kako to funkcioniralo znači uzeo bi se bežićni nadzor, predpostavljam da mogu putem wirelessa mob, laptop i sve ostalo što lovi net pristupit tome, također me zanima kolko uređaja može istovremeno gledat real time i kako funkcionira snimanje preko uređaja na disk kao i na koju mrežu se spaja da li mora biti od mog routera ili nekako drukčije. I na kraju kad to sve saznam ostaje pitanje koga uzet za postavljanje ko je najpovoljniji ![]() Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 11.01.2016. u 20:09. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|