|
![]() |
#1 |
žicless surfer
Datum registracije: Dec 2004
|
Koji 17" LCD?
Zanima me nešto u rasponu od 2500-3000 kn. Upali su mi u oko Samsung SyncMaster 730BF (oko 2600 kn) i EIZO FlexScan M1700 (oko 2900 kn). Našao sam i Samsung SyncMaster 173P+ koji ide malo preko 3k kn, ali nisam siguran kolki mu je odziv (negdje piše 25ms, a negdje 8ms). Koji bi mi preporučili (može i neki drugi model)?
-- by Lepy Zadnje izmijenjeno od: Lepy. 25.10.2005. u 18:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
žicless surfer
|
A jel zna netko gdje ima za uzet te PLUS modele? Znači netko ko je već uzimao tamo ili vidio itd. Jer neke firme reklamiraju 25ms modele, neke 8ms...a ko zna šta kuhaju i prodaju muda pod bubrege ![]()
![]() |
#5 |
žicless surfer
|
Zvao sam danas u par trgovina i izgleda više nije moguće nabaviti taj 173P+ ![]() E sad ostali su samsung 730bf, eizo m1700 ili čak lg l1780q...ili ako ko ima kakav prijedlog nek veli...ajde pliz neki savjet
![]() |
#7 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
nevjerujem da king ima taj monitor u ponudi. M-san opskrbljuje SVE maloprodajne trgovine sa monitorima, posebice sa samsung monitorima. Tako da, ako nemaju Ve-mil, Links, HGspot i bogzna ko još nevjerujem da imaju i u king-u. Osim ako im je osto jedan u prodaji. BTW. Šta fali onom 730BF:confused: Odaziv mu je 4 ms |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
samo zovi King i traži taj model; ima ih još u M Sanu...100%
![]() |
#10 |
žicless surfer
|
Bio sam u jednoj firmi koja posluje sa m-sanom i čovjek je tamo provjerio...imaju ih još, ali mi je cijena malo pretjerana (3.300,00 kn)...a od ostalih modela šta je bolje? Taj 730bf?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
ima kod nas ![]() Cijena: 2.672,00 kn opis (citiram): 1280x1024, 300cd/m2, 600:1, 160°/160° Response time 4ms (G to G) Worlds record breaking response time, the fastest monitor ever Silver/Black, MagicTune, MagicBright 2, Analog/Digital, TCO'99, LS17BIDKSV The best monitor for gaming and multimedia Zaista nevidim nista lose na njemu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
samsung je darezljiv , ja sam sa ovim rabljenim 710tm dobio i 2 kabela i kabel za zvucnike. i jos mi je neugodno koliko sam platio rabljeni . Samsung je zakon za monitore , ovaj je 12ms i sve radi bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Za 99% korisnika 730BF je idealan monitor... Sto se itce Samsunga i kabela to ipak ovisi i o ducanu u kojem ga kupujes...Ja sam za svoj 172X Degas iskesirao 3800Kn prije godinu i pol inisam dobio DVI-D kabel vec sam ga morao naknadno kupovati...jos jednom hvala Ventexu na poslovnosti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Tu http://monitor.samsung.de/article.as...F21&show=specs fino piše što sve dolazi s monitorom: "Netzkabel, Signalkabel, DVI-Kabel, Handbuch, Installations-CD, Magic Tune" Znači ako slučajno fali, fino se zahvališ i kažeš da ideš kupiti u nekoj ozbiljnijoj firmi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
žicless surfer
|
Uzeo sam Samsunga SM730BF...mogu reći da sam zadovoljan, monitor ima vrlo dobar prikaz i brz je - nikakav ghosting nisam primjetio, lijep je za oko, uz njega se dobiju svi kablovi... Ono šta me smeta su driveri koji se dobe na cd-u (a novije na netu nisam našao) - naime, kod reze 1280×1024 ne dozvoljavaju refresh r. 75Hz :confused: što smatram čudnim...ali sve radi ok sa windows driverima! :clap:
![]() |
#23 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Pojednostavljeno i bez puno volje receno: Naime, za razliku od CRT-a koji konstantno "iscrtava" cijelu sliku (svaki drugi redak pocevsi od prvog-dakle prvo neparne-iz gornjeg ljevog kuta pa kad dojde u posljednji redak-u donji desni kut- skoci nazad gore po dijagonali u drugi red i "iscrtava" svaki drugi red-dakle sada sve parne-redovi se iscrtavaju s ljeva na desno...) LCD radi na principu tekucih kristala i pobuduje se samo onaj dio slike koji se mijenja... Ako nekog zanima vise o radu CRT-a i LCD-a (a s obzirom da se u zadnje vrijeme ljudima sve manje googla, a i ima puno pitanja o osnovnim stvarima) monitora mogu baciti oko ovdje i ovdje Zadnje izmijenjeno od: E.T.. 31.10.2005. u 03:20. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|