|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2015
|
Nelogičan problem s otvaranjem web adresa ?
Imam jedan slučaj koji mi je neshvatljiv. Prijatelj ima laptop koji radi bez problema dok je u svom stanu (Split). Kad ode na otok, spoji se na internet, čujemo se preko skype-a ali u Chrome ne može otvoriti nijednu web stranicu. Donio je laptop u mene (Split) i tu sve radi, otvara web stranice bez problema. Otišli smo u drugog prijatelja koji je na drugoj mreži i u njega radi sve super. Danas je opet otišao na otok, spojio se na internet. Radi my Skype, skida torrente bez problema ali opet ne može otvoriti nijednu stranicu. Ima li koje logičko objašnjenje za to |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Problem s DNS-om. DHCP mu ga ne dodijeli na otoku. Postaj ipconfig/all sa lokacije na kojoj radi i lokacije na kojoj ne radi, pa će sve bit jasno.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ok sutra ču pitat prijatelja da mi pošalje te podatke, šta nakon toga. Nisam baš neki stručnjak, ali kako to da mu radi Skype i qTorrent ako je problem u tome |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Za Skype i torrent ti DNS-ovi ne trebaju. Neka ubaci rucno Google DNS-ove u TCP/IP konfiguraciju mrezne kartice. 8.8.8.8 i 8.8.4.4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Uh kad bi znao gdje da vidim te Google DNS-ove i kako ih ubaciti u konfiguraciju mrežne kartice (za win 7). Ako ti nije problem da mi objasniš step-by-step, please |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
|
|