|
![]() |
#1 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Racunalo i toplina
Nekidan pritiščem tipku/palim komp i .......ništa. Imam Antec NSK 2480 i na njemu 2 x 120mm venta....kompletna konfiguracija je pod 'moj komp'. Uglavnom , ta 2 venta su jedini ventovi koje imam u kompu ( uz izuzetak onog u napajanju koji se zavrti tu i tamo) a kako se stalno vrte na cca 330-360rpma , protok zraka nije baš nešto. Iako nema venta na grafičkoj te Noctui/procu , ništa ne šteka...čak ni kad tu i tamo malo zalaufam komp/ rendam videa. Komp redovno ispušem od prašine a isti radi u klimatiziranom prostoru... Ipak , zbog smanjenog protoka zraka isti sigurno radi malo toplije pa ... gledano na duge staze to ostavlja svoje posljedice i u tome je stvar?
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
To ti je u rangu onog pitanja jel često uključivanje/isključivanje računala steti komponenatama? Po nekoj logici stvari da, ali praktično to nitko nije dokazao, tako da ostaje samo na teoriji. Komp ti se i dalje ne zeli uključit? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da, ostavlja posljedice. Povećanjem temperature, ubrzava se i ono što u tehnici zovu 'zamor materijala'. Praktički to znači da će cpu, hard, grafa, whatever brže izgubiti svoja svojstva tj. prije riknuti. Ukratko: ono što stalno radi pod povišenom temperaturom, prije će riknuti nego to isto koje se hladi.
![]() |
#4 | ||
undercover
|
Citiraj:
Iako razmišljam na taj način (zbog čega se uopče ne opterečujem s radnim temperaturama dok god radi bez problema ) zbog ovog sada mi je palo na pamet da možda utjecaj nije zanemariv? Da, tipka na kučištu me ne šljivi pol posto. ![]() Moj laički zaključaj je da je nešto otišlo kvragu. Uglavnom , istekla garancija za sve pa mi se čini najpametnije sve iskrcat u škovace... Na osnovu dosadašnjih iskustava te sreče s matičnim pločama , pretpostavljam da je matična...a istoj ima skoro 3 godine i vidim da više baš nema neki izbor ploča za ovaj procesor. A i da ima , što ako je stvar u procu? ili ako je matična povukla proc ili što ostalo? Na osnovu prošlog puta znam da bi trebao spojiti onaj mali zvučnik ali mislim da to nemam... Kad sam kod toga , mogu spojit neki "malo" veči? Citiraj:
Ali ruku na srce , nešto protoka ipak ima i nisam baš imao osječaj da se sve skupa prži. Da se pržilo , pretpostavljam da bi me komp zayebavao puno prije nego je nešto ispustilo dušu. Ima li to smisla?
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 26.07.2015. u 12:58. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Provjeri napajanje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
undercover
|
Probao i radi. ![]() Zvučnik nisam našao pa da ponovim... Mogu spojit neki "malo" veči za poslušat ima li koji biip ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|