|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
router šteka / factory default
Helpajte ljudi. u onoj temi o siemensu sam bio napisao da sam kupio router sa QoS za turiste da im mogu limitirati bandwidth. to je super radilo - 3 tjedna. onda su mi se žalili da im ponekad mob neželi spojit na njega, i ja ne budi mi teško preko remote-a lupio restart. i onda je umrlo. naime, router je neki mali, kopija la fonere, i gore mi je instaliran gargoyle os (nekakva modificirana verzija openwrt-a ako sam dobro skužio). uglavnom - wan port ne radi. ali softverski. kad je router u gateway modu, niti jedan uređaj spojen na njega ne može na net, neovisno o mojim postavkama. kad sam napravio tu istu stvar preko wifi-ja (wan port se ne koristi, nego je wan wifi client, i onda lan je AP) ista stvar. kad je samo repeater onda radi. na to sam izgubio oko 2 sata, resetirao router na default, prvi put su mi se resetirale sve postavke ali je password ostao isti - znači nije se resetirao. drugi put se sve resetiralo, ali kad ga opet podesim kao gateway, open ne radi. kako da resetiram router baš na početak, sve da se obriše? reset botun ne radi niš, tj mislim da mogu otvorit recovery , ali nisam još probao. any help? sad su turisti na mom routeru, ovi ajde ne skidaju torrente za sad... ali volio bi da ih mogu odvojit ća. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, obzirom da vrti fw takav kakav je, ne može te netko voditi korak po korak. U vezi reset / factory reset "problema", čest je slučaj kod custom fw da jedino radi kroz gui / konfig a preko tastera ne ... Ako hoćeš možemo zajedno pogledati preko TV, u tom slučaju neka je Lan strana tog "bisera" u 192.168.1.x nizu (recimo 192.168.1.2) i spoji ga po Lan1 - Lan1 principu na gl. router, ostalo na pvt. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
factory default sam u oba slučaja radio preko gui-ja, nakon čega bi umrlo sve, pa bih ga "do-resetirao" na botun čime bi se default IP vratio na 192.168.1.1. mislim da mi ne gine stavit novi fw. može, ali ću prvo probat nać upute kako stavit novi fw, pa to sve instalirat. ako tu zapnem ili kiksam, ću se javit. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.07.2015. u 08:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
ja sam baš žešća pegula, baš me neće. reinstalirao sam novi stable build gargoyle-a (jer neznam instalirat openwrt, uputstva su za si propucat glavu), dok gargoyle ide po next next ok sistemu. skinuo sam stable release, instalirao, najprije ima bug da wifi ne radi ako kanal nije na auto, šta mi je trebalo dobrih 20 minuta da skužim. onda napokon proradi, spojim se na wifi, ali je brzina ravno 50 KB/s. odrezana ko sa škarama. i nikako preko. pa jebemtikrv , šta da mu radim? ništa nisam dirao, nula, i već od starta šteka?! da skinem beta build? se kuži netko kako instalirati openwrt na to čudo? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|