|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
(riješeno) WIN freeeeze
Hm, zanimljivi/frustrirajuci problemi na novom laptopu. Ugl, dobijem nov novcat ASUS X553M. Prvi korak idem stavit WIN naravno, dignem WIN7 x64 updejtane početkom prosle godine. Dignu se win, stavim drivere, instaliram sto zelim, WIN se zamrznu jednom tokom instalacije nekog programcica(mislim da je winzip bio), pomislim ajd nema veze desava se. Nastavljam radit na racunalu, kad ono freeze OPET, pa opet pa opet, sve radeci svakodnevne stavri. Pomislih ajde mozda su WIN nesto sjebani, idemo opet sve nanova. Drugi korak uzmem WIN7 x64 updejtane u prosincu prošle godine. Radim sve što i prvi put, i OPET freeze, pa opet, pa opet. Lud, skoro vec razbijam lap. Pomislim, ajde da stavimo WIN8, jer kao ovaj je lap zamisljen da bude na WIN8, ni nema sluzbenih drivera za WIN7, pa ajde, moooozda sam nešto zajebao sa driverima, ajmo sve iz nova, al ovaj put s WIN8. Treci korak, uzmem WIN8 x64 updejtane u petom mjesecu ove godine. Radim sve kao i prethodna dva puta, ovaj put mogu sa sluzbene stranice poskidat sve drivere, pa to i radim. I sta se desi!? Naravno, OPET se freeza lap!!! U random ciklusu, za vrijeme random radnje, freeze, i nema druge nego lupit restart Sto napravit??? Ocito je da je nesto u K, vjerujem da ja nisam, ovaj put ja nisam ![]() U medjuvremenu sam i lupio HDTune, nije naso nikakav error. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Memtest?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Da, vjerojatno neki driver hebe ili je nešto neispravno pa kad staviš driver i uređaj se aktivira, os blokira. Imao sam takav slučuj sa kamerom. Stavi samo win (kao što je kolega iznad predložio), i testiraj. Pa stavljaj driver po driver (između instalacija testiraj da li radi) i prati situaciju.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Evo, vrti se, do jutra ce bit ![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Update: MemTest: http://s8.postimg.org/v1jfpm0rp/20150617_081829.jpg nista, danas idem u borbu s driverima, jedan po jedan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Eto, izgleda da je stvarno bio problem u driverima... po prvi puta me zajebao DriverPackSolution, a jbg... otisao sam i stavio drivere manualno, skinuo s njihove official stranice... drago mi je da je ovako ispalao, da nije ispao hardwareski kvar na novom uredjaju! Medjutim, sad mi ostalo par Unknown devices u Device manageru, googlam po Hardware IDs-u, ali, ne uspijevam nista pametno naci... hm, cudno... al izgleda da sve radi kako treba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
|
|
Oglas
|
|