|
![]() |
#1 |
Požuri polako
Datum registracije: Jun 2010
|
Problem s laptopom.
Imam laptop HP 650. Win 8.1 je na njemu, sve sluzbeno, original, official, kak ocete. Laptop je star negdje godinu i pol. Specifikacije: Intel Pentium CPU 2020M 2.40GHz, 4GB RAM, neka integrirana graficka Intel Graphics HD whatever i 64-bitni win 8.1. Imam stavio sam onaj gadget (reci cete da mi to dodatno usporava komp, znam, ali bio je spor i prije toga) na desktop sto prikazuje CPU i RAM usage (ne znam kolko je to povjerljivo). I dok se tak pojave problemi (napisat cu koji), skuzio sam da uvijek, ali uvijek taj gadget pokazuje da je CPU na negdje 30% a RAM mi onak pokaze 97% ili cak nekad 100%. I sad, ono, laptop radi normalno, normalno sam na internetu, i onak ako otvorim dvije kartice na mozilli istodobno i da se stranice na tim karticama ucitavaju zna mi se cesto dogodit da sve onak zasteka, bas jako, pise ono not responding i nemogu nis kliknut, nece mi niti task manager otvorit i onda se smiri nakon 3-4 minute. Isto tako sam primjetio da se zna puno puta zastekat dok onak idem po windows exploreru trazim neke datoteke i dost to brzo ide i odjednom se zasteka, i dođe ono windows explorer has stopper working, i onda nestane i ona traka dole, samo vidim sliku pozadine, bez ikona, i onda se sve pojavi nakon par minuta. Mislim, zivcira me to nemogu normalno nist radit, on se zasteka. U cemu bi bio problem? Ja sam vec mislio da je sugavi win 8 (ne volim ga, jos se nisam priviko i sve mi je zbrda zdola). Primijetio sam da se i laptop dost zagrije pa je mozda i zbog toga, al opet, onaj gadget ne pokazuje da je CPU nesto previse opterecen. A i to sa zagrijavanjem, ne znam, mozda mu je to podnosljivo, nemam bas iskustva sa laptopima pa ne znam kak se ostali zagrijavaju i koja bi bila neka granica. A i nije da se on zagrije nakon 10 min rada, nego onak, radi cijeli dan, pa vec kasnije, se dosta zagrije, i naravno, ovisno sta radim na njemu. Onako, zagrije se nakon negdje 3-4 sata rada. Ovo pod "zagrije" mislim onako malo jace, topal je on stalno, al to je u granicama normale, samo nekad zna biti onako, kad stavim ruku, vruce je. Kako da rijesim to sa tim štekanjima? Ne šteka on ovako, normalno radi, ali tako dok mu dođe ( a dođe mu bar 4, 5 puta dnevno) ce zasteka i to po par minuta. Valjda ce netko znat sta da napravim. Dodatak (kolega nino reko da napisem): Antivirusni je avast, a za procese, pise mi 67 pozadinskih procesa. Hvala.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Zvuči kao da se popuni sav RAM pa OS počne koristiti virtualnu memoriju zbog čega uspori/zamrzne, a nakon što se RAM počisti, nastavlja dalje normalno. U prilog tome govori i postotak zauzeća RAMa prikazan na tom gadgetu. Pretpostavljam da ti u pozadini neki proces ždere memoriju. Može biti kakav virus, adware il slično. Pogledaj u task manageru koji procesi se odvijaju i koliko zauzimaju RAMa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|