Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.06.2015., 11:59   #1
Trilithon
Požuri polako

Trilithon's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Problem s laptopom.

Imam laptop HP 650. Win 8.1 je na njemu, sve sluzbeno, original, official, kak ocete. Laptop je star negdje godinu i pol. Specifikacije: Intel Pentium CPU 2020M 2.40GHz, 4GB RAM, neka integrirana graficka Intel Graphics HD whatever i 64-bitni win 8.1. Imam stavio sam onaj gadget (reci cete da mi to dodatno usporava komp, znam, ali bio je spor i prije toga) na desktop sto prikazuje CPU i RAM usage (ne znam kolko je to povjerljivo). I dok se tak pojave problemi (napisat cu koji), skuzio sam da uvijek, ali uvijek taj gadget pokazuje da je CPU na negdje 30% a RAM mi onak pokaze 97% ili cak nekad 100%. I sad, ono, laptop radi normalno, normalno sam na internetu, i onak ako otvorim dvije kartice na mozilli istodobno i da se stranice na tim karticama ucitavaju zna mi se cesto dogodit da sve onak zasteka, bas jako, pise ono not responding i nemogu nis kliknut, nece mi niti task manager otvorit i onda se smiri nakon 3-4 minute. Isto tako sam primjetio da se zna puno puta zastekat dok onak idem po windows exploreru trazim neke datoteke i dost to brzo ide i odjednom se zasteka, i dođe ono windows explorer has stopper working, i onda nestane i ona traka dole, samo vidim sliku pozadine, bez ikona, i onda se sve pojavi nakon par minuta. Mislim, zivcira me to nemogu normalno nist radit, on se zasteka. U cemu bi bio problem? Ja sam vec mislio da je sugavi win 8 (ne volim ga, jos se nisam priviko i sve mi je zbrda zdola). Primijetio sam da se i laptop dost zagrije pa je mozda i zbog toga, al opet, onaj gadget ne pokazuje da je CPU nesto previse opterecen. A i to sa zagrijavanjem, ne znam, mozda mu je to podnosljivo, nemam bas iskustva sa laptopima pa ne znam kak se ostali zagrijavaju i koja bi bila neka granica. A i nije da se on zagrije nakon 10 min rada, nego onak, radi cijeli dan, pa vec kasnije, se dosta zagrije, i naravno, ovisno sta radim na njemu. Onako, zagrije se nakon negdje 3-4 sata rada. Ovo pod "zagrije" mislim onako malo jace, topal je on stalno, al to je u granicama normale, samo nekad zna biti onako, kad stavim ruku, vruce je. Kako da rijesim to sa tim štekanjima? Ne šteka on ovako, normalno radi, ali tako dok mu dođe ( a dođe mu bar 4, 5 puta dnevno) ce zasteka i to po par minuta. Valjda ce netko znat sta da napravim.

Dodatak (kolega nino reko da napisem): Antivirusni je avast, a za procese, pise mi 67 pozadinskih procesa.
Hvala.
Staro 20.06.2015., 13:18   #2
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Zvuči kao da se popuni sav RAM pa OS počne koristiti virtualnu memoriju zbog čega uspori/zamrzne, a nakon što se RAM počisti, nastavlja dalje normalno. U prilog tome govori i postotak zauzeća RAMa prikazan na tom gadgetu.

Pretpostavljam da ti u pozadini neki proces ždere memoriju. Može biti kakav virus, adware il slično. Pogledaj u task manageru koji procesi se odvijaju i koliko zauzimaju RAMa.
redscro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno