Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.05.2015., 13:46   #1
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Problem HDD

Računalo mi ide u restart nakon svakog dužeg pisanja po HDD-u. U računalu su dva diska. 80 GB i 200 GB. Na manjem je Win XP,a na većem podaci. Izvadio sam veći disk i ista stvar se dešava i kad se piše po malome sa OS-om. Nema plavog ekrana i nikakve poruke,nego običan restart. Računalo je očiščeno od prašine i ispuhano. HD tune ne daje neke greške,fan info kaže da je temp od 35-38(na HD tune je bila 41). Mem test86 iz Hirena isto OK. U ostalom radu računalo radi radi ok. Čak i manji zapisi prođu bez restarta,ali veći ne.HDD su stari otprilike isto,a instalaciju sam napravio novu uz full format. Čak sam prvo stavio win7,a onda ipak XP,jer je starije računalo. Interesanto je da se prilikom obe instalacija OS i instalacije drugih programa to nije dešavalo. Još jedna napomena, manji disk je sata,a veći pata.
Konfiguracija:Intel Pentium 3,0 MHz,2GB RAM,80+200 HDD,ploča Gigabayte GA-8I915G-MF
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 13:51   #2
Alister
Premium
Moj komp

Alister's Avatar

Datum registracije: Aug 2009
Kako znaš da nema blue screen-a ? Ugasi u System postavkama automatski restart kod greške sustava; http://pcsupport.about.com/od/tipstr...utorestart.htm

Također pogledaj da li imaš minidump-ove, i također pogledaj event viewer. Negdje mora biti evidentirano što se dešava. Također napravi i strest test cijelog računala, možda te napajanje zeza
Alister je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 23.05.2015., 13:56   #3
Stipest
Registered User

Stipest's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Vidim da nema plavog ekrana. Jednostvano ode u restart,kao da sam pritisnuo malu tipku na kučištu. Ekran se zacrni i kreće ponovno dizanje Win. Kako napraviti taj strest test cijelog računala?
Hvala

Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 23.05.2015. u 14:02.
Stipest je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 14:06   #4
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Imao sličan problem, probaj odspojit reset prekidač sa matične, mozda se on nasumično spaja i izaziva restart

srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2015., 21:57   #5
D/G
Premium
Moj komp

D/G's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
...imao istu grešku resetiranja prije više godina, utičnica 20pin od napajanja na mbo odgorio jedan pin uslijed lošeg kontakta se grijao te povremeno mi resetirao pc ...provjeri i ostale kablove napajanja.

ps: koristio sam GA-7N400L mbo sa 2GB rama, athlon2200+ , hdd80gb-pata koji je bolje radio sa win7 nego sa win-xp
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2015., 14:31   #6
buljaka
Premium

Datum registracije: Aug 2014
Možda je i napajanje. Provjeri voltaže koje daje
buljaka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja