|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Problem HDD
Računalo mi ide u restart nakon svakog dužeg pisanja po HDD-u. U računalu su dva diska. 80 GB i 200 GB. Na manjem je Win XP,a na većem podaci. Izvadio sam veći disk i ista stvar se dešava i kad se piše po malome sa OS-om. Nema plavog ekrana i nikakve poruke,nego običan restart. Računalo je očiščeno od prašine i ispuhano. HD tune ne daje neke greške,fan info kaže da je temp od 35-38(na HD tune je bila 41). Mem test86 iz Hirena isto OK. U ostalom radu računalo radi radi ok. Čak i manji zapisi prođu bez restarta,ali veći ne.HDD su stari otprilike isto,a instalaciju sam napravio novu uz full format. Čak sam prvo stavio win7,a onda ipak XP,jer je starije računalo. Interesanto je da se prilikom obe instalacija OS i instalacije drugih programa to nije dešavalo. Još jedna napomena, manji disk je sata,a veći pata. Konfiguracija:Intel Pentium 3,0 MHz,2GB RAM,80+200 HDD,ploča Gigabayte GA-8I915G-MF |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Kako znaš da nema blue screen-a ? Ugasi u System postavkama automatski restart kod greške sustava; http://pcsupport.about.com/od/tipstr...utorestart.htm Također pogledaj da li imaš minidump-ove, i također pogledaj event viewer. Negdje mora biti evidentirano što se dešava. Također napravi i strest test cijelog računala, možda te napajanje zeza |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
Vidim da nema plavog ekrana. Jednostvano ode u restart,kao da sam pritisnuo malu tipku na kučištu. Ekran se zacrni i kreće ponovno dizanje Win. Kako napraviti taj strest test cijelog računala? Hvala Zadnje izmijenjeno od: Stipest. 23.05.2015. u 14:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2010
|
...imao istu grešku resetiranja prije više godina, utičnica 20pin od napajanja na mbo odgorio jedan pin uslijed lošeg kontakta se grijao te povremeno mi resetirao pc ![]() ps: koristio sam GA-7N400L mbo sa 2GB rama, athlon2200+ , hdd80gb-pata koji je bolje radio sa win7 nego sa win-xp ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
Možda je i napajanje. Provjeri voltaže koje daje |
![]() |
![]() |
|
|