Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.04.2015., 18:27   #1
sprajo
Premium
Moj komp

sprajo's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Problem s Wlan repeaterom odnosno ruterom

Pozdrav, ovako imam problem s internetom, uglavnom do prije koji dan sam koristio Thompson speedtouch onaj bijeli ruter za internet, i onda su dosli neki lijevi serviseri iz tcoma koji su morali to sve prespojit da bi radio voip po novome, prije toga dok sam koristio taj speedtouch uzeo sam tp linkov repeater, i koristio net u drugoj kuci cca 7-8m udaljenosti bez problema pun signal, otkad su oni kreteni spojili novi ruter taj ZTE ZXDSL 931WII, internet mi više ne radi kako treba, em mi puca veza, ne kad se ne zeli spojit ni na laptopu ni na mobitelu wlan kao prije, sad me zanima dali je to do novog rutera ili nekih postavki jer na starom ruteru je sve šljakalo, jedini problem je što nisu mogli naštimati telefon da radi na starom zato su i stavili novi ruter, postavke u ruteru novom su na Open wep key znači sve kao i na starom, samo što non stop imam problema s pucanjem veze i izbacivanjem s neta na laptopu i mobitelu.
Staro 06.04.2015., 19:02   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Prvo na lap stavi inSSIDer i proskeniraj wifi band, trebaš otkriti na kojem kanalu "ima najmanje" susjeda tj. gdje je njihov signal najslabiji,
potom trebaš u web konfigu ZTE - a postaviti da koristi taj otkriveni kanal umjesto automatic + Save / Applay + Reboot.

Slijedi da sa lapom provjeriš rezultat, odnosno kakav ti je wifi signal po "glavnoj" kući (onoj gdje je ZTE). Ako je to relativno ok onda "ideš dalje" prema repeteru ...
Lako je moguće da ZTE zbog internih antena ima / daje manju wifi pokrivenost, a to "povlači" da repeter treba približiti ZTE - u na lokaciju gdje ima dobar link prema njemu,
po potrebi nabavka još jednog repetera ako postojeći ne uspije pokriti šta treba.
Ovisno koji je repeter u igri, probaj mu staviti antenu sa većom dobiti (8 - 10 dBi).

Poželjno je da u cijeloj wifi mreži staviš WPA / WPA2 tip zaštite zbog upadanja susjeda,
jedino to nemožeš postaviti ako repeter radi preko WDS - a.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno