|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2015
|
(riješeno) Problem s RAM-om
Dakle imam komp vec 1god i na njemu 6 gb rama,danas sam usao u cod ghosts i pisalo mi je da imam premalo rama,otisao sam u computer-properties i pise mi da imam samo 3.98gb usable rama.POMOZITE. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2013
|
eksplodirat će sve, bježiiii! Pročitaj pravila postanja tema, i barem ispuni moj komp ili napiši konfiguraciju, šta si promjenio u zadnje vrijeme itd..imaš li diskretnu grafu ili? Obično iGPU dio RAM-a..također napiši koji OS koristiš itd, itd.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2010
|
Vidi ako je u biosu uključen memory remapping. Možeš i ovo pogledati: Start - run - msconfig - boot - advanced options - maximum memory, odčekiraj ako postoji kvačica. http://support.microsoft.com/en-us/kb/978610 http://www.sevenforums.com/tutorials...d-windows.html
![]() |
#5 |
Registered User
|
Maximum memory mi je odčekiran,a neznam gdje je memory remapping.Kad uđem u resurse monitor piše mi da je instalirano 6gb,a total 4gb,jel moguće da mi se pokvarilo 2 gb ram jer imam 1×4gb i 1×2gb? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
Dali je Windows x64 ili x86? Zašto si kupio različite stikove RAMa?Ja pointam na kompatibilnost između tih stikova. U BIOSu nađi memory scrambler i uključi ga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Kolega Laszlo ti je rekao što da provjeriš, vidi da li komp može raditi samo s tih 2 GB rama? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Keks od 4gb izvadis van, a ovaj od 2gb stavis u prvi utor na maticnoj (bilo bi dobro da si nam rekao koju maticnu imas jer nekim maticnim je drugi utor zapravo prvi, tj. A1). Ako imas manual od maticne pogledaj koji utor je A1 i tamo stavis taj keks od 2gb. Nakon toga samo upalis komp, nista drugo ne moras raditi niti instalirati |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Sorry neznam gdje pišu te latencije i mhz,sad sam shvatio da su obje pločice od 4gb ali na jednoj prikazuje samo 2gb (na toj pločici piše 4gb (2×2gb)) *Evo pronašao sam mhz,na jednoj je 1333mhz,a na drugoj 1600mhz Zadnje izmijenjeno od: Marin1. 04.04.2015. u 15:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
Evo ispalo je da mi nije bio dobro uključen onaj od 2 gb. Hvala na svim odgovorima. I evo pitanje za kraj;sad imam 6gb rama,ako kupim još 4gb moram li instalirati ili nešto ili samo ubacim i palim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |