|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Problem sa instalacijom windows 7 ultimate 64-bit
Poštovani,* obraćam se svim članovima foruma da mi pomognu oko otklanjanja problema vezanih uz osobni notebook, naime iz čistog mira, nakon windows update-a, me danas tražio da restartam računalo i nakon toga više nikako nisam mogao podignuti sustav već me stalno tražio da učinim windows repair system i svaki put je ispočetka započinjao bez uspjeha. Kasnije sam misleći da ću riješiti problem ako srusim windows 7 64-bit Ultimate, znači formatirao c: particiju i iza toga mi nikako nije više mogao nasnimiti nove windowse iako sam iste prije toga imao i snimao do tad uredno prije. Naime svaki put kad instalira i dođe do 100%, iza toga učini update-e i kad treba finalizirati onda stane i izbaci sljedeću frazu "windows could not update the computer's boot configuration. installation cannot proceed" i dalje nemogu ništa poduzeti. Da li je imao tko sličan problem da mi pomogne i kaže što mi je činiti?! Unaprijed se zahvaljujem. Lp |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Na mobu sam pa možda i griješim ali ako nije tako, zanima me misliš li da je konfa (model i brand,popis komponenata) toliko nebitna da je nisi naveo? Nadalje,mišljenja sam da postavke BIOS-a ne stoje dobro. Hint: UEFI. To, onako na temelju infornacija, jedino mogu bubnut.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
evo probat ću bubnit, pa možda ispadnem glup.. ali meni se čini da to nema veze s biosom, nego kad on ide instalirat windows, ne stisne format diska prvo.. nego samo stisne continue i onda se zapravo vrši "nadogradnja windowsa".. pošto je on snimio neki update koji je sjebao sve, izbacuje mu se ta greška.. rješenje: ponovno pokreni boot s dvd-a ili usba, šta već koristiš, i kad biraš particiju za windowse, stisni ispod format diska |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Ma sve sam ja po ps.-u radio, inače sam prilično potkovan informatički i instalirao sam windowse već hrpu puta, najnormalnije sam formatirao particiju i nisam imao s tim problema ali ovo sam prvi put doživio. Konfiguracija nije bitna jer imao sam već 4 godine windows 7 i nikad nikakvih problema nije bilo, u pitanju je HP Pavilion dv6 notebook. Hvala na pomoći do sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Provjerio sata kabal, sve ok, i dalje isto, skinut cu hirens pa ću pokušati s njim otkriti gdje je problem. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Silence
Datum registracije: Jul 2011
|
Izvadi hard, spoji u komp ako imaš i prečekiraj / preformatiraj u kompu. Također probaj ubiti sve particije na disku (pod time mislim i na system reserved koju Win 7 pravi kod instalacije) u administrative tools / component management / storage (disk management) i probaj ponovo napraviti particiju iz Windows setup-a kad vratiš disk u laptop. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Imao isti problem nedavno. Ubij me, al u ove sitne sate se ne mogu sjetit rjesenja. Javim se ujutro, no rekao bih da je nesto oko postavki uefi-ja. Do HW sigurno nije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|