|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
CryptoWall 3.0 Ransomware
Pozz Evo neki dan se susreo sa ovom gamadi: http://www.enigmasoftware.com/update...king-features/ Znači jedan od vrsta ransomware-a, bio je u nekom zip fajlu najvjerovatnije. Vidio sam nema puno pomoći, traži 500$ za kod bla,bla, googlao cijeli dan .... i napravio format, srećom imao sam backup. Kriptira skoro sve fajlove (txt, doc, jpg, rar.....), isključi sistem restore, ne pomaže ni shadow explorer niti opcije restore earlier files i slično. Spybot ga nalazi i obriše ga, isto tako i npr. SpyHunter. Mene zanima za ubuduće, ako ga obrišem sa nekim od programa (Syhunter,SpyBot) dal ce on opet kriptirat fajlove ako uštekam neki prijenosni hard ili usb stick ili se ne širi dalje? Dal oupće se prenosi preko usb stickova i slično ili kad se intalira kriptira sve i neide dalje na uređaje koji se naknadno spajaju na računalo? Koliko sam primijetio čini se da tek počne recimo kriptirat slike kad se otvori prva slika a ne automatski i u svaki folder sa dokumentima stavi 4 fajla tipa HELP_DECRYPT.. Do sada sam se susretao sa cryptlocker, decode india i još neki svi na isti princip i samo format je bilo riješenje, ali ovaj izgleda da je najnoviji i najgori do sada..... Imaju i neke stranice koje mogu poslati unlock kodove ali to radi u malom broju slučajeva koliko sam čitao, dal je netko probao možda? Evo ako se netko susretao sa time molim pomoć. Unaprijed Hvala Zadnje izmijenjeno od: devil2580. 16.03.2015. u 19:05. Razlog: Dadatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Slično je ali nije isto.... Vidio sam ih par vrsta do sada ali ovaj CryptoWall 3.0 je najnoviji valjda... Kako god kod oba nema pomoći, bar ja sam pokušao sve ali ništa... Kad bi se barem nekako uspio osposobit system restore... Još jedna stvar ako idem vraćat datoteke sa nekim recovery programom dal ću vratit i virus ili ne ako netko zna možda, strah me najviše jer nisu mijenjane extenzije fajlova. lp Zadnje izmijenjeno od: devil2580. 16.03.2015. u 21:36. Razlog: Nadopuna |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|