|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Konfiguracija IIS 6
Pozdrav Standard "imam mali problem". Prvo konfiguracija. Windows server 2003 Apache Tomcat (port80) na kojem se vrti stranica www.nekastranica.hr Dodatno instaliran IIS 6 sa potrebnim dodacima. Za potrebe projekta morao sam instalirati IIS 6 (port 8008). IIS radi lokalno (znači kad na serverskom računalu u pretraživaču upišem www.nekastranica.hr:8008/mojastranica.html), no kad sa drugog računala pokušam isto onda ne radi. Laički rečeno "nije na internetu". Naravno taj html se nalazi u root folderu od iis-a, al i općenito www.nekastranica.hr:8008 ne radi. O čemu je riječ u ovom slučaju? Guglajući dajem naslutiti da je riječ o DNS postavkama? Apsolutni sam početnik (ma i početnik trenutno zna više od mene) u DNS postavkama pa ne bi htio zeznuti stranicu koja se vrti na tomcatu. Znam da postoje neki konektori tomcat-IIS al mislim da mi to trenutno nije bitno, već je bitno osposobiti IIS server. Hvala na bilo kakvoj pomoći |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
prvo nam reci da li je to baš prava stranica, registrirana na carnetu ili tvoja testna? Ako ti radi lokalno onda mora i sa drugo računala, da li si probao pingati stranicu. Da li ti ping da IP adresu tvoj servera, ako ti ne da onda stavi u host file IP adresu i ime stranice. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Stranica je prava, jedna katedra na fakultetu... Uglavnom kako pristupam serveru pomoću timeviewer programa, a trenutno je šifra promijenjena, tek u ponedjeljak ću moći pokušati gore navedeno. Znači trebao bi u cmd ->ipconfig, prepisati adresu, i onda pingati tu adresu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Može malo detaljnije: Win server je bio instaliran bez IIS-a? Podpitanje: zašto? Ako se nekastranica.hr vrti na apacheu, zašto se mojastranica.html mora vrtiti u IIS? Je li port 8008 propušten kroz firewall? Možeš li na serveru omogućiti RDC i spojiti se preko njega bez promjene RDC porta (default 3389)? (zašto uopće koristiti teamviewer kad imaš RDC?)
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
2. Zbog naprednijih funkcija koje će se koristi naknadno te instalacija potrebnog programa (mapguide) na IIS je puno lakša. (fastcgi, aps.net...). Istina je mogu prebaciti html. na apache sa linkom na IIS...uglavnom komplikacije, IIS i gotovo 3. kao što sam rekao taj dio mi je totalno ne poznat, moram probati to. ako nije problem možeš pojasniti gdje šta? unaprijed hvala, muka mi je već od guglanja i youtubiranja. -navodno da taj port treba postaviti na public?? 4. teamviewer, nema logičnog objašnjenja, više ljudi koristi pa kao team ![]() Server koji sam dobio nije domenski. Tako su mi objasnili šta god da to značilo. Dodijeljen mi je vps, valjda ste to skužili... Port 8008 je pušten kroz firewall u sklopu IIS aplikacije Zadnje izmijenjeno od: ejovrh2. 16.03.2015. u 20:20. Razlog: isprobano par stvari |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|