|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2010
|
konfiguracija tp-link TL-WR843ND-problem
Poštovani forumaši molim vas za pomoć oko konfiguracije routera. Kod roditelja imam adsl priključak preko speedtouch 780wl routera na kojem je izveden izlaz za vanjsku antenu koja se nalazi na krovu doticne kuće u obliku inox kantene. Kod tasta cca 150m dalje gdje živim je na krovu isto takva inox kantena preko koje primam signal na mrežni adapter airlive wl-1600usb koji je priključen u laptop. Sad sam kupio tplinkov TL-WR843ND router koji želim konfigurirati kao pristupnu točku na koju ću se moći spajati sa tv-om,drugim laptopom i mobitelima. Kad krenem u konfiguraciju tp-linka tj.cim ga upalim ugasi mi se airlive mrežni adapter-što mi je činiti,molim pomoć i prijedloge? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Na sto se taj TP Link treba spajat da dobije internet. Na koji uredjaj je tad spojena kantena? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Da bi TPlink radio kao AP, treba biti spojen žicom na speedtouch. Probaj ga upogoniti kao WDS. Računaj isto da TPlink ima dvije antene tako da ćeš trebati još jednu kantenu na krovu. Zadnje izmijenjeno od: lobo64. 13.02.2015. u 17:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
Mislim da niste dobro shvatili kako je postojeća mreža izvedena...speedtouch je u kući iz koje se odašilje signal a tplink je u drugoj gdje se prima wifi signal Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.02.2015. u 19:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Prvo vidi je li u tom slucaju, kad se internet dobija preko USB adaptera, tvoj OS zna/moze proslijedit tako dobijen internet na ugradjeni ethernet/lan adapter. Ako nema te mogucnosti, ne mozes koristit takvo rjesenje. Inace, zasto ne spojis kantenu direkt na taj TP Link, konfiguriras ga kao univerzalni repeater i izbjegnes posredstvo laptopa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
re
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: sukra. 14.02.2015. u 15:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
konektori
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Sljedeca stvar je da uzmes Manual TP Linka u ruke i proucis kako se laptopom i Lan kabelom spajas na njega i kako ga konfiguriras ![]() Nemam manual od njega, ali prema OVOM emulatoru, mislim da ga za pocetak trebas prebacit u WISP mode, jer tad ce njegov wireless biti WAN port, tj port preko kojeg prima internet vezu. Onda nakon reboota slijedi spajanje na udaljeni ST780, te ostale konfiguracije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ok, idem probati pa se javim, hvala EDIT: evo borio se sat vremena ali nisam ništa uspio napraviti .. preveliki sam dudek za ove stvari pa ču morati naći nekog da mu platim da mi to složi Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 14.02.2015. u 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
U cem je problem? Na cemu, tj kojem koraku zapnes? Nije to nuklearna fizika, pa ako imas korisnicki prirucnik za taj router, navedi sto to ne mozes napravit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
imam i priručnik i uputstvo na cd-u ali ne mogu ući u konfiguraciju routera...čim upalim routera iskopča mi mrežni airlive adapter i nemam konekciju na internet a direktno ako spojim kabel na konektor od antene routera onda mi se na onoj adresi ne otvara prozorčić gdje se kao administrator logiram i uđem u konfiguraciju routera. a jel bi se to dalo izvesti preko teamviewer-a? Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 15.02.2015. u 09:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Radit pocetnu konfiguraciju preko USB wifi spoja laptopa na TP Link, kako ti se sada spaja nije preporucljivo. Za konfiguraciju TP Link routera ti ne treba internet. Iskljuci USB adapter iz laptopa i spoji se direktno mreznim kabelom iz Lan/ethernet porta laptopa u ethernet port1 routera. Tako ces preko zice imat spojen router i mozes prema uputi zapocet konfiguraciju. Kad ti se otvori onaj prozor za logiranje to odradi i kreni redom. Ako je kao i na onom linku za emulator, prvo ga prebaci u WISP mod. Kad spremis tu promjenu router ce se restartat i pokusat ce se spojit na wifi signal koji mu salje ST780..., itd |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
Ne mogu ti ni ja ni itko drugi pomoci dok ne opises svoj postupak i gdje zapnes. Ako zelis pomoc, moras opisat sto i kako radis, jer nitko ovdje nema sposobnosti vidovitog Milana ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|